325 3

Протест срещу поскъпването на водата

КЕВР трябва да определи новите тарифи в петък

Светослава Ингилизова

Протести се подготвят днес заради поскъпването на водата. Недоволни жители тръгват с автобуси към София, за да изразят несъгласието си с намерението на КЕВР да увеличи цената на водата за 14 града от първи януари. Днес предстои енергийният регулатор да реши какви точно ще бъдат цените.

"Смятаме, че водата е необосновано увеличена и ощетява хората, които живеят тук. Хората са с ниски заплати и малки пенсии, и не могат да си плащат", заяви жителка на Чипровци.

Недоволните граждани бяха категорични, че са се организирали сами и не са били подпомагани от политически партии.

"Спрямо качеството на водата, поскъпването е абсурдно", каза общински съветник от БСП, който също е сред протестиращите, които пътуват към София.

Неговата партия по-рано се обяви срещу увеличението.

Според Корнелия Нинова увеличението не е аргументирано, а решението ще бъде взето на закрито заседание, без преди това да е минало обществено обсъждане.

Готвеният скок на цените предизвика недоволство в много от градовете, където вече имаше протести. Най-сериозен скок се готви за жителите на Ямбол - с 20%, и във Враца - с 13%. За столицата очакваното поскъпване е с близо 10%. Готвеното поскъпване предизвика недоволство в много градове.

От комисията обясниха, че по-високите цени ще доведат до по-добро качество на услугата.

България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Реалист
  Отговор
  1 10:39  15.12.17
  Хайде бе, сами се организирали - само електорат на бсп-то + общински съветници пак от бсп-то. И като ги питат по колко плащате сега на месец - по около 50лв!!! Алооооо, 50лв са ПО-ВЕЧЕ ОТ 50 КУБИКА при сегашна цена на водата от 90ст. Значи поливаме нивите на поразия, а няма да плащаме. Ми да си изкопаят кладенци и да поливат колкото си искат. Питейната вода е "ПИТЕЙНА" а не за поливане...

  Коментиран от #2

 • filo
  Отговор
  2 11:34  15.12.17

  До коментар #1 от "Реалист":

  Къде е 90 стотинки водата. За мен не че е толкова скъпа водата но услугата е некачествена. Освен това плащаме за загубите несъбраните вземания, защото за разлика от тока водата не могат да ти я спрат. Това е отвратително и некоректно и за това трябва да се говори.
 • onq s konq
  Отговор
  3 12:05  15.12.17
  САМО 1 СТОТИНКА вдигане на тока в близкото минало беше достатъчна,за да бъде свалено Бойковото правителство от опозиционните протести на БСП.Сега идеята е "ДА УДАВИМ БОЙКО С ЕВТИНА ВОДА"!Което на практика си е съвсем възможно,като хронологията на замисълът е следната:Замразяването на цената води до стопиране рехабилитацията на водната мрежа,което пък води до все по-трудно и бавно отстраняване на авариите .Това от своя страна неминуемо води до воден режим и подаване на негодна за употреба вода на цели региони,предизвикващо основателно негодувание у всички слоеве на населението.От друга страна всяка партия на власт мълчаливо толерира баснословната кражба на вода в цели ромски квартали не защото са й потенциален електорат,а защото "затваряне на кранчето" там би предизвикало потенциални огнища на епидемии и то в национален мащаб...И тъй като безплатен обяд няма,тоя разход се покрива от БЮДЖЕТА,т.е. от данъците на всички българи.Е да,но това пък води до съкращаване на социални правителствени програми,което пък предизвиква допълнително социално напрежение...Но да не навлизаме в излишни анализи - важното е да проверим ДАЛИ ББ МОЖЕ ДА ПЛУВА В ЕВТИНА ВОДА...или ще се удави...

Напиши коментар:


Публикувай