2 249 10

Криминални типове вече няма да могат да работят като охрана

Частните лица ще са длъжни да наематсамоохрана от специализирана фирма

Криминални типове вече няма да могат да работят като охрана
Константин Карагьозов

Частно лице ще може да ползва автомобили за охрана само ако ги запише в договор със специализирано дружество, който е включен в електронен регистър на МВР. Това реши народните представители днес, приемайки и на второ четене Закона за частната охранителна дейност.

Автомобилите ще могат да са на специализираната фирма или на пазеното лице, но задължително вписани в договора. В момента няма никакъв регистър и отчет на тези автомобили, което е предпоставка за инциденти като този на околовръстното на София от февруари 2016-а”, обясни пред “24 часа” депутатът от вътрешната комисия Маноил Манев, ГЕРБ.

“Занапред само бюджетни организации ще имат право да създават звена за самоохрана. Частните лица ще са длъжни да наемат такава от специализирана фирма. Хората с криминални регистрации няма да могат да работят като охранители, нито шефовете им ще могат да създават частни армии”, подчерта и другия съществен принос на закона Маноил Манев. Само общини, учебни и здравни заведения ще могат да създават свои звена за охрана.

България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Дон Антонио
  Отговор
  1 19:29  19.01.18
  Лека-полека материла се връща към единственият му път на развитие - работата на полето, във фабриката или в сектор услуги
 • Spec b
  Отговор
  2 19:35  19.01.18
  То и до сега по закон май нямат право?! Смятайте до момента как разни убавци са минавали психо, съдимост и тн., че и носят свободно кно... Клета майка България
 • изненадан
  Отговор
  3 19:42  19.01.18
  Да не искате да кажете, че до сега бандитите можеха да бъдат охранители? А от тук нататък ще трябва да подписват трудови договори и да си плащат осигуровките?
 • JEEP
  Отговор
  4 19:43  19.01.18
  Що за смешка е това? Поредната врата в полето. Ми те, тези хубавци от снимката от утре си преподписват договорите и вече не са охрана, а консултанти по сигурността. Като ги забранят и тях ще станат мениджър сигурност и така и така и така.....

 • 5 19:47  19.01.18
  Този коментар е премахнат от модератор
 • тЪпЕт
  Отговор
  6 22:05  19.01.18
  Какво е това криминална регистрация???Или си осъждан или НЕ.

  Коментиран от #7, #8, #9

 • Гост
  Отговор
  7 00:23  20.01.18

  До коментар #6 от "тЪпЕт":

  Ми може да си криминално проявен без да си съде бе колега а това че си съден нищо не значи
 • Север
  Отговор
  8 11:01  20.01.18

  До коментар #6 от "тЪпЕт":

  Това е поредната тоталитарна законност, която на практика можед а зиглежда за добро, но често би довела и до обратния ефект - злинките... Манев е експерт, безспорно. Но идеята цялата охрана да се контролира от държавата, било и от общините мирише пак на тоталитарният монополизъм, който ни срина и соца и пазарната икономика. Въвеждането на такава забрана, частно лице, да се самонаеме като бодигард, примерно с колата си, би напълнило гушката пак на бивши уволнени, пенсионирани или напуснали от системата на МВР и БА, но не би му позволила да си потърсии хляба на човека, дори и наистина да е лоялен, почтенн и некреминалосклонен тип. Държавата България отдавна е враг на българският народ - това е само поредната частица. Бил съм охрана и зная, че риска да те застрелят, опердашат или дори и погне мафията, прогизнала и в институции и навред е повече от висок - просто се наемаш за заплатка, нищо повече. Но сега, ако не си под командването на общинска или друга бюджетна фирма, ти нямаш право дори да се наемеш, но тези политици не ти дават да работиш куп веща в тоя булачач държавата, не ти и казват как да преживееш с чисти 500-600 лева месечно? Тиквата забраниха да си вземеш и отсечеш дървесината в твоята гора, н о я секат и изнасят за Турция чрез крилото на държавата ДПС и други фирми нали? Май..та и на държавата! - е извода.... Не на точните хора, разбира се, само на институциите.
 • Север
  Отговор
  9 11:13  20.01.18

  До коментар #6 от "тЪпЕт":

  По-интересното в случая е, обаче, какво ще стане с криминалогенните елементи? Аз бих въвел прабългарският закон, където обирджии, изнасилвачи, лъжесвидетели под клетва, прехвърлящи си неправомерно чуждо имущество и нотариуси заверяващи това без присъствието и личното съгласие на индивида лица, бих ги разстрелвал, както и отклоняващи за свой интерес общественни пари и имоти лица. Но тия юролекета на постовете тук, за да усвояват юрофуундс, са склонни да ни осъжда Страстбург и да плащаме на всяка измет, която ни съди. Какво ще правят бандитите е въпроса - те няма да идат да се блъскат като нас за мизерни пари? Това тези политици не знаят и не могат да предвидят...те си гласуват кефа и толкова....
 • мамо аз съм пилот
  Отговор
  10 15:18  22.01.18
  ако имам ударна група от "ротвайлери"(визирам снимката към статията), едва ли ще ги осигурявам за пенсия, но това все пак не изключва взаимоотношенията работник-работодател и произтичащитите от тях финансови разходи, тоест аз си плащам и поради това имам правото да ги насъскам срещу всеки, пък те си решават дали ще си внасят осигуровски с тези пари.

Напиши коментар:


Публикувай