1 524 16

Кирил Добрев: Ръководството на МВР е импотентно

Жива и здрава да си, бабо Маро!

Константин Карагьозов

Зам.-шефът на БСП Кирил Добрев възропта срещу ръководството на МВР заради ширещата се престъпност по селата. Провокиран от репортажа за 86-годишната баба Мара-Пушката, която живее на село и се пази от бандитите с боен цял арсенал, Добрев направи гневно изявление в социалната мрежа Facebook.

"Въоръжена до зъби. Пистолет, пушка, две аларми, бодлива тел за ограда и три граничарски кучета... Жената е вдовица и живее сама, а крадци и айдуци много. 86-годишна жена въоръжена до зъби! Щеше да е смешно, ако не беше много, много тъжно. Няма къща в селото, която да не е обирана поне по няколко пъти. Двама нейни комшии са вече на "оня свят". Пребити като кучета. Единият, за да му вземат 5 лв., а другата жена - заради парите от продажбата на нивичка", разказва впечатленията си социалистът.

И прави обобщението: "Баба Мара-Пушката е огледалото на безпомощната държава и импотентното ръководство на МВР. Селата са оставени на произвола, нищо, че предизборно обещаваха да има повече полицаи именно там. "Сега айдуците знаят, че нема никой". Така е, "нема никой", заключава Кирил Добрев.

И изброява, че заради ниски заплати, липса на оборудване и облекло, неадекватно отношение на поредния министър към проблемите на служителите в системата, няма кой да дойде да става полицай. "Всичко това става причина за липсата на доверие у хората към полицията. Но затова пък прокараха лобисткия Закон за частната охранителна дейност, където дадоха възможност на частни фирми да охраняват населените места. Ще остане жив само този, който може да плаща. Реформите в МВР много ми приличат на онези реформи, които минахме вече в здравеопазването. Резултатът го знаем - безплатно е, ама ако не платиш, умираш. Общинските болници фалираха, а МВР и полицията скоро ще са само текст в песен на Веселин Маринов.

На хората не им остава нищо друго, освен да се въоръжават до зъби и да си тананикат “родната полиция ни пази “, предрича зам.-председателят на БСП.

"Жива и здрава да си, бабо Маро!

А ти, Радев, иди си! Няма нужда от теб"

България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Гостенин
  Отговор
  1 19:43  12.03.18
  Хайде взимайте властта и оправете държавата.Само с фейса не става
 • ПОЛИЦАЙ
  Отговор
  2 20:22  12.03.18
  До кога бивши служители на ДС.ВКР И ПОЛИТРАБОТНИЦИще се подвизават дълги години несменяемо в МВР.
 • Иванов
  Отговор
  3 20:24  12.03.18
  Радвам се, че поне на един политик му е направило впечатление, че стадото измира в адски мъки. Скоро няма да има кого да стрижат и доят, защото ще останат само хиени и чакали.

  Коментиран от #6

 • зомби килър
  Отговор
  4 20:46  12.03.18
  За ръководството не знам обаче редовите куку ни" ..........." здраво всеки ден

 • Гост
  Отговор
  5 21:02  12.03.18
  Много добре го е казал импотентно....................
 • Jacques Yves Moineau
  Отговор
  6 21:14  12.03.18

  До коментар #3 от "Иванов":

  Аха-аха да му повярвам че наистина е загрижен, ама по едно време се сетих че е комунист....ооопс, социалист.....и при тях беше същото.
 • ИЪК
  Отговор
  7 21:26  12.03.18
  Публикувано във факти.бг: Кирил Добрев: Ръководството на МВР е импотентно. Абе Кириле, каквото е ръководството , надолу е още по зле. Имитира се некаква дейност за заплата и " заслужена" пенсия. Кой е доволен от работата на МВР , никой освен самото нереформирано МВР ама им увеличаха заплатките пак.
 • Ми 6
  Отговор
  8 22:02  12.03.18
  Да бъде разпусната и ликвидирана бг полицията и цялото мвр. Частни фирми от рода на частните военни компании като контрол риск оливе академи сок смг вагнер и т.н..ще фиксират сигурността за 3 дни. А забравих да се разпусне и министерството на кривосъдието заедно със прокуратурата.
 • Тръмп
  Отговор
  9 22:10  12.03.18
  Синчето на Тати има голяма уста и малко мозък,който да изхвърли на мокър песък!:)

  Коментиран от #16

 • БББ
  Отговор
  10 22:16  12.03.18
  До ИЪК и всички недоволни от МВР: Ако смятате, че сте по-добри от действащите полицаи, има свободни места за полицаи. Станете полицаи и покажете на старите как се работи. Пожелавам ви успех в борбата с вятърните мелници/престъпността и бюрокрацията - съд, прокуратура, адвокати и не на последно място законите, които се пишат от адвокати - в прекия и преносния смисъл - бандити и адвокати на мафията. Кирил Добрев е прав, че ръководството на МВР е импотентно, но това не е първото и няма и да бъде последното. Никой от министрите и зам. министрите не е специалист от кариерата в тази област, а са политически назначения. Редовите служители при постъпване на служба минават конкурс, проучват се, минават първоначално и последващи обучения, а ръководството се назначава и си вярват, че са експерти в тази област. Това не е изолиран случай само за МВР, а за цялата държава.
 • Бай хойДД
  Отговор
  11 22:28  12.03.18
  ЦЕЛАТА ПОЛИТИКА НА ГЕРБ Е ИМПОТЕНТНА НО В КРАЖБИТЕ СА МНОГО ДОБРИ НАЙ ДОБРИТЕ ДЖЕНДЪРИ НАЧЕЛО С ТИКВАТА
 • АНТИ
  Отговор
  12 23:20  12.03.18
  ДОБРЕВ Е ИМПОТЕНТЕН СОЦИОПАДЛ
 • ЪЦЦ
  Отговор
  13 00:07  13.03.18
  От твоя баща започна това скъпи ми партикосе. Той пръв употреби полицията и изобщо МВР за своите користни политически цели и може би и за това неговият премиер си подаде малко по-късно оставката. Сега татито е "герой", а синчето шеф. Апропо, защо точно през Калотина ти вкарваше парички в България малко преди избори. Защо братята сърби са ти броили тази пара. Смешен плач - ама ти не си БОТЕВ, а позор за народ, който е родил Ботев, Левски, Бенковски. А Иван Михайлов даже и присъда няма да ти подписва.
 • Помнящ
  Отговор
  14 04:41  13.03.18
  Ген.Арлин Антонов -шеф на МВР . Дано още е жив и здрав ,най достойният полицейски шеф в жалката ни нова история !
 • ААА
  Отговор
  15 04:45  13.03.18
  Добрев ,какво се изявява като паднал от небето.Нали целият наш злощастен политически елит,от 30 години кастрират полицията съвсем умишлено,и са я превърнали в без правно бюро по статистика,и после била импотентнтна ,импотентни сте вие политиците ,ама от към мозък.
 • Гост
  Отговор
  16 04:56  13.03.18

  До коментар #9 от "Тръмп":

  Николай Добрев беше достоен човек !

Напиши коментар:


Публикувай