4 344 5

Терминал 2 като евтин паркинг

Венцислав Михайлов

Автомобили стоят с години на паркинга на Терминал 2 на Летище София. Много хора оставят колите си там при пътуване в чужбина и ги прибират след месеци.

Собствениците дори не заплащат цялата сума за престоя, защото се възползват от тарифата за загубен талон за паркинга, която е 100 лв., съобщава Дир.бг.

Стар ситроен гние с години на паркинга на Терминал 2. Освен че заема парко място, изоставената кола не е приятна гледка за заминаващите и пристигащите на летище София.

Цената за паркинг за 6 дни е 75лв, като след 6-тия тарифата е по 5 лв. за всеки следващ. Така за 20 дни трябва да платите около 100 лв. 100 лв обаче ще платите и ако автомобилът ви стои тук от година, защото такава е цената за изгубен талон за паркинга.

Пътуващите знаят за цената на изгубено талонче и когато им се налага да оставят колата си за дълго, се възползват от евтиния паркинг на аерогарата. От летището обясниха за БНТ, че в най-скоро време ще имат нова система за таксуване и ще се знае точно кой кога влиза и излиза. Те са категорични и че няма място за притеснение от гледна точка на сигурността и изоставените коли не представляват заплаха.

Служител на гранична полиция поясни, че те се проверяват и за взривни устройства. Все пак има и автомобил-рекордьор, стоял на паркинга цели 5 години.

България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Драйвър
  Отговор
  1 19:27  18.12.17
  то пък един чист и уреден паркинг... хрупаш го въздуха, найлони хвърчат повече от самолети, зеещи врати, нащърбена подова циментова замазка умопомрачителни подходи за нива нагоре-надолу! С две думи - става за Добре дошъл в България!
 • НЯКОЙ СИ
  Отговор
  2 20:07  18.12.17
  СЪОБЩЕНИЕ НА ЧЕЗ ТЕРМИНАЛ. 1. И. 2 ПОСЛЕДНИЯ КОЙТО НАПУСКА СТРАНАТА,МОЛЯ ДА ЗАГАСИ ОСВЕТЛЕНИЕТО НА ТЕРМИНАЛА
 • Ханко брат
  Отговор
  3 09:18  20.12.17
  Ако се връщаш от някаде ще видиш че осветлението одавна е загаснало.По тъмна Европейска страна от нашата няма
 • Апостолов
  Отговор
  4 13:55  29.05.18
  Зашто не важат картите ни за инвалиди на паркинга терминал 2 Европеика или Африканската столица БГ маина.
 • Апостолов
  Отговор
  5 13:58  29.05.18
  Зашто не важат картите ни за инвалиди на паркинга терминал 2 Европеиска или Африканската столица БГ маина.

Напиши коментар:


Публикувай