17 162 6

Голяма авария след земетресението в Пловдив

Мартин Христов

Голяма авария в Пловдив. Авариен ремонт наложи затварянето на участък от ул. „Даме Груев“, съобщава trafficnews.bg.

Водоподаването в големи части от града беше спряно веднага след земетресението от 4,8 по Рихтер, чийто епицентър беше в непосредствена близост.

Поради спукан магистрален водопровод се налага днес трасето да бъде затворено за движение в отсечката от бул. „Кукленско шосе” до ул. „Братя Бъкстон“. Това съобщиха от ОП „Организация и контрол на транспорта“ в Пловдив и уточниха, че се надяват аварията да бъде отстранена бързо и улицата да бъде отворена до 17:00 ч.

Маршрутът на автобусите по линия №37 от вътрешноградския транспорт в посока ул. „Юндола“ – ЕАЗ се променя, както следва: бул. „Цар Борис III Обединител” - спирка №13 – ПУ „Паисий Хилендарски”, десен завой по бул. „Христо Ботев” - спирка №14 – срещу Сточна гара, ляв завой по бул. „Македония” - спирка №15 – магазин „Била 2”, ляв завой по ул. „Даме Груев”, десен завой по ул.„Охрид” - спирка №275 – ул. „Охрид” /запад/, и по маршрута, утвърден с общинската транспортна схема.

В обратна посока: ул. „Охрид” - спирка №380 – ул. „Охрид” /изток/, ляв завой по ул. „Даме Груев”, десен завой по бул. „Македония” - спирка №42 – срещу магазин „Била 2”, десен завой бул. „Хр. Ботев” - спирка №43 - Сточна гара, ляв завой по бул. „Цар Борис III Обединител” - спирка №44 – „Байкал”, и по маршрута, утвърден с общинската транспортна схема.

ВиК аварии има още и в Асеновград, Карлово, Кричим, Родопи.

Пловдив / България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Сенко
  Отговор
  1 14:16  22.02.18
  При 4.8 по рихтер половин България не спа снощи и на десетки места аварии и пукнатини. Не дай се БОЖЕ по голямо земетресение. Тогава все трябва да има някой виновен. Мисля,че трябва да е контрола по строителството,за съжаление няма такъв в България. Или стандарта ни е много занижен или ние сме не 80 процента дебили,а 95 че и на горе!!!
 • Рихтер
  Отговор
  2 14:24  22.02.18
  Аре бегай бре. Половин България не спала. Ти па откога си половината България? Нищо не сме усетили. Пъзльо.

  Коментиран от #4

 • Алфа Ромео
  Отговор
  3 15:29  22.02.18
  Кога е било това земетресение, аз снощи бях буден цяла вечер легнах си в 5:00 ч и нищо не съм усетил в Ст Загора?!
 • Медведев
  Отговор
  4 17:53  22.02.18

  До коментар #2 от "Рихтер":

  Няма и да усетиш нищо, като си се нарязал с домашна ракия и компот.Беше много кратко секунда две брутален звук и си друсна много доволно.И наистина е имало доста хора вън.
 • васко
  Отговор
  5 20:27  22.02.18
  путин ПУТИН е виновен
 • Сульо
  Отговор
  6 21:18  22.02.18
  Бас държа че е направен по боково време с европейски пари. Старите водопроводи издържаха и по силни земетресения....

Напиши коментар:


Публикувай