2 546 11

Най-известният изселник потвърди за срещата при Доган

Светослава Ингилизова

Почетният председател на най-голямата изселническа организация – Федерацията „Балгьоч“, и един от най-богатите хора в Бурса Турхан Генчоглу потвърди, че е разговарял в петък с почетния председател на ДПС Ахмед Доган и председателя на партията Мустафа Карадайъ, съобщи 24rodopi.com.

Той добави, че вчера е провел среща и с лидера на партия ДОСТ Лютви Местан, имал насрочена среща и с Касим Дал, но понеже му се наложило спешно да отлети за Турция заради здравословен проблем на племенника му, Генчоглу и създателятна Народна партия „Свобода и достойнство“ (НПСД) разговаряли по телефона.

Генгчоглу твърди, че е оптимист за обединението след проведените в София разговори, но не посочи дали визира коалиране на трите партии или българските турци да бъдат обединени под знамената само на една политическа формация.

„Генчоглу е бил повече от час при Доган. По-късно провел 15-минутна среща в офиса на Лютви Местан, където поканил и Касим Дал, но той отказал да дойде в офиса на ДОСТ. И към тримата лидери Генчоглу се обърнал с молба за компромиси в името на обединението“, разкри източник, запознат в детайли с мисията на Генчоглу в България.

И Доган, и Генчоглу направиха знакови изказвания в края на декември – Доган пред елита на ДПС, Генчоглу пред елита на изселниците в Турция и пред вицепремиера Хакан Чавушоглу. От години властта в Анкара говори и отправя послания чрез лидерите на „Балгьоч“.

„Всички политически партии в България, чиито членове се явяват етнически турци да се обединят“, това призова на 24 декември почетният председател на Конфедерацията на балканските и румелийски турци Турхан Генчоглу по време на конгреса на най-влиятелната изселническа организация „Балгьоч“.

"Забравяйки какво е било направено в миналото, вече е време за обединение. Кой е имал грешки в миналото, не е важно. Да оставим какво е било вчера и да гледаме какво ще е утре. Да забравим дрязгите помежду си, да се обединим и да действаме заедно. За да можем по-добре да работим в следващия парламент, като коалиционни партньори, за благото на сънародниците ни там. Това е общото желание на всички сънародници, без значение дали живеят в България или Турция", каза още Генчоглу пред водачите на изселническата общност.

„Външният натиск“ се преобразува в усилия за помирение и обединение на всички, които са се отцепили от ДПС. Ние винаги сме били добронамерени, но и принципни. Факт е, че не сме се скарали с никого. Всеки, който реално се разкайва-да заповяда. Но ДПС си има Устав, който регламентира подобни ситуации. Външното акуширане на аналогични процеси на разделяне и обединяване не е здравословно за нашите избиратели“, това пък каза на 21 декември на почетния председател на ДПС Ахмед Доган.

България


Още по темата

 • Важна среща в сараите на Доган

  Важна среща в сараите на Доган

  Почетният председател на най-голямата изселническа организация – Федерацията „Балгьоч“, и един от най-богатите хора в Бурса Турхан ...
  13.01.2018
  6 152
  24

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Кики
  Отговор
  1 09:39  14.01.18
  ДПС е проклятието на България!

  Коментиран от #2

 • Камагра
  Отговор
  2 09:44  14.01.18

  До коментар #1 от "Кики":

  БСП е проклятието на България, те са отговорни за статута и ролята на ДПС
 • Kcaniba
  Отговор
  3 09:55  14.01.18
  Комунистите активизират агентите си!
 • Kcaniba
  Отговор
  4 09:59  14.01.18
  Доган е агент на ДС, която го използва, като предпазен клапан от напрежение то на турците заради възродителния процес,и отлично осребреното него!Не виждат ли турците в България, че ги лъжат???

  Коментиран от #6


 • Българин
  Отговор
  5 11:04  14.01.18
  БСП и подопечната ДПС отдавна не са били във власта.Огладняха здраво и сега с всички средства трябва да се докопат до финансов ресурс.Пълна мобилизация на протурски агенти,ходжи и всякакви подобни елементи.Извозване с автобуси на паплач не знаеща дума български и нямаща нищо общо с България.Гласуване под строй по места и фалшифициране на вот.Това са само част от методите на ДПС. Ердоган естествено подкрепя тази пасмина защото целта му е завладяване на нови територии и сбъдване на неоосманиските му блянове за нова империя. Сметката е проста ДПС 10 процента БСП 20 и коалицийката готова. От българите зависи да спрат този заговор ,колкото повече хора отидат да гласуват толкова по малко значение ще има пенсионерския,турския и цигански вотове.Тези групи най малко допринасят за икономиката на България,но са с претенции да диктуват на работещите хора какво да правят.
 • Истината винаги боли
  Отговор
  6 11:05  14.01.18

  До коментар #4 от "Kcaniba":

  Българите и те са слепи за игрите на ДС,то си личи от всичко в България,няма едно нещо което да е нормално работещо,само краденето и унищожаването на Българите върви по план-график!!!
 • Хасан
  Отговор
  7 12:10  14.01.18
  Герб не краде ли?А патриотите не крадат ли??те крадат првече отколкото немец цар,социалист и турчин събрани заедно...
 • чалма тв
  Отговор
  8 16:37  14.01.18
  Само мързелив не гаври с България, то бива наглост, ама тяхното безочие няма граници, но тук с пълна сила важи приказка " не е виновен този който яде тиквата , а който му я дава..Идват си хора с двойни паспорти, водят си тука агитация ,как да се управлява България, а "нашите", или техните служби вече се съмнявам кой какъв е ,правят им курбан - затриват България.
 • Пенсионера
  Отговор
  9 23:38  14.01.18
  На крива ракета космосът и пречи. Ми ако нямаше турци , помаци ,цигани и арменци , пак щяхме да изнамерим враг. Тъй като няма чиста държава свиквайте стягайте се и работете, но не ги избирайте точно тези безделници. От сутрин до вечерта само такива паразити виждам по медийте. Просто сами няма да се махнат от лапането. Елементарно и просто , винаги само нови лица и нови партии. Аз само веднъж давам шанс, втори път ритник у га. а . Както искате , това е логично .
 • Лично
  Отговор
  10 20:23  15.01.18
  Изразявам лично мнение, чета само клишета. ГЕРБ и патриотите - какво ни предлагат? Да потърпим още малко, да продължаваме все така. Това ли искаме?! Заплатите ниски, пенсиите никакви, здравето ни наникъде, образованието също... Симеонов, дето не признава закона, това ли е правова държава...
 • ЗЗО
  Отговор
  11 20:26  15.01.18
  Аз съм само против партия ЗЗО (завист, злоба и омраза), останалото е плурализъм и демокрация. Това, което искам, е аргументи и видими резултати в управлението. И ЗАКОННОСТ. Ама, като казвам законност - законът е за всеки един и същ, никой да не е защитен.

Напиши коментар:


Публикувай