3 547 19

Калин Янакиев: Преориентират ни към Евразия

Светослава Ингилизова

Богословът и философ проф. Калин Янакиев направи нов прочит на спорната Истанбулска конвенция пред BIT. Той е категоричен, че в България се поражда фашизъм по посока на документа, а проблемът идва от умишлено сгрешен превод на думата „джендър“.

„На българското общество трябва да се внуши, че всичко, което идва от Европа е една изключителна подлост, която цели да разруши обществото. Това е опит България да бъде преориентирана ценностно и геополитически от Европа към Евразия, която е здрава, вярваща и религиозна“, каза проф. Янакиев.

Според богослова Светият синод прибързват с позицията си. „Това ми прилича на теориите на нацизма, тогава Хитлер е говорил за бацил, който разлага обществото и това е еврейството, в момента това е гадния Европейски съюз, който ни кара да си сменяваме пола“, добави експерта.

Проф. Калин Янакиев допълни, че страната ни трябва да приеме документа, защото сегашното законодателство не защитава напълно жените и децата от насилие, като изтъкна, че и в момента се сключват бракове с малолетни момичета, а бащите отказват издръжка на децата си. Според богословът обаче Истанбулската конвенция няма да се ратифицира.

България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Ясно е
  Отговор
  1 16:21  24.01.18
  Този не е никакъв богослов, защото ако беше, щеше да му е съвсем ясно какво имат предвид от Св. Синод.
 • НАТО ВЕЦ
  Отговор
  2 16:32  24.01.18
  Тоя е по-жалък и от Радан. Вероятно е "богослов" в църквата на Сатаната.
 • ЧВД
  Отговор
  3 16:57  24.01.18
  Нито е професор, нито е богослов. от ЦРУ е и добре му плащат.
 • аззззз
  Отговор
  4 17:12  24.01.18
  Кой е казал че библията (В частта за Юда) не е актуална?

 • Да се знае
  Отговор
  5 17:17  24.01.18
  Проф. дфн. Калин Тодоров Янакиев е български философ, богослов, културолог и политик. Преподавател във Философския факултет на Софийския университет „Св. Климент Охридски“ по средновековна култура и християнска философия, а също и във Философско-историческия факултет на Пловдивския университет, както и в НАТФИЗ. Калин Янакиев е главен редактор на списание “Християнство и култура“.

  Коментиран от #7

 • Богослов
  Отговор
  6 18:44  24.01.18
  Калин Янакиев у много умен човек, но и много зависим от хонорарите. Жалко, но отклонението му е непоправимо.
 • Румяна Костова
  Отговор
  7 19:04  24.01.18

  До коментар #5 от "Да се знае":

  Как ли богословието върви заедно с политиката?Много кариери,много нещо. Вундеркинд е господина явно.Тогава той ли се прави на глупак,че не разбира къде е акцента на тази конвенция или нас взима за бавно развиващи се?
 • Атанас Василев
  Отговор
  8 19:24  24.01.18
  Преводът не може да бъде сгрешен (било умишлено, било – неумишлено), защото терминът "джендър" нема аналог в българския език нито по смисъл, нито по значение. Той самият си е превод и хората вече почнаха да разбират, какво сатанинско значение има.
 • аве фюрер
  Отговор
  9 19:26  24.01.18
  Как не те е срам бе , професор богослов . Може ли да си толкова долен и платен Юда бе . Ей такава продажна улична смет като теб ни докара до тук . Такива безродници като теб трябва да ги закопават извън гробището в безименен гроб ... след разстрела .
 • татко Махно
  Отговор
  10 00:14  25.01.18
  Тоя е богослов колкото прасето е ходжа.
 • българин
  Отговор
  11 08:46  25.01.18
  Че то в Евразия не останаха християни другарю Чнакиев. Ще ни мешите ли?
 • Опасно синьо
  Отговор
  12 11:38  25.01.18
  От къде изскочи този м....л?
 • 13 12:13  25.01.18
  Този коментар е премахнат от модератор
 • 14 12:16  25.01.18
  Този коментар е премахнат от модератор
 • 15 16:32  25.01.18
  Този коментар е премахнат от модератор

 • Аристотел
  Отговор
  16 22:51  26.01.18
  Срам и Позор за Философията и Богословието е това мнение,което не се базира на Божествената и Аналитичната логика!Социалната роля е Личен избор,но Полът или Джендър е Божествен и Биологичен факт,който не подлежи на Личен избор,а на даденост! Джендър не е сложна дума и означава Пол!Българите обозначават пола със същата дума Пол,а англоговорящите с друга дума Секс,това е разликата а не в думата Джендър,това е неопределено съществително!Полът не е роля,а Божествено определение и Философска съдба!Личния избор на Роля,не може да замести Божия промисъл и Философското съдържание!Ролята е момент на различно действие на индивида,а не Философското и Божествено съдържание!Битието и Полът не могат да бъдат социални,защото не се избират от Личността!Личността е Единство,а Социалното е общност изключващо Личностното и понятието Социален Пол е силогизъм или невъзможност да си и множество и частно!Титлата Професор вече не ви отива и е алогична за притежателя!:):):)
 • Аристотел
  Отговор
  17 22:54  26.01.18
  Този професор е забравил "Категориите" на Аристотел,Библията и 10-те Божии Заповеди!:):):)Отнемам му титлата Философ,а за титлата в Богословието,Бог ще се погрижи с нужния урок!:)
 • чалма тв
  Отговор
  18 14:09  27.01.18
  Облъчват ни ден и нощ с идиотщини.Имаме си закони за защита на всеки-мъже,жени,деца. Трябва да се прилагат закони.Друго е лъжи и педерастия, която искат да бъде легализирана и ще го направят, след като позволиха на гейове да правят паради,сега е редът на Трети пол и педафили. Проблемът с цигани няма да се реши с нито един човешки закон, е няма такива ,не са измислени...Просто трябва тояга и повече места в затвори...
 • Ханко Брат
  Отговор
  19 11:27  13.02.18
  Богослов, при това подстриган за иподякон, обвинява БПЦ във фашизъм, тъй като последната се противопоставя на натрапването на содомията в българските училища !!! СРАМ !!! Заради такива като него авторитетът на църквата страда!

Напиши коментар:


Публикувай