2 012 4

Трима души се обесиха в един ден в Пловдивско

Наблюдава се увеличаване на броя на самоубийства по празниците

Стефанаки Йоанис

Трима души са сложили край на живота си в един и същи ден в Пловдив и областта. В сряда сутринта 65- годишната пловдивчанка Петя Георгиева е намерена обесена в дома си в Кючук Париж. Същият ден следобед жена, живееща в ЖР "Тракия" е намери брат си , увесен на въжето в коридора. 39- годишният Петьо бил видян за последно в последния ден на 2017 година. 43-годишният Петър Стрехин от Раковски също е избрал въжето. 73-годишната му майка го открила под навеса на къщата им. Това съобщава сайтът "Трафикнюз".

Няма открити следи от насилие.

Според психолози по празниците броят на самоубийствата рязко се увеличава. 40% от тях са по семейни причини. Празниците са повод за равносметка и теглейки тази житейска черта, много хора си дават сметка, че животът им не се променя към по-добро. Усещат в себе си празнота и невъзможност тя да бъде запълнена с положителни емоции.

Наблюдава се постоянно увеличаване както на опитите, така и на успешните самоубийства. При хората с неуспешен опит за самоубийство рискът от повторен опит е прекалено голям.

Броят на успешните самоубийства при мъжете е 3-4 пъти по-голям от този при жените. Като цяло обаче по-често опити за самоубийство правят жените. При дамите опитите са по-неуспешни, защото те използват начини, които не водят задължително до летален изход, обясняват специалистите.

Жените предпочитат основно медикаменти, за да сложат край на живота си. След това се нарежда скачането от високо място. При мъжете най-предпочитаният метод за самоубийство е чрез огнестрелно оръжие, следван от скачане от високо или обесване. Най-често опитите за самоубийство при жените е на възраст над 40 години, докато при мъжете възрастта е над 65 години.

България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Stefko 88
  Отговор
  1 20:46  07.01.18
  Гарантирано от герб

  Коментиран от #3

 • Държава на мазохисти
  Отговор
  2 23:14  07.01.18
  Нормално ежедневие в територията но мутрите
 • 666
  Отговор
  3 17:20  08.01.18

  До коментар #1 от "Stefko 88":

  За това са виновни ДС-тата които източиха държавните активи
 • незнайко
  Отговор
  4 12:27  09.01.18
  НИЩО ДОБРО НЕ НИ ЧАКА !!! Затъваме все повече в МАФИЯТА !!!

Напиши коментар:


Публикувай