1 349 1

Първи случай на СПИН във Велико Търново за 2018-а

Заразеният е мъж във възрастовата група от 40 до 45 години

Снимка: Shutterstock
Снимка: Shutterstock
Константин Карагьозов

Регистриран е първия случай на СПИН за годината в област Велико Търново. Това съобщи д-р Анастасия Анастасова от местната регионална здравна инспекция пред радио „Фокус“ - Велико Търново.

Тя посочи, че болестта е установена по време на специализирано изследване през месец януари. Лицето не е изследвано в лабораториите на РЗИ. Пациентът е във възрастовата група от 40 до 45 години и е от мъжки пол.

Д-р Анастасова посочи, че дейността на КАБКИС (Кабинета за анонимно и безплатно консултиране и изследване за СПИН) е ежедневна. Работното време на кабинета е всеки делничен ден, от 08.30 до 16.00 часа, с обедна почивка от 12.30 до 13.00 часа. Мобилният медицински кабинет на РЗИ - Велико Търново също продължава своята дейност, обикаляйки всички населени места от областта. Експертите ще проведат редица кампании до края на календарната година.

Ще бъде отбелязан Международният ден за съпричастност с болните от СПИН – 21 май. Отново ще бъде организирана лятна кампания анти СПИН кампания, както и инициативи по повод 1-ви декември – Световният ден за борба със СПИН.

България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • БХК
    Отговор
    1 15:58  15.02.18
    Джендър?

Напиши коментар:


Публикувай