2 085 7

Полицията глоби 150 нелегални таксиджии на летище „София”

Мартин Христов

Близо 150 акта от началото на годината са съставени на таксита в района на столичното летище за нарушения и нерегламентиран превоз на пътници, съобщиха от полицията.

До момента са проведени 830 специализирани проверки на служители на ГД "Национална полиция" и ИА „Автомобилна администрация“.

Заловен е водач, който е извършвал превоз на пътници срещу заплащане без да има лиценз за тази дейност. Наложена му е принудителна административна мярка и е образувано досъдебно производство.

В пет таксиметрови автомобила са открити монтирани устройства за манипулиране на данните на таксиметровите апарати, т.нар. „помпи“.

Две таксита са спрени временно от движение поради установени технически неизправности.

Други най-често срещани нарушения са: управление с изтекло наказателно постановление или без удостоверение за водач на лек таксиметров автомобил; липса на удостоверение за психологическа годност, както и непопълнени пътни книжки. Констатирани са и случаи, при които шофьори са управлявали таксиметровите автомобили без да са ползвали задължителната седмична почивка.

София / България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Гост
  Отговор
  1 20:21  12.02.18
  Браво. Хванаха големи престъпници. То като не може друго поне с залавяне на дребни мушенници да се похвалят
 • Попа
  Отговор
  2 20:26  12.02.18
  Вдигнете заплатите на героите ,браво и от мен.
 • Къртев
  Отговор
  3 21:04  12.02.18
  Браво, сега вече всичко е точно! Вече няма, какво да дърпа държавата назад. Големият проблем е решен. Сега остават дребните работи, като 6 000 000 000 лв от КТБ, ниските пенсии на възрастните хора, картела с горива, убииствата на бизнесмени, отвличанията за откуп и т.н.. Не оправдавам такситата, които мамят и са с неизправни автомобили, но това не може да се дава, като някакъв успех. Това е ротинна работа на хората и институциите, които просто трябва да си вършат работата. Това доказва, че до сега тази работа не е вършена. Не зная, колко са такситата в София, но щом има толкова много санкционирани, значи и в техния бранш нещо не е наред и е недомислено. Защото един доволен от работата си човек няма да си мами клиентите.
 • Бакши
  Отговор
  4 16:13  13.02.18
  Писалите преди мен явно се бакшиши от стереотипен характер! Не разбирам защо смърдят, ако не са бакшиши. Това е чудесна новина и трябва да има повече такива.
 • Именно
  Отговор
  5 13:24  14.02.18
  Браво че ... са си свършили работата поне веднъж! ;) Като си говорим за ловене на престъпници в случая говорим за такива които знаят къде точно се намират и как да ги хванат в крачка, защото ... всеки го знае това от много ГОДИНИ. Ако ще се прави акция кадърно защо не са покрили и другите подобни места? до НДК, до централна гара и други подобни? Да не говорим че такъв тип проверки трябва да са ежедневие за ДАИ. Сега може да проверят дали и колко данъци плащат такшишите. Поне големите фирми трябва да е лесно да се държат изкъсо (вместо повече от 20г да не могат да ги накарат да платят и 1лв данък). Ако след това вземат и фиксират положението с такситата дали се водят градски транспорт или имат право да ти отказват да те качат на принцип "не си ми в посоката" , "много ми е близо" ... та може да се окаже че примерно Убер са били по-малко "споделен" превоз и са плащали повече данъци :)
 • Бакша
  Отговор
  6 06:26  15.03.18
  Да попитаме гранична полиция колко години прибира пари от тези хора които законно грабят чужденците Иначе за какво да работи там на аерогарата
 • Бакша
  Отговор
  7 06:31  15.03.18
  Не се плащат всичките пари които минават поради факта че няма да има бранш И ти така от 10 коли като си намериш една се радваш в другия момент няма да има кой да те закара пияна главо и ако някой мисли че става професия изкарват пари много се лъже и ако вие не уважавате сервиса не заслужавате да се возите карайте си каручките на газ на 30 години и си ходете на дискотека и на работа и в центъра Това е най-евтиното на тъпите таксита които ги карат от всяка крайна точка на центъра за 10 лв да не работят друго си е да свалиш три килограма докато стигнеш и успееш да паркираш

Напиши коментар:


Публикувай