1 286 13

Валя Балканска: Пеем химна, но народът е смазан

Ако го нямаше трети март, нас нямаше да ни има, каза певицата

Светослава Ингилизова

Ако го нямаше 3 март, нас нямаше да ни има, нямаше да го има дори името България. Това каза за бТВ„Когато видиш спортист да се изправи с медал и се засвири химнът, ти трябва да стоиш прав, мирно, аз дори плача”, признава Валя Балканска.

„Много пъти ме питат: Валя, гордееш ли се, че си изпяла песента? Която и да певица да я беше изпяла, аз щях да стоя права, защото знам, че наша песен лети в Космоса. Не се гордея, че аз съм изпълнителката, но се гордея, че българска песен си намери мястото, защото България има много неща, които да покаже”, категорична е тя.

„Трябва да ценим свободата си, и то много”, посочи още Валя Балканска.

„За свободата трябва човек да се бори, тя не е даденост. И ако човек се бори, то неминуемо ще я цени, когато я има”, допълва Петър. Той пожела на всички наши сънародници да носят българското в себе си, защото сме наследници на един много древен и достоен народ.

„Когато старопрестолна Плиска е била столица на България, градове като Лондон, Париж и Виена не са съществували. За съжаление обаче, на нашите дечица очичките само натам гледат в момента, защото сме слепи, затова трябва да прогледнем и да бъдем тук, да си подредим държавата и да живеем в рая, защото за мен това е раят на земята”, отбеляза той.

певицата Валя Балканска навръх националния ни празник. Тя и гайдарят Петър Янев повче от 20 години не спират да разпространяват българското у нас и по света.

„Пеем „Горда Стара планина”, горда ще бъде, но народът е смачкан, трябва да се изправи на крака – да знае, като каже „Горда Стара планина”, да стои гордо. Този химн, когато го запееш, не трябва да си наведеш главата, а да стоиш гордо, защото без гордост я няма и родината, няма го и човечеството”, категорична е певицата.

„Ние не знаем точно какво е герб, химн, знаме, какво точно означават, кога могат да бъдат използвани, защото се е случвало да ме карат да свиря химна с гайдата. Да, мога да го изсвиря, но не е това. Сърдим се, че децата не знаят как да се държат, когато пускат химна. Да, никой не ги е научил”, казва и гайдарят Петър Янев.

България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • 1 14:38  03.03.18
  Този коментар е премахнат от модератор
 • 2 14:42  03.03.18
  Този коментар е премахнат от модератор
 • ВСЗ
  Отговор
  3 15:13  03.03.18
  Браво госпожо Балканска за силните думи . Гордеем се с Родината си с надежда и тя и ние наяродът да изправим пак гордо снага .
 • Гост
  Отговор
  4 15:26  03.03.18
  С България е свършено, като гледам на къде вървят нещата. Срещу белите якички и правителството (което и да е то) не може да се бори никой та камо ли народа. Просто си отидохме като държава за да може неколцина да напълнят джоба си.

  Коментиран от #6


 • Коко
  Отговор
  5 15:56  03.03.18
  Територия остана някъква, мръсна и болна....и крачат живите мъртви. Без души, без чуства, без път. Без посока, без днес и без утре. “За да бъде човек истински щаслив, трябва да има славна родина” Е, ние нямаме нищо...
 • Grip
  Отговор
  6 16:32  03.03.18

  До коментар #4 от "Гост":

  Може ако сме единни

  Коментиран от #7

 • Глупак
  Отговор
  7 17:46  03.03.18

  До коментар #6 от "Grip":

  Единно се гласува за ГЕРБ И ГЕРБ единно ни убиват Дебилизацията е пълна
 • 8 17:56  03.03.18
  Този коментар е премахнат от модератор
 • 9 17:57  03.03.18
  Този коментар е премахнат от модератор
 • Реалист
  Отговор
  10 18:31  03.03.18
  Ей Фейме комунистическо чадо, отрекла майка и баща:)Та сега тоз ветропоказател ли ще говори за родина:)
 • СЕВАР
  Отговор
  11 20:36  03.03.18
  Баба Валя е Велика Българка !!!!Да живее България !!!!! Ние ще бъдем Духът , а Русия сърцето на Новата Раса !!!!! Които чужденци оцелеят ще учат Български език !!!!! ДА БЪДЕ КАКТО Е ПИСАНО И КАЗАНО !!!!!

  Коментиран от #12

 • 12 20:55  03.03.18
  Този коментар е премахнат от модератор
 • СЕВАР
  Отговор
  13 21:16  03.03.18

  До коментар #12 от "Реалист":

  И какво от това !? Има много помаци , които от немотия , под силен натиск и др. се пишат турци , но познавам и такива , които са големи Българи . Но факта , че спорим каква е показва , че нямаш исторически познания . За четене не зная , но можеш да гледаш поне ,, Време разделно '' , за да разбереш как тези хора са станали помаци .

Напиши коментар:


Публикувай