2 902 2

Мистерия след падане от 8-ия етаж

Мартин Христов

Мистерия обгръща 17-годишното момче, което преди ден полетя от осмия етаж на жилищна сграда на ул. "Хан Тервел" в град Добрич, падна върху лек автомобил "Шевролет" и се отърва с повърхностни наранявания и счупен прешлен.

"Младежът е в пълно съзнание, без опасност за живота с напълно функционираща опорно-двигателна система, като има леки към средни охлузвания и наранявания", заяви шефът на отделението по неврохирургия в Добрич д-р Руслан Николов, пише в. "България днес".

От думите му става ясно, че младежът твърди, че не си спомня абсолютно нищо от деня на инцидента. "На този етап за нас остава неясно дали той е паднал от втория, третия или осмия етаж, както по принцип се твърди. Макар и във видимо добро психическо състояния след подобно преживяване е нормално да се отключи посттравматичен стрес, който да парира дори и спомените от стресовия момент", допълва хирургът. Специалисти са на мнение, че ако в действителност тийнейджърът е полетял от 8-ия етаж и се е разминал единствено с подобни, едва ли не козметични наранявания, това е цяло чудо.

Въпреки липсата на съдействие от страна на пострадалия и неговите близки към този момент е установено, че около 11,10 часа в четвъртък момчето е скочило от апартамент, прелетяло е над 25 метра и е паднало върху капака на паркиран пред входа "Шевролет".

Полицаите са започнали разследване по случая, като се изчаква жертвата да се възстанови. Най-вероятно ще му бъде назначена съдебномедицинска експертиза, както и психологическа такава, за да се установи дали става въпрос за опит за самоубийство или случайно падане.

С детето ще работи и психолог.

"Важното е, че детето е добре и ще посрещне Коледа", заключи д-р Николов.

Добрич / България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Пазарен Либерализатор
  Отговор
  1 19:19  24.12.17
  Херца пауър брат...
 • гост
  Отговор
  2 14:14  25.12.17
  Батман...

Напиши коментар:


Публикувай