583 4

Съкратени миньори се срещнаха с Мая Манолова

Готвят се протести пред парламента

Венцислав Михайлов

Около 40 съкратени от Мини "Бобов дол" миньори се срещнаха в Кюстендил с омбудсмана Мая Манолова.

Преди промените, наскоро обнародвани в Държавен вестник, е било възможно подземните работници да се пенсионират, след като са набрали необходимия брой точки /90/, били са съкратени и имат навършени 45 години. След промените те ще трябва да навършат 60 години, за да излязат в пенсия, разказаха миньори. Те уточниха, че промяната в законодателството засяга над 500 души само от бобовдолските мини.

Омбудсманът Мая Манолова посочи, че промените са направени в края на ноември, в преходните и допълнителните разпоредби на Кодекса за социално осигуряване.

Участвалите в срещата бивши работници заявиха, че ако не бъде върнато старото положение, готвят протести пред парламента.

България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Театрал
  Отговор
  1 17:11  23.12.17
  И какво от това ?
 • Най после хубава новина :)
  Отговор
  2 17:22  23.12.17
  Не знам, обаче Майчето е сладуранка. И си е точно на мястото, като омбудсман. Добре че се махна от тая мизерна партия

  Коментиран от #3

 • Гост
  Отговор
  3 19:51  23.12.17

  До коментар #2 от "Най после хубава новина :)":

  Щом за тебе тази е сладурана ,значи много си я закъсал. Ако ти харесва толкова много отиди в бсп ,там я знаят като Мая Общата сети се защо?
 • един
  Отговор
  4 10:41  24.12.17
  На бобовдолските миньори искам да кажа, хора, не се самозапалвайте заради Христо Ковачки! Помислете, заслужава ли това чудовище да измъчвате себе си и семействата си. Борете се! Никой не е вечно недосегаем. Ако в България няма правосъдие, в отвъдното има! Рано или късно всеки плаща за греховете си, помнете! И се борете!!!

Напиши коментар:


Публикувай