1 751 11

Бизнесменът, прегазил малкия Петьо, иска на свобода

Делото бе разгледано по реда на съкратеното съдебно следствие

Мария Атанасова

Бизнесменът Цветан Пъков, който прегази с джипа си 6-годишния Петьо Гевечанов от Панагюрище преди 3 г., иска да излезе предсрочно от затвора.

Утре 46-годишният Пъков ще застане пред 32-ри състав на Софийския градски съд, който ще разгледа искането му за условно предсрочно освобождаване, съобщиха от институцията.

6-годишното момченце бе блъснато на 14 април 2015 г., докато кара колело на ул. "Павел Хаджисимеонов" в Панагюрище. Експертиза установи, че 44-годишният тогава Пъков, който се оказа рецидивист на пътя, е карал джипа си "Ауди Q7" със 78 км/ч. Петьо загина на място.

На 30 юни 2015 г. Окръжният съд в Пазарджик осъди Пъков на 4 години затвор при първоначален общ режим и го лиши от правото да управлява моторно-превозно средство за срок от 7 години.

Делото бе разгледано по реда на съкратеното съдебно следствие, след като бизнесменът призна фактите и обстоятелствата по обвинителния акт и наложеното наказание се редуцира с една трета.

Няколко месеца по-късно Пловдивският апелативен съд потвърди присъдата.

Цветан Пъков бе признат за виновен за това, че предприемайки маневра за изпреварване на движещия се пред него автомобил, увеличил скоростта, движейки се с 78 км/час. По същото време 6-годишният Петьо започнал да пресича с велосипеда си пътното платно. Когато стигнал до средата, последвал удар между него и автомобила, при което детето попаднало под бронята на автомобила, който го влачил още 40 м, докато не изпаднало на пътното платно.

Същевременно днес бащата на убития Петьо - Петър Гевечанов е публикувал снимка в личния си профил във Фейсбук, че със съпругата му Десислава са станали родители на трети син - Божидар.

България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • светофар
  Отговор
  1 18:09  21.02.18
  Да лежи.
 • НЯКОЙ СИ
  Отговор
  2 18:19  21.02.18
  ТОЯ БОКЛУК Е НАПРАВО ЗА ВЪЖЕТО..... БАЩАТА НА ДЕТЕНЦЕТО ДА ГО БЛЪСНЕ И НЕГО С 78 КМ....АКО ОЦЕЛЕЕ ...ОЦЕЛЕЕ.... ДА ВЪВЕДАТ СМЪРТНО НАКАЗАНИЕ ЗА УБИЙСТВО НА ПЪТЯ.... А ДА ВИДИМ ДАЛИ НЯМА ДА СЕ ОПРАВИМ КАТО ВИСНАТ ДВАМА ..ТРИМА НА ВЪЖЕТО, ВСЕКИ ЩЕ СПАЗВА ПРАВИЛНИКА СЪС ЗАПЕТАЙКИТЕ ......

  Коментиран от #3

 • Марио
  Отговор
  3 18:26  21.02.18

  До коментар #2 от "НЯКОЙ СИ":

  Не може да въведат смъртно наказание за убийство на пътя.Има много по-лоши неща.За тях първо трябва такова наказани.Да жалко за детенцето.Не пожелавам такова нещастие на никой.Всеки трябва да живее.Децата трябва да надживеят родителите си.Но не обвинявам само шофьора на аудито.6 годишно дете не трябва да се оставя без надзор да кара по улицата само колело без никой да е с него.Да не говорим,че не знае правилата за движение и тази улица по която е карал не е никак малка(бил съм в Панагюрище)

  Коментиран от #4, #10

 • Гост
  Отговор
  4 19:14  21.02.18

  До коментар #3 от "Марио":

  Заради такива като теб сме на тоя хал.Защитавате рецидивисти. Търсиш вина във всичко.

  Коментиран от #11


 • ИЗВЪН
  Отговор
  5 19:42  21.02.18
  Q 7 със спирачен път 40 м ? И някой твърди, че е карал със 78 км/ч.. Експертите са взели нещо под масата ! И съда е дал една присъда... ама то рибата се вмирисва откъм главата. Кога ли ще има правосъдие в тази държава ?
 • Истината винаги боли
  Отговор
  6 20:06  21.02.18
  Докажете че сме държава!!!Всички бандити и убийци са на свобода!!Всички напуснаха държавата и ако тези който са виновни си мислят че ще им се размине,много,много грешат.Българинът забавя но не забравя и когато трябва да свърши една работа,най добре си я върши сам.Всеки къса ,,синджира"в удобно за себе си време......
 • ба ли го
  Отговор
  7 20:59  21.02.18
  На всеки шофьор може да се случи.Спомням си случая беше дори по тъмно.Само дете пресича улица с колело айде стига бе.
 • Казанова
  Отговор
  8 22:04  21.02.18
  Изрод
 • гост
  Отговор
  9 10:20  22.02.18
  Аудито спира от 100 до 0 за 35м. Ако е ударил детето със 78км/ч то е трябвало да е в покой колата след 25-30м. Всеки сам да си направи заключението щом дистанцията е точно измерена. Не трябва да има споразумения в съда, понеже те дават право на ниски присъди при очевидно груби нарушения, например този би получил 7-8г., а не 4г.
 • Точно така
  Отговор
  10 21:52  22.02.18

  До коментар #3 от "Марио":

  Евала за мисленето, Марио! На същото мнение съм. А и има още нещо, първо, че не трябва да се оставя детето без надзор само, както спомена, а и още повече, че е било вечерта, детето е едва 6 годишно, инцидента е станал на изхода на града, а и доколкото имам информация, родителите са били на кафе и се е наложило да ги викат. Така, че детето няма вина, то е едно малко, невинно същество, но вината е колкото на шофьора, толкова и на родителите!
 • Точно така
  Отговор
  11 21:55  22.02.18

  До коментар #4 от "Гост":

  А ти като не си наясно с много неща, по добре си замълчи. Освен ако и ти не си безотговорен родител, като в случая!!

Напиши коментар:


Публикувай