Last news in Fakti

10 Януари, 2012 17:27 1 201 0

Над 35 населени места са без ток

  • зима-
  • сняг-
  • чепеларе-
  • тетевен-
  • ток
Над 35 населени места са без ток - 1
Снимка: БГНЕС

И днес продължава усложнената заради снега обстановка в страната. В Тетевен, където вчера бе обявено бедствено положение, днес издадоха заповед от утре учениците да се върнат в класните стаи, а децата – в детските градини.

От тази сутрин е възстановено подаването на ток в  курортен комплекс „Пампорово”.  Възстановено е електрозахранването в голяма част от населените места на община Чепеларе и на град Роман, като все още без ток са няколко села около града.

В Смолян общинската управа призова гражданите да почистят снега пред домовете си, същият апел бе отправен и към фирмите и институциите.

EVN България включи и хеликоптер в дейностите по възстановяване на електрозахранването в Родопите. Поради изключително тежките атмосферни условия, натрупания сняг и счупените дървета през последните дни на места в Родопите все още има недостъпни райони както за високопроходимата аварийна техника на EVN България, така и за снегопочистващите машини.

Към 16:00 ч. с проблеми в електрозахранването са около 15 малки населени места и махали във високите части на планината в общините Чепеларе и Смолян. Сред засегнатите места са Гела и Стойките, където захранването беше първоначално възстановено, но днес след паднало дърво отново нарушено. 

Над 100 души персонал са мобилизирани за отстраняване на авариите за всички места като през последното денонощие екипите на EVN България успяха да възстановят захранването за Широка Лъка и Забърдо.

Екипите на Е.ОН България Мрежи продължават да работят за възстановяване на електрозахранването на  малките планински села и махали в района на Габрово и Елена.  След отстраняването на десетки повреди по мрежата средно и ниско напрежение все още без електричество за повече от 6 часа са 700 души в 5 селища в община Елена и 15 в област Габрово, съобщават от дружеството.

Пътят Минерални бани – Кърджали  бе отворен за движение на моторни превозни средства, след акто по-рано днес там аварира товарен автомобил.

Катастрофа затвори временно пътя Шумен–Карнобат в участък от разклон Ивански до  разклон Кълново. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА