1 095 8

Откриха новия участък от бул. "Брюксел" към летище София (СНИМКИ)

Кметът на столицата Йорданка Фандъкова и министърът на транспорта Ивайло Московски присъстваха на церемонията

Снимки: БТА
Снимки: БТА
Константин Карагьозов

Кметът на София Йорданка Фандъкова и министърът на транспорта Ивайло Московски присъстваха на символична церемония по откриване на новата пътна връзка от бул. "Брюксел" до летище София.

Строителството започна през септември 2016 г. Проектът включва директен път до Терминал 2, както и две връзки с Терминал 1. Общата дължина на трасето е 1100 метра. 372 от тях са във въздуха – има изградена естакада.

"Това е много важен обект за София и за връзката с Терминал 2 от гледна точка на това, че облекчава движението в района", каза кметът на София Йорданка Фандъкова на откриването на новопостроената пътна връзка от бул. „Брюксел“ до Летище София.

"Тази директна връзка от центъра на София към летището спестява много тежко движение на кв. „Дружба“ и на бизнес зоната, която се развива особено усилено през последните години. Спестява и допълнителни емисии, тема, по която говорим всеки ден“, заяви тя, цитирана от "Канал 3".

"Стойността на проекта е 13,7 млн. лева. Финансира се през бюджета на Министерството на транспорта", каза министърът на транспорта Ивайло Московски.

"От министерството и Софийска община положихме изключителни усилия, за да успеем да осигурим финансиране за довършване на проекта“, посочи министърът.

"Пожелаваме безаварийно пътуване на всички и успех на Председателството. Надяваме се да облекчим по всякакъв начин всички гости и пътуващи на Летище София“, допълни още Ивайло Московски.

София / България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Пу да ги е 8а измамниците
  Отговор
  1 13:42  09.01.18
  Пак мутрите отчетоха дейност и се снимаха.
 • Тип топ лап топ
  Отговор
  2 13:43  09.01.18
  А ся вече можете да почнете ремонта спокойно. Валката ще дойде да открие тоалетните.
 • Варна
  Отговор
  3 14:42  09.01.18
  Ремонт отново с парите на всички при условие, че София има нечуваният бюджет от 1,43 милиарда лева! Шопите прости си оправят градинката с нашите пари! - Ето Ви добър пример, но не е само той! - Не ми пука какво ще облекчи и какво не! - Да си прави ремонтите със собственият бюджет, както всички останали! Само забалажете! Бюджетите на следващите по големина градове са 6 пъти по- ниски! - Подчертавам! - 6 Пъти! Тоест 600% по - ниски бюджети! Ако това не е наглост не знам Вие как бихте го квалифицирали!

  Коментиран от #6

 • Боко шамана
  Отговор
  4 15:10  09.01.18
  Дано издържи шест месеца! Фънди стискай палци, бай му там, че резила, ще е голям !

 • Гостенин
  Отговор
  5 15:50  09.01.18
  А с миризмата от печките на братята какво ще правите ?Гостите ще се задушават .
 • Гост
  Отговор
  6 19:30  09.01.18

  До коментар #3 от "Варна":

  Реално Софиянци сме не повече от 800000хил. и ако сме само ние по пътищата на столицата ОК. Но всички идвате в Софията, не плащате данъци, карате си колите с регистрации от родните ви места, правите мазало, навсякъде и после ревете. Е как да не е голям бюджета? Седите си с адресните сирегистрации в по-малките населени места, защото било по-тънко! Ок! Когато започнат всички да си плащат данъците там където пребивават/живеят ще се оправят нещата. :)
 • 7 04:23  10.01.18
  Този коментар е премахнат от модератор
 • 8 12:37  10.01.18
  Този коментар е премахнат от модератор

Напиши коментар:


Публикувай