Last news in Fakti

26 Януари, 2012 11:29 1 705 3

Разочаровани от ДПС и Касим Дал готвят нова партия

  • сание сютлю-
  • партия

Няколко групи от Фейсбук учредяват гражданско сдружение

Разочаровани от ДПС и Касим Дал готвят нова партия - 1
Сание Сютлю, Снимка: Фейсбук

Гражданско сдружение ще обедини няколко групи от социалната мрежа Фейсбук, ще се регистрира като неправителствена организация в обществена полза и после ще се трансформира в политическа партия, предаде БГНЕС. Учредителното събрание е насрочено за 4 февруари в Шумен, след няколко промени на датите заради лошото време.

Около 3 000 души са дали предварителна заявка за участие, но зала с такъв капацитет не може да се намери, поради което отделните райони ще изпратят представителни групи. Това са предимно млади и амбициозни млади хора от Североизточна България, но непрекъснато се обаждат от цялата страна с желанието да се включат, заяви Сание Сютлю, една от инициаторите за обединението.

В Шумен ще се съберат групите от Фейсбук ДАР /Движение за алтернатива и реформи/, ДАР-Североизток и Глас народен. Ще бъде избрано управителен съвет с председател и екип от 7 души. Всеки от тях ще представлява своя етнос – българи, турци, помаци и роми, уточни Сютлю.

Инициативният комитет е изпратил покани до всички политици, които са били свързани с ДПС – Осман Октай, Гюнер Тахир, Касим Дал, Мехмед Дикме и др., но не за да се включат или да подкрепят новата НПО, а като гости. "Искаме да поканим и Ахмед Доган, и Волен Сидеров, защото всички те трябва да чуят нашия глас, мнението ни за техните грешки и позицията ни на несъгласие с политиката им през годините", подчерта инициаторката от русенското село Сваленик.

„Докато бяхме активисти и електорат на ДПС, отвътре не успяхме да прокараме промените, оказа се невъзможна мисия. Политиците не проумяха, че за да са на лидерските постове, това зависи от нас, от нашите гласове. Ние няма да допуснем стари персонажи да бъдат лица на новата формация, опарихме се от последните избори, когато се оказахме като в лодка без весла“, каза Сютлю.

Според нея след завоя на Касим Дал към ЕНП на Мария Капон, хилядите му поддръжници във Фейсбук се дезориентирали, а мотивацията им да го подкрепят се провалила. "Тогава "групата-майка" "Аз подкрепям Касим Дал" се разцепи, а администраторката за една нощ изхвърли над 400 души от списъка. Фактически Касим Дал продължи депесарските си маниери. Така възникна групата ДАР. Ние не го обвиняваме, напротив, уважаваме избора му да се съюзи с Мария Капон, но сме много разочаровани от него, не игра честно с нас", посочи още инициаторката.

Тя настоя името на новата формация да остане в тайна до деня на учредяването. След като регистрацията в Министерството на правосъдието стане факт, тогава сдружението планира да направи голяма представителна среща в София. Според Сание Сютлю, най-хубавото в цялата идея е доверието и масираната подкрепа от страна на стотици студенти.

Един от учредителите на ДПС Неджметин Хак е потвърдил категорично подкрепата си. Изселнически организации в Истанбул и Бурса също са заявили желание да присъстват, както и новата формация да създаде свои клонове в турските градове, където живеят големи маси български изселници. Останалите около 120 емигранти, които миналата година се движеха в пакет по събранията на Касим Дал из цялата страна, си оставали плътно зад него.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 НУРХАН

    0 0 Отговор
    Касим Дал е човека, който изгради инфраструктурата на партията ДПС ! Всички вече разбраха, че Доган е просто един доносник и безсрамник, който 40 години се подиграва с българските турци, 20 като агент, 20 като "спасител" !Това ли е каузата ДПС и за това ли гласуваме години наред за тази партия? -Ахмед Доган, агент Ангелов, Сергей, Сава, Трето у-ние, ОУ-МВР-Варна, ПГУ, от 1974 до 1988 г. -Гюнай Сефер, агент Алиев, МВР-Силистра-ДС, от 1982 до 1983 г. -Лютви Местан, агент Павел, Трето у-ние на ДС, от 1979 г. -Митхат Мехмед Табаков, секретен сътрудник Леонид, ПГУ, от 1985 г. -Рамадан Аталай, агент Вергил, СГУ-ДС, от 1982 г. -Юнал Лютфи (Юнал Саид Лютфиев), секретен сътрудник Мурад и Сидер, РУ-ГЩ, Второ у-ние на Комитет за държавна сигурност при МВнР, от 1965 г. Когато Касим Дал лежа по затворите в София,Варна,Бобов Дол и Стара Загора за да се създаде ДПС къде бяха тези подлеци тогава ? Изпрати писмо до всички структури с тези факти,но вместо да го подкрепят предпочетоха да си замълчат и да останат на креслата си .Доган май не разбра, Ердоган го предупреди, ДПС ще има нов лидер и той ще се казва Касим Дал ! Тези лицемери си играят последните козове ! КОЛКОТО И ДА НЕ МУ СЕ ИСКА НА АГЕНТА ДОГАН КАСИМ ДАЛ ЩЕ Е НОВИЯТ ЛИДЕР НА ДПС !
  • 2 Доган

    0 0 Отговор
    Да живее ДС !
  • 3 НУРХАН

    0 0 Отговор
    А някой дали се е замислял защо някои хора знаейки истината му все още му се кланят на този доносник, а в същото време знаейки, че Касим Дал казва истините озлобяха срещу него, а само преди няколко години когато чуваха името му ставаха на крак ?