1 067 3

200 души на протест в Добрич заради поскъпването на водата

Снимка: БТА
Снимка: БТА
Светослава Ингилизова

В Добрич протестираха срещу поскъпването на водата, съобщи БНР.

Близо 200 души протестираха в Добрич срещу планираното увеличение на цената на водата в града.

Утре в София на обществено обсъждане в Комисията за енергийно и водно регулиране в ще се дискутира и обсъжда поскъпването на цената за кубик вода в област Добрич. Планувано е цената да стане 3 лева и 28 стотинки. Увеличението е с 32 стотинки.

Исканията на протестиращите са водата да остане на сегашните цени. Те искат и ръководството на ВиК дружеството в Добрич да подаде оставка.

Протестиращите са категорични, че четири месеца след като инж. Тодор Гигински е назначен за управител на ВиК в Добрич, търпимостта на гражданите е изчерпана.

"Централната градска част почти през ден е без вода и без необходимото налягане. Водата в този град - това винаги е под въпрос. Да не говорим за този директор, който ни го спуснаха отнякъде, някакъв си некадърник", коментират пред радиото протестиращи.

Разговори с Министерството на регионалното развитие и благоустройството по проблемите на ВиК дружеството вече са водени. Кметът на града Йордан Йорданов заяви, че два пъти е разговарял с МРРБ, но резултат не е имало.

Добрич / България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • ДДД
  Отговор
  1 17:20  14.01.18
  от комунистите това е основна грешка МОНОПОЛА и няма какво да направим:( е на в толбухин 200 човека на протест другите затягат крановете за тока беше по масово но монопола си стои минахме на дърва или газ и 30 г след комунизма монопала си седи реформата бе да се махнат привилегиите за народа е честито:)
 • Тодик
  Отговор
  2 20:40  14.01.18
  Читавите личности които могат да управляват това дружество ги принуждават да се отказват по точно честните Капитана защо се махна щото видя мафията нека да поеме Вик с портфейл и никой да не се меси вярвам до една година резултатите ще са зашеметяващи и народа ще усеща това точния човек е Капитан Петър Петров града трябва да си избере шефа на ВиК
 • georgi
  Отговор
  3 08:22  15.01.18
  Гилямата кражба е проблем, от водния цикъл колко пари са изхарчени до момента - резултат 0 ! Какъв е този смешник от Сандански?

Напиши коментар:


Публикувай