1 484 3

Търсят се 50 гвардейци

Армията е обявила още 42 други вакантни длъжности

Снимка: БТА/Архив
Снимка: БТА/Архив
Константин Карагьозов

Националната гвардейска част търси да назначи 50 войници, обявиха от Министерството на отбраната. За приемане на военна служба могат да участват лица, завършили граждански средни или висши училища, а срокът за кандидатстване е 28 февруари.

Освен гвардейци, армията е обявила още 42 вакантни длъжности. Те са за поделенията в Стара Загора, Карлово, Благоевград, Асеновград, Сливен, Плевен, София и Свобода, както и в Съвместното командване на силите. Кандидатите също трябва да са лица, изпълнявали кадрова военна служба. В армията има недостиг на около 5000 военнослужещи.

От Нова година заплатите на определени длъжности бяха повишени средно със 70-80 лева, допълват от БНР. Министерството многократно е посочвало, че заплата за кадрови военен от около 720 лв. не би привлякла младите хора. Министърът на отбраната Красимир Каракачанов е споделял надеждата си повишението да направи привлекателна и службата в армията.

България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • бббббб
  Отговор
  1 13:13  04.01.18
  За 720лв. никой няма да бичи стойка пред президенството,за да си прави селфи някой турист с него.Камоли да служи в армията като професионален войник.За това пък политиците си вдигнаха заплатите на 5000лв.
 • Една българка
  Отговор
  2 16:12  04.01.18
  То и без това няма качествен материал. Повечето млади БГ мъже са ниски, плешиви , дебелички шкембелии, с тъп поглед, обратна захапка и темерутско излъчване. С поглед забит в земята и стойка на човек на когото са му потънали гемиите. Сравнете която и да е снимка на млади мъже/ войници/ от Царско време, от социализЪма и от наши дни .Коя снумка Ви всяка респект и уважение, достойни за човек който да носи гвардейската униформа. А на тези, които имат качества, но не искат стоят пред Президентството за 720 лв, му хубаво...да ходят да работят на корпоративните хиени по 10 часа в някой офис, да отговарят денонощно на някой служебен телефон или да работя по складовете, където ще получават нареждания от някой новоизлюпен зеленчуков бос. Всеки сам си избира.
 • Патето Яки
  Отговор
  3 22:48  04.01.18
  Публикувано във факти.бг: Националната гвардейска част търси да назначи 50 войници...... За гвардейски войник не ме бива, но за гвардейски генерал със секретарки ще склоня.

Напиши коментар:


Публикувай