805 3

Премиерът иска край на опашките от камиони на Дунав мост

Венцислав Михайлов

Министър-председателят Бойко Борисов поиска бърза намеса от страна на Румъния, за да бъде решен проблемът с образуването на опашки от тирове на ГКПП-Русе. Това стана по време на телефонен разговор с румънския премиер Виорика Дънчила. Тя пое ангажимент пред българския премиер още днес лично да провери системата за вход и изход в страната, както и възможността за подобряване на организацията и състоянието на цялата инфраструктура, касаеща трафика от румънска страна и да предприеме незабавни действия за облекчаване на трафика през граничния пункт.

Това съобщиха от правителствената пресслужба.

Двамата обсъдиха и развитието и изграждането на транспортните инфраструктурни проекти в региона, сред които коридорите № 4 и № 9, пристанищната свързаност, Дунавската стратегия, като подчертаха, че тези проекти ще доведат до повече инвестиции, преки бизнес контакти и повече работни места в държавите от тази част на континента. Борисов и Дънчила бяха единодушни, че реализацията на всички регионални проекти са изключително важни и ще бъдат полезни не само за балканските страни, но и за всички държави-членки на ЕС.

Премиерът Данчила покани българския министър-председател в Румъния за провеждане на съвместно правителствено заседание, като датата за провеждането му вече е в процес на обсъждане. Бяха отбелязани и положителните резултати от проведените до момента четиристранни срещи на високо ниво между България, Румъния, Сърбия и Гърция, като румънският министър-председател подчерта, че следващата среща в този формат, чиито ред на домакинство е на Румъния, вече е в процес на организация.

Виорика Дънчила поздрави българския министър-председател за успешното водене на председателството на Съвета на ЕС, като отличи приоритетната тема за приобщаване на страните от Западните Балкани.

България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Русенец
  Отговор
  1 14:41  06.03.18
  Тато Джуниър пак разказва приказки. Като иска да махне опашките по Дунав мост, просто България и Румъния да си направят свой мини Шенген и да махнат митническия и паспортния контрол между 2-те държави, като го изнесат съответно на Турската и Унгарска граници !
 • ПЕЕВ
  Отговор
  2 15:04  06.03.18
  ТАКЕ СЕ ПРАВИ .БРАВО НЕ СЕ СРАМУВА ДА СЕ ОБАДИ КАТО -ПРЕЗИДЕНТА.
 • борислав
  Отговор
  3 10:11  08.03.18
  Русенеца е прав. Не трябва да има граничен контрол.Трудно ли е да се направи още един мост?Опашките са постоянни и условията за водачите са кошмарни.Каквито сме ние такива са и румънците- изостанали държави,кални тъмни и сиви.

Напиши коментар:


Публикувай