1 718 9

Затворник в отпуск изнасилил жена

Предстои делото срещу Илко Ив. да бъде насрочено за разглеждане във Варненския районен съд

Стефанаки Йоанис

Районната прокуратура във Варна е предала на съд 54-годишния Илко Ив. от варненското село Болярци за опит да изнасили 75-годишна жена, като я принудил към това със сила и заплашване. Престъплението по член 152, ал. 3, т. 5, във връзка с ал. 1 от НК е извършено от подсъдимия при условията на опасен рецидив.

54-годишният Илко, известен като Исмаил, изтърпявал 12-годишна присъда лишаване от свобода при строг режим, също за изнасилване. В богата му съдебна биография са вписани четири влезли в сила присъди за изнасилване, както и за престъпления против собствеността.

Независимо от тежестта на извършените от него престъпления и размера на последното му наказание лишаване от свобода със заповед на началника на варненския затвор Илко Ив. бил награден с 5 денонощия домашен отпуск от 23 юни до 28 юли 2017 г. Мъжът отседнал при сестра си, която живеела в село Равна гора, община Аврен.

Ден преди края на домашния си отпуск – на 27 юни 2017 г., подсъдимият отишъл със сина на сестра си в дома на потърпевшата 75-годишна жена. Племенникът на Илко трябвало да занесе дърва за огрев на възрастната жена и той го придружил дотам. След като доставили дървата, двамата се върнали в къщата в село Равна гора. Подсъдимият пил до зори, когато решил да се върне в дома на 75-годишната съселянка на сестра си с намерението да я изнасили. С хитрост проникнал в пристройката, където жената спяла.

За да я принуди да излезе извън дома си, Илко светнал лампите на първия етаж на дома й. Събудена от шума, жената излязла да изгаси осветлението. Тогава той се промъкнал в пристройката и се скрил.

След като жертвата влязла, Илко я нападнал, като затиснал устата и започнал да се гаври сексуално с нея. Заплашил я, че ще я убие, и обяснил, че искал да бъде с бяла жена. Опитът му за съвкупление останал недовършен по независещи от волята на подсъдимия причини. Насилникът успял да й причини различни травматични увреждания по време на едночасовото си пребиваване в дома на пенсионерката. Жената подала сигнал и 54-годишният затворник бил задържан на връщане от домашния отпуск.

Предстои делото срещу Илко Ив. да бъде насрочено за разглеждане във Варненския районен съд.

България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Гост
  Отговор
  1 18:36  18.01.18
  Към автора, изнасилване и опит за изнасилване, едно и също ли е? Иначе тая утайка да не излезе никога повече от затвора. Урод.
 • НАТО ВЕЦ
  Отговор
  2 19:55  18.01.18
  Е сега да имаше приета една "Истамбулска конвенция" и сичко щеше да е на шест.
 • Све
  Отговор
  3 19:56  18.01.18
  Каква тази система ? изтърпявал 12-годишна присъда лишаване от свобода при строг режим, също за изнасилване Да го пуснат отпуска в Банкя
 • Смотана работа
  Отговор
  4 20:59  18.01.18
  Не трябва ли и началника на затвора,да бъде потърсена отговорност.Наградата която е получил примата,е причина за мъките който е преживяла тази бедна жена.Вината е на началника!!

 • АГЕНТ ЕБЛЬО
  Отговор
  5 11:29  19.01.18
  НАДЯВАМ СЕ ПРИ СЛЕДВАЩАТА ОТПУСКА НАСИЛНИКА ДА ИДЕ НА ГОСТИ НА МАЙКАТА НА ДИРЕКТОРА НА ВАРНЕНСКИЯ ЗАТВОР.
 • соросоидни кърлежи
  Отговор
  6 20:04  19.01.18
  изроди...всички които са допуснали тази свиня да излезе навън.
 • The TRAPPER
  Отговор
  7 08:50  20.01.18
  Да го пуснат в отпуск в Перник.
 • 8 16:02  20.01.18
  Този коментар е премахнат от модератор
 • незнайко
  Отговор
  9 14:49  21.01.18
  ( Публикувано във факти.бг: изтърпявал 12-годишна присъда лишаване от свобода при строг режим, също за изнасилване. ) Това не е истина, страг режим а той в отпуска! Ние май сме малоумни в тази държава!

Напиши коментар:


Публикувай