1 023 7

8 на 100 от доходите ни отиват за гориво

Бъгаринът харчи най-много от цяла Европа за интернет и телефон

Константин Карагьозов

Българите харчат най-много за интернет и телефон в Европа и най-малко - за застраховане. Според статистиката на "Евростат" България е първенец в ЕС по разходи за комуникации.

Числата показват как разпределяме парите си. У нас харчим повече от средния европеец за храна, за алкохол и цигари, както и за гориво. Но не колкото Люксембург и Естония, които са най-разточителни в пиенето и пушенето.

За гориво отиват почти 8 на сто от доходите ни - повече от средното, но не толкова щедро като в Словения, които харчат 10 процента от парите си, за да напълнят резервоара.

Не сме толкова смели в харченето обаче за дрехи и обувки, отчита още "Евростат". Даже сме последни. Заделяме само 3 процента от парите си за това. Първото ни място обаче е за разходите за интернет, телефон и пощенски услуги. Почти двойно плащаме в сравнение с останалите, за да общуваме.

България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • ДЕДО ВЛАДИКА
  Отговор
  1 06:56  03.01.18
  Да беше само за горивото....да , ама не !
 • Мистър Материал
  Отговор
  2 07:28  03.01.18
  Не са 8% ами бая повече, като гледам що материал кисне в колите, поне 20-30 % харчат за гориво, още 20-30 % за цигари и алкохол и останалото за децата, храна, къщата ........

  Коментиран от #3

 • гост
  Отговор
  3 11:32  03.01.18

  До коментар #2 от "Мистър Материал":

  А разход за МПС освен гориво кой го отчита? Амортизация на МПС, текущо обслужване и ремонти, застраховка и такси за МПС са над 200лв месечно, ако среден доход е 800лв, то добавяйки горивото стават над 30% за автомобил. Е очевидно тези хора са идиоти, за да работят за едната кола, при все че в днешно време има много по-надеждни автобусни, таксиметрови и споделени превози.
 • Шаран БГ
  Отговор
  4 12:35  03.01.18
  Така е, защото сме два пъти по-богати ! Питайте баш-премиера ! Почти 10% давам за бензин и 13% ми скуби Виваком /вярно, с мое съгласие/, електрическия ток ме бие с 17 %, а водата / до сега/ със 6 %. До тук са 46% от доходите ми месечно ! И представете си, иска ми се да ям.Няма пиене, новогодишни бомбички , елхички разни и прочие. Каруцата още здрава, само гуми иска. Разходът ми по нея е точно 10% от годишния ми доход. Маратонките ми са от пролетта на 2015 г. - чисто нови,малко поужулени, понапукани, ама държат - балатум. Намери се един приятел, бивш офицер от БНА, че ме дикиса с чисто нови високи зимни обувки - ще изкарам с тях поне още 10-15 години. Жив и здрав да е ! Щерката се връща от Испания на 3 години един път, носи по някоя дрипа. Раздавали ги там без пари от манастирите...... Председателството на Европа ще го преживеем някакси - за по-нататък не съм сигурен !!!

  Коментиран от #5

 • Калогера
  Отговор
  5 12:42  03.01.18

  До коментар #4 от "Шаран БГ":

  Ако хората са идиоти премиерът не е виновен, щот ако получаваха повече пари щеха да седат ЦЯЛОТО време в коллите си, явно Господа им дава толкова колкото да не се самаубият
 • Чичо
  Отговор
  6 16:57  03.01.18
  Който взема харчи,който не взема - колко ли харчи ? Ама ще кажете,него евростат не го лови - защо ли? Айде весела да е годината.
 • filo
  Отговор
  7 11:58  04.01.18
  Истината е, че който взема малко пари няма да се вози на кола или пък ще кара само когато се налага. Ползването на автомобил не е задължително, а да не говорим, ч е вголемите градове си е и бреме.

Напиши коментар:


Публикувай