1 612 5

Вече ще гледат кои коли влизат и излизат от Пловдив

Мартин Христов

Официално стартира система за видеонаблюдение и контрол на автомобилите на територията на град Пловдив, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Днес символично бе дадено началото на работата на системата за видеонаблюдение и контрол на входно-изходните точки на територията на град Пловдив.

На официалното събитие присъстваха главният секретар на МВР главен комисар Младен Маринов, директорът на ГД „Национална полиция“ главен комисар Христо Терзийски, директорът на пловдивската полиция, старши комисар Атанас Илков, кметът на Пловдив, инж. Иван Тотев, заместниците му Георги Маринов и Златин Велев, областният управител на Пловдивска област Здравко Димитров и представители на фирмата изпълнител.

В центъра за видеонаблюдение, ситуиран в сградата на областната дирекция на МВР, на ул. „Волга“ № 70, ще се приема сигналът от изградената система за видеоконтрол на 11-те входно-изходни точки на град Пловдив. Постоянният мониторинг ще се осъществява от служители на сектор „Оперативна дежурна част и видеонаблюдение“ към областната дирекция на МВР.

Системата позволява да се идентифицират моторни превозни средства, характеризира се с висок процент на разпознаваемост както в светлата, така и в тъмната част на денонощието. Освен на български регистрационни номера, тя реагира и на номера на други държави. Получената информация ще се ползва изцяло от полицейските служители в работата им по превенция на престъпността.

Проектът е финансиран и осъществен с обществена поръчка на стойност 320 хиляди лева от Община Пловдив и е резултат от взаимните усилия на местната власт и полицията за гарантиране на обществения ред и повишаване сигурността на жителите и гостите на града.

Пловдив / България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Брат
  Отговор
  1 18:29  12.02.18
  Големият Брат в действие. Колко прав е бил. Оруел
 • Гост
  Отговор
  2 18:53  12.02.18
  Бас държа че нито един на тази снимка не знае как се работи с тази система! :)
 • коки
  Отговор
  3 18:57  12.02.18
  се отбор кауни са се събрали
 • AGENT 09
  Отговор
  4 18:57  12.02.18
  днес в пловдив ,утре и по другите градове,ЩАЗИ е ЖИВА !!!да се гледа кой влиза и излиза,БИГ БРАДЪР Е НА ХОД!!!

  Коментиран от #5

 • гост
  Отговор
  5 20:40  12.02.18

  До коментар #4 от "AGENT 09":

  Няма нужда от Щази , догодина с ТОЛ системата наистина всички градове ще се следят , явно в Пловдив искат да си имат и общинска , та да не чакат информация само от държавната !

Напиши коментар:


Публикувай