4 814 15

Няма да увеличат заплатите на началниците в МВР с 5%

Синдикатите са одобрили единодушно решението

Константин Карагьозов

Началниците в МВР остават без 5% увеличение на заплатите. Това е решило ръководството на МВР, съобщи "Фрог нюз".

Дни преди Нова година финансовите служби вече са направили разчетите за промяната на заплатите. Оказва се, че тя касае всички до ниво началник група.

Допуска се, че с това орязване на възнагражденията до средно ниво, се дава знак, че оценката за труда на началниците във вътрешното ведомство е много ниска. Синдикатите са одобрили единодушно това решение.

Те признаха, че до този момент, няма нито един полицейски шеф, който да е станал техен член.

Има много схеми, по които ощетените могат да наваксат „загубеното“. По-голямата част от тях не само взимат едновременно пенсия и заплата, но официално си докарват мастити суми по европроекти, например.

България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • трезвомислещ
  Отговор
  1 17:05  01.01.18
  Ей пак тръгват по схемата "Разделяй и владей". Сега искат да настроят началниците зле към техните подчинени и да започне гърча. Това е отмъщението на правителството един вид, че вие сте началници и след като не сте съумели да ги потиснете да не искат нищо сега ние ще ви ощетим за наказание, но пак грешно са си направили сметката, защото ако началниците започнат да юркат подчинените си за щяло и нещяло то тогава индианците ще се разбягат кой, където види по други служби или направо извън МВР и тогава на тези умници измъдрили тази глупост ще им трябват не 5600 полицая, а 15000 такива. Има една стара приказка за вола, който риел пръстта и я хвърлял къде ами на гърба си.

  Коментиран от #3, #8, #14

 • Гост
  Отговор
  2 19:03  01.01.18
  Да прекратят вземането на пенсия и заплата едновременно. Пенсията е най добрия стимулатор за качествено изпълнение на задълженията през цялата служба. Пенсията трябва да се дава в края на службата. Който сгафи се лишава от пенсия и така гражданите ще получават покачествена услуга.
 • Гостенин
  Отговор
  3 19:32  01.01.18

  До коментар #1 от "трезвомислещ":

  Добре написано
 • рефомиран
  Отговор
  4 03:27  02.01.18
  Така някой от подчинените ще получават повече от началниците си.Не е вярно че няма началници синдикални членове. Трезвомислещ е абсолютно прав за крайният ефект за вола и гърба.Още малко реформи и разпадът ще е завършен. Никой не си прави сметката колко пари изтичат от обучението.Гонят подготвени хора с опит.Вземат по слсбо образовани и мотивирани защото такива идват заради ниски заплати.Зорлем накараха млади хора да се пенсионират и сега ги натискат без те да имат вина за това че са се родили1969 година и някой им променя правилата за пенсиониране за да прикрият политическата чистка и умишленото отслабване на МВР в полза на частни охранители.Добрият полицай е като доброто следово куче може да работи до старост а някой от младите за 2години свъ

 • Рублата Радев
  Отговор
  5 08:14  02.01.18
  То без това немогат да се възползват, мине деа м3сеца и ще са пенсионери
 • Дългия
  Отговор
  6 09:00  02.01.18
  До РЕФОРМИРАН какви смешки пишеш разликата в заплатата е 300 лв.дори след увеличението пак ще е голяма разликата.Между началник група и сектор е 150 лв.след промяната пак няма да са равни.

  Коментиран от #11

 • сълфетката
  Отговор
  7 09:20  02.01.18
  А дали и на управляващите няма да увеличат заплатите отново.
 • отговор
  Отговор
  8 10:08  02.01.18

  До коментар #1 от "трезвомислещ":

  Ха сега да ми кажеш на трезва глава, както си се описал, като чуеш полицай какво изниква в съзнанието ти? Каква представа затвърдиха униформените "пазители на реда и закона" в представите на българския народ? Защото за трезватата ти мисъл те може да са герои, но не е така за милиони българи. Пълен пас, приемане на подкупи, противозаконно поведение като нанасяне на побой понякога на съвършено невинни хора, цинични хилежи, цинизъм, ужас, а не успокоение, когато се намесят в някакво произшествие, защото никога не се знае на чия страна ще застанат - на престъпника, или на потърпевшия. Същевременно привилегии, колкото ти душа иска. И не им стигат. Хилят се цинично и вечно протестират. Не че нямат нови кубинки, но за жълтите павета обуват старите. Това е, трезвенико! Разделяй и владей, какво точно?! Никой не мисли за обикновения обитател на държавата, всичко се измерва с правата на хранениците й!

  Коментиран от #9

 • Ироничен
  Отговор
  9 14:55  02.01.18

  До коментар #8 от "отговор":

  Заплатите на полицаите са ни много ниски. Неможе една майка да взима 380 лева и да реве, че са й малко, а на мене с 1200 лева заплата и още 3000 лева от кафета да ми казват, че ми стигат. Вие знаете ли какво ми е да се крия по храстите и да ви чакам за кафе на тоя студ? Много е кофти когато синът ми иска да отиде на дискотека и му виждам насълзените очи, че съм му дал само 200 лева за уйски! Това е ирония, но съществува! Заради тези полицаи хората мразят тази институция! Има полицаи, които са служили вярно и честно на гражданите, но накрая са изплюти от системата, защото системата не е честна! Не съм полицай!
 • Феята
  Отговор
  10 15:09  02.01.18
  Не е редно полицая да взема 680 лв и да е на улицата ,а обслужващия персонал от тиловаци и финансисти макар и по закона за държавния служител да получи по 1800 лв основна заплата и да стой на бюрото на топло
 • MVR
  Отговор
  11 16:32  02.01.18

  До коментар #6 от "Дългия":

  Да сигурно 1027 нач.група,1055 нач.сектор.
 • MVR
  Отговор
  12 16:34  02.01.18
  1155 нач.сектор моя грешка.
 • Патриот
  Отговор
  13 18:00  02.01.18
  Държавността има 3 стълба - образование, здравеопазване и сигурност(вътрешна, гарантирана от полицията и външна от армията). Здравеопазването е в комапс, образованието виждаме резултатите всеки ден, армията я пиште бегала. Остана полицията. След това вече остана ГЕРБ официално да закрият държавата. Нали за това е сикаджийската мутра е любимец на парньорите ни отвъд океана.
 • Сто
  Отговор
  14 21:49  02.01.18

  До коментар #1 от "трезвомислещ":

  Това е напълно правилно ама онзи сидикалист не му дреме
 • Хони
  Отговор
  15 09:33  06.01.18
  Дори трябва да им ги намалят на тея кибици

Напиши коментар:


Публикувай