1 059 8

Община плаща 4000 лв. за нахапано от куче дете

Мартин Христов

Община Шумен бе осъдена да плати 4000 лв. заради това, че 9-годишно дете е било нахапано от безпризорно куче. Решението е на Районния съд в областния град, съобщи Дарик.

От документите по делото става ясно, че инцидентът е станал по обяд на 13 юни миналото лято. Момичето и майка му били пред магазин за храна. Жената влязла вътре, а детето останало навън със свое другарче. Пред сградата имало и две кучета, които често обитавали този район и били безстопанствени. Докато жената била в магазина, видяла през отворената врата как едното от животните се насочило към дъщеря ѝ и я захапало за десния прасец.

Детето се изплашило, а майка се спуснала да изгони кучетата и започнала да успокоява момиченцето. То било отведено до Спешно отделение. Там раната, която кървяла, била обработена, а впоследствие в инфекциозно отделение на болничното заведение на детето била поставена ваксина против бяс.

Родителите посочват, че случаят се отразил крайно неблагоприятно не само върху физическото здраве на 9-годишното дете, но и върху психиката му, като се наложило да посещава психолог за преодоляване на причинения стрес. В хода на делото общината посочила, че има сключен договор за съвместна дейност със сдружение с нестопанска цел за овладяване на популацията на безстопанствени кучета в Шумен.

Според съда обаче отговорността за безстопанствените кучета трябва да се поеме от общината. Затова и осъдили Община Шумен да плати 4000 лв. на семейството като обезщетение за претърпени неимуществени вреди.

Решението на Районния съд не е окончателно и подлежи на обжалване.

Шумен / България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • толерантен
  Отговор
  1 22:07  07.03.18
  Ама, не да плаща общината от местните данъци. Ами, отговорните длънжности лица да плащат от своя джоб, щото не са си гледали работата, ами са си драпали оная работа, общинските калинки, попови прасета, червеи, мишки, плъшоци, змии и гущери.

  Коментиран от #2

 • Анонимен
  Отговор
  2 22:15  07.03.18

  До коментар #1 от "толерантен":

  Общината в случая си е свършила работата- слючила е договор с НПО за овладяване на популацията на кучетата! Според мен, НПО-то не си е свършило работата, а е взело парите! Защо съдът наказва само общината?
 • Гоуст
  Отговор
  3 22:36  07.03.18
  Защото общината е длъжна да съблюдава за изпълнението на поставените задачи.Тя да сисе оправя с НПО-то
 • Видеорегистратора
  Отговор
  4 22:51  07.03.18
  Ааа, сега тъмнобългарските репликатори с липсваща хигиена, златни зъби и афинитет към чалгата да си учат децата да се хвърлят на кучетата, а не на колите! Писна ни да си менкаме видерегистраторите, когато минаваме през БХК районите, защото са ги научили да се мятат на капаците и да изнудват за пари!!!!!!! Айде сега цялата махала да си фърля децата на глутницата кучета па после се съдете за 4000лв. на чаве!!!

  Коментиран от #5


 • СЕВАР
  Отговор
  5 23:08  07.03.18

  До коментар #4 от "Видеорегистратора":

  Не им давай такива идеи !!! Ще го направят наистина паразитите !!! А колкото до кучетата виновни са изродите , които изхвърлят малки кученца в кашони , пък и големи кучета като им омръзнат .
 • Slavoni Slav
  Отговор
  6 00:19  08.03.18
  С 4,000 лв. как се възстановяват ако има накъсани нерви, сухожилия и мускули? ДЕБИЛИ. Реконструкционна операция струва над 100,000 лв.
 • Kiro
  Отговор
  7 03:08  08.03.18
  Каквито са хората такива са и кучетата в тая държава.
 • Дикембе Мутомбо
  Отговор
  8 12:51  08.03.18
  Детето го нахапали кучета, тези, на които плащаме заплати не са си свършили работата кучетата да са прибрани, а накрая ние (общината/държавата) плащаме обезщетение. Не е ли малко нечестно така?! Губим ние данъкоплатците, ние - жертвите, и детето! Печелят: търтеите от общината и пишман природозащитниците.

Напиши коментар:


Публикувай