998 2

Бизнесът: Цените скачат, ще протестираме

Венцислав Михайлов

Докато слушаме бодряшки изказвания, как скокът на цените на тока за бизнеса няма да се отрази на цените на стоки и услуги, НСИ отчете ръст на цените.

Това пишат в съобщение до медиите от Асоциацията на организациите на българските работодатели.

Според данните, на годишна база през декември 2017 година цените на хранителните стоки са нараснали с 3,6%. Още по-голям е ръстът на цените на производител на вътрешния пазар - 5,1 % общо за промишлеността.

И това е само началото, тъй като ефектът от повишените цени на електроенергията за бизнеса далеч не е изконсумиран напълно. В същото време, няма промяна в действията на компетентните органи за нормализиране на ситуацията на т.нар. свободен пазар на електроенергия, предупреждават от бизнес-организациите.

Затова представителните на национално равнище организации на работодателите АИКБ, БСК, БТПП и КРИБ, обединени в АОБР, чийто членове създават 86% от брутната добавена стойност в страната и дават работа на 82% от наетите в Република България, и Национален синдикат „Защита“ са внесли в Столична община Уведомление за организираното протестно шествие, което ще се проведе на 28 февруари 2018 г., от 10.30 до 12.30 часа, по маршрут „Пл. Независимост (Ларгото) – Министерство на енергетиката – Народно събрание“.

България


Още по темата

 • Видинско отново на протест

  Видинско отново на протест

  Жители на област Видин излизат на протест за втора поредна събота. Исканията им остават същите – да има решение на Министерски съвет и спешни ...
  3.02.2018
  967
  6

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • 1 15:59  01.02.18
  Този коментар е премахнат от модератор
 • Роман дизел
  Отговор
  2 17:23  01.02.18
  Ся кат стане толкоз скъпо всичко и тия дето ви работят ще набият Европата.Овчари от СССР нов внос ама с мито!

Напиши коментар:


Публикувай