880 10

Каролев ще лобира за връщане на Uber

Мартин Христов

Икономистът Владимир Каролев се зарече, че след Нова година ще стартира кампания за натиск върху Народното събрание, за да променят законите и фирми като Uber да могат да оперират у нас. За това той разказа във Фейсбук профила си.

Повод за тази му инициатива е пътуване до Милано:

Милано, днес 11 часа сутринта...поръчвам Uber...идва след 6 мин...ново Волво С60...шофьорът с костюм и бяла чиста риза...слуша рок музика...пита Ок ли е...Летище София днес 5:30 следобед...старият терминал...чакам 20 мин такси...идва стар мръсен Хюндай на мин. 10 г....дрънка като каруца...смърди на цигари...шофьорът слуша чалга...не пита нищо...След нова година стартирам кампания за натиск върху НС да променят законите, за да може UBER и подобни компании да започнат да предоставят услугите си в България. Весели коледни празници!

Услугата Uber бе забранена само няколко месеца, след като стартира работа у нас в края на 2014-та година. КЗК обяви фирмата за нелоялна, а компанията спря да извършва превозни услуги. Въпреки това, един от най-големите офиси на Uber в света е именно у нас.

България


Още по темата

 • Словакия забрани Uber

  Словакия забрани Uber

  Словашки съд разпореди на компанията за частни превози Uber да прекрати дейността си на територията на страната, съобщи The Slovak ...
  28.03.2018
  784
  1

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • гост
  Отговор
  1 16:44  23.12.17
  Каролав е много добър в изопачаването на всичко за което говори!
 • 2 16:46  23.12.17
  Този коментар е премахнат от модератор
 • 3 16:47  23.12.17
  Този коментар е премахнат от модератор
 • скапан отпадък
  Отговор
  4 17:08  23.12.17
  Кажи колко плати в Милано и колко в София?

 • ШИШО
  Отговор
  5 17:08  23.12.17
  В така нареченото"Народно събрание" се чудят с какви нови данъци и разрешителни да натоварят таксиметровите шофъори,той за UBER се загрижи. Милиционерски фирми,като ОК-YELOU-СВ-такси-1280 си имат достатъчно силно лоби в парламента за да запазят статута си на лизингодатели и лапането да продължи.
 • в името на клиента
  Отговор
  6 17:44  23.12.17
  Да се абстрахираме от това, кой ги казва, но фирма като Юбер е необходима! Защо .... за да регулира пазара, сами виждате дори в момента, какво се случва, бакшишите извиват ръце и за пореден път искат увеличение на тарифите! Защо ...нещо горивата ли поскъпнаха, частите ли, доходите на хората ли какво ? Преди няколко дена ЕК се разпореди, че юбер не е само интернет услуга, а превозвач, ами да се регистрират по лицензния ред да използват ноухауто, което имат в интернет и да заповядат! Ако предоставят по-добра и изгодна услуга пазара, ще ги приеме, ако не, ще ги изхвърли ! Или сте против, качествена таксиметрова услуга и си искате жълтите смрадливки с помпички ??? Оставете го тариката Каролев помислете по темата !

  Коментиран от #9

 • Анонимен
  Отговор
  7 18:56  23.12.17
  Те ще дойдат, но нови Волва няма да има на тези тарифи, защото не могат да бъдат поддържани безплатно.
 • Глупак
  Отговор
  8 20:15  23.12.17
  Излезна решение на европейският съд Юбер е таксиметрова услуга, следователно трябва да се съобрази с действащите разпоредби за този вид превоз, което между другото беше и повода да си тръгнат защото те пледираха че са електронна услуга Да обяви гладна стачка пред европейския съд каролчо но по добре да се ограмоти марко по отношение на транспортните услуги в Европейския съюз, където живее и твори...
 • Някой
  Отговор
  9 21:04  23.12.17

  До коментар #6 от "в името на клиента":

  Чакай нещо не мога да те разбера ,значи хем искаш качество хем евтино. Добре браво като го намериш пиши та и ния да се облажим.
 • Гост
  Отговор
  10 23:09  23.12.17
  Буратино

Напиши коментар:


Публикувай