1 749 16

Валери Симеонов скочи срещу филм по БНТ

Мартин Христов

След скандалната декларация на НФСБ срещу евродепутата Ска Келер днес вицепремиерът Валери Симеонов излезе с нова позиция - този път срещу "БНТ свят" и филма "Откраднати очи".

"БНТ е българска обществена телевизия, финансирана с парите на българските данъкоплатци, а не от пропагандните централи на анти-български политически партии и организации" - пишат от партията на вицепремиера, провокирани от излъчването на филма, съобщи epicenter.bg.

"Откраднати очи", отдавна познат сред киноманите у нас, е българско-турски игрален филм от 2005 г. на режисьора Радослав Спасов, по сценарий на Радослав Спасов и Нери Терзиева.

Филмът е носител на редица награди, сред които Голямата награда „Сребърен Георги“ за главна женска роля на Весела Казакова на 27 МКФ (Москва, Русия, 2005), Наградата на публиката на МФФ (Палич, Сърбия и Черна гора, 2005), Наградата „Горчивата чаша“ на Факултета по журналистика към СУ „Климент Охридски“ на 13 МКФ „Любовта е лудост“ (Варна, 2005), Голямата награда на публиката на 32 МКФ във (Вюрцбург, Германия, 2006), Специалната награда на Червения кръст на МКФ за телевизионни филми (Монте Карло, Монако, 2006), Наградата „Сребърна роза“ на 24 МКФ (Бергамо, Италия, 2006).

Публикуваме декларацията на НФСБ без редакторска намеса:

"ДЕКЛАРАЦИЯ на ПП „Национален фронт за спасение на България“

Българската „БНТ-Уорлд-Ливе“ (?!) срещу националното достойнство

ПП „Национален фронт за спасение на България“ остро възразява срещу поредното излъчване на филма „Откраднати очи“ по канала „БНТ-Уорлд-Ливе“ (?!) в неделя вечер – най-гледаното вечерно време. Филмът третира един сложен, противоречив и болезнен период от близката ни история, който още не е получил адекватна историческа оценка – а именно т.нар. „възродителен процес“. „Откраднати очи“ предизвика остри и противоречиви реакции още с появата си на екран, защото под формата на „художествено произведение“ прави откровено пропагандни внушения, като при това си служи с директни фалшификации. Трагедията с малката Тюркян се използва за груба „художествена“ лъжа – че невръстни дечица и бебета са били мачкани и газени с тежки бронирани машини, а не от тълпата, при протестите на български мюсюлмани срещу преименуването им. Тази лъжа бе изфабрикувана от медийната машина на анти-български сили. Нейното внушаване чрез филм постига само едно – разделение и страх в нашето общество, недоверие между българи християни, българи мюсюлмани и турскоезичните наши съотечественици.

Затова, питаме ръководството на БНТ: За кого бе предназначено това ново излъчване на филма? За българите в чужбина, за българските граждани в страната ни? Кой има полза не от обективно изследване на случилото се, а от „творческо внушаване“ на лъжи и манипулации, водещи само до разпалването на омраза, освен ДПС и ДОСТ?

НФСБ припомня, че БНТ е българска обществена телевизия, финансирана с парите на българските данъкоплатци, а не от пропагандните централи на анти-български политически партии и организации! И призовава да се спре разпространяването на нечистоплътни пропагандни клишета на последните! Поне докато историците не постигнат консенсус по спорния период от края на 1980-те години.

В противен случай, препоръчваме в програмата на „БНТ-Уорлд-Ливе“ (?!) да се включи и македонския филм „Трето полувреме“ за кръвожадните „бугари“, както и художествено четене на „Митът Батак“ на Улф Брумбауер и Мартина Балева.

Национален изпълнителен комитет на ПП “Национален Фронт за Спасение на България“
Валери Симеонов
Данчо Хаджиев
Валентин Касабов
Борис Ячев"

България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • БРАВО
  Отговор
  1 11:32  13.02.18
  Точен и обективен Сименов, върши си работата а не като други дет си бъркат у г.за или по-лошото - САБОТИРАТ РАБОТАТА НА ДРУГИТЕ
 • Гост
  Отговор
  2 11:33  13.02.18
  Дали е открил някой нов нужник?

  Коментиран от #3

 • Толев
  Отговор
  3 11:36  13.02.18

  До коментар #2 от "Гост":

  Нужниците сте около 30%

  Коментиран от #9

 • 656
  Отговор
  4 11:37  13.02.18
  Че кой гледа БНТ и другите им там канали, ако това е вярно БНТ да бъдат линчувани

  Коментиран от #7


 • стига простотии
  Отговор
  5 11:39  13.02.18
  Тоя няма ли кой да го спре да не излага България. То бива селяния и простотия, ама тия политици поне да минават на психопрегледи.
 • Тръмп
  Отговор
  6 11:41  13.02.18
  Направете Нов Възродителен Процес,иначе ще бъдете изядени от ИК,ДПС и Турците!!!!!!!!!
 • Умозаключител
  Отговор
  7 11:51  13.02.18

  До коментар #4 от "656":

  Аз ги гледам.Не ме дразнят с постоянни реклами,нито прекъсват филми за да пускат такива.Имат предавания за култура,които абсолютно липсват по другите телевизии. Като ми омръзне културата,започвам да цъкам по конкурентните телевизии, докато намеря "Умирай трудно" или "Роки" ,че едно-две изречения от тях не съм научил наизуст. Винаги ги намирам.
 • Bahti
  Отговор
  8 12:14  13.02.18
  Тоя зъл селтак много ме забавлява. Ако имахме Национална идея, нямаше да има толкова Мекерета. И не ме разбирайте грешно. За да оцелеем като Нация не само 240 трябва да умрат.
 • Гост
  Отговор
  9 12:15  13.02.18

  До коментар #3 от "Толев":

  А най видния нужникооткривател е?
 • onq s konq
  Отговор
  10 12:22  13.02.18
  Във всички руски филми за войната когато камерата се разхожда из военните канцеларии/и не само там/ се набиват в очите огромни плакати по стените с текст "Врагът никога не спи" или пък изобразена строга жена в униформа с допрян до устните показалец внушавайки идеята че "и стените имат уши".В тоя смисъл е повече от препоръчително успоредно с поддържането на добри политически отношения с определени страни,да бъдем максимално ОСТОРОЖНИ относно НАСОЧЕНАТА ИМ КЪМ БЪЛГАРИЯ ОТКРОВЕНО АСИМИЛАТОРСКА ПОЛИТИКА-имам предвид основно ТУРЦИЯ И РУСИЯ.
 • Истината винаги боли
  Отговор
  11 12:50  13.02.18
  Браво на Симеонов!!Засега само той и сподвижниците му мачкат ВРАГОВЕТЕ НА БЪЛГАРИЯ. Другите ни ,,политици" далавераджии отдавна са се продали на манафаджийте за шепа жълтици!!!
 • Джон Смит
  Отговор
  12 13:41  13.02.18
  Смяната на имената започва още през 1968-69г. Но през 1983-84г. е вече крупна!Турция започва да спонсорира "защитници" на имената, както америка в последните години, с неудобните и режими по света!
 • Албума
  Отговор
  13 14:30  13.02.18
  Само проявете малко въображение, си представете другаря Симеонов и чета с ГЕСТАПОВСКИ УНИФОРМИ С ЕДИН ПАГОН!!!! И ЧИННО СТРОЕНИ ПРЕД СТЕНАТА ВСИЧКИ ВРАГОВЕ НА НАРОДА!!!!
 • аве фюрер
  Отговор
  14 14:40  13.02.18
  Браво Валерка , продължавай все така да защитаваш интересите на България . На останалия политически слугинаж не им стиска . А възродителния процес трябваше да бъде много по мащабен и да изкорени антибългарските субекти веднъж завинаги ... но , никога не късно ....
 • 15 18:43  13.02.18
  Този коментар е премахнат от модератор
 • Пръцкам яко от вчера
  Отговор
  16 14:33  14.02.18
  Валери Симеонов скача, защото скоро не е уважаван от джендър. Това е проблемът с него. Джендърнийдинг до болка.

Напиши коментар:


Публикувай