938 2

Галъп: Българите искат повече ред и контрол в курортите

Явно всякакви мерки за повече ред в туристическите райони се възприемат, но и крайностите се отхвърлят

Венцислав Михайлов

Повечето от българите са категорични за въвеждане на повече правила и ред в курортните места, показва експресен сондаж на "Галъп", направен между 31 януари и 1 февруари сред 801 пълнолетни българи .

41 на сто казват, че в започващата година ще посетят български морски курорт, 31 процента - че ще идат на български планински курорт. 15 на сто се надяват да отидат, дори и за кратък отдих, на море в чужбина, а 3 на сто - на планина в чужбина.

Например, всякакви мерки за въвеждане на ред по плажовете се одобряват. Мнозинство от 92 на сто приемат идеята за по-ясни правила къде могат да се разполагат каравани и палатки. 84 процента пък одобряват "тавани" на цените на чадъри и шезлонги. Мнозинство от 63 на сто принципно одобрява идеята за категоризиране на плажовете. 39 на сто одобряват работата на туристическото министерство, 35 процента не я одобряват, а останалите се колебаят.

Когато става дума за зимния туризъм, мнозинство от 67 на сто смятат, че той като цяло се нуждае от нови лифтове и съоръжения, а 19 на сто са на обратното мнение. Очевидно, развитието на зимния туризъм и скиспорта се подкрепя, новите лифтове и съоръжения не се възприемат като проблем. Проблем се вижда по-скоро в опасността от презастрояване.

Явно всякакви мерки за повече ред в туристическите райони се възприемат, но и крайностите се отхвърлят. Например, за 62 на сто проверките по курортните места трябва да се правят незабелязано и през цялото време - за да има постоянен контрол. 36 процента избират становището, че проверките по курортните места трябва да се правят заедно с медии и в присъствието на туристите - за да има повече гласност. Останалите се колебаят. Явно обществото ни предпочита по-скоро постоянните, отколкото показни мерки, смятат от "Галъп".

България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Истината
  Отговор
  1 21:59  06.02.18
  Не само в курортите, а в цялата страна!
 • Serj
  Отговор
  2 05:04  07.02.18
  А дали пък не искат и достойно възнаграждение, та да имат възможност да посещават и въпросните курорти?

Напиши коментар:


Публикувай