1 075 1

150 акта за месец и половина в акция срещу таксита нарушители в София

Основната цел на операцията е ограничаване на нарушенията и извършването на нерегламентиран превоз на пътници в района на летище София

Стефанаки Йоанис

ИА „Автомобилна администрация“ и органите на Министерството на вътрешните работи съставиха близо 150 акта от началото на годината. Основната цел на операцията е ограничаване на нарушенията и извършването на нерегламентиран превоз на пътници в района на летище София, уточняват от Министерството на транспорта.

До момента са проведени 830 специализирани проверки. Заловен е един водач, който е извършвал превоз на пътници срещу заплащане без да има лиценз за тази дейност. Наложена му е принудителна административна мярка и е образувано досъдебно производство.

В пет таксиметрови автомобили са открити монтирани устройства за манипулиране на данните на таксиметровите апарати, т.нар. „помпи“.

Две таксита са спрени временно от движение поради установени технически неизправности.

Другите най-често срещани нарушения са управление с изтекло наказателно постановление или без удостоверение за водач на лек таксиметров автомобил, липса на удостоверение за психологическа годност и непопълнени пътни книжки. При част от водачите е констатирано, че управляват таксиметровите автомобили без да са ползвали задължителната седмична почивка.

България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • Столичните КОПЪРКИ
    Отговор
    1 23:04  12.02.18
    Ицо Сандъка не си е платил и са го нарочили за наказания! На летище София ВИНАГИ има ЧАКАЛИ и веднага може да ги познаете - отказваш такси в залата за посрещане и отиваш на спирката - ТАМ ТИ ПРАВЯТ ЗАСАДА ЧАКАЛИТЕ!!!! т спирката те качват и ВЕДНАГА им се разваля апарата - "Костана тука бе, тююю таа бракма пак не работи!" И почва търговията - обаче ако им кажеш карай към най-близкото районно и АПАРАТА веднага тръгва )))

Напиши коментар:


Публикувай