21 Март, 2018 15:03, обновена 22 Март, 2018 15:46 63 003 69

Гинка сключила таен договор с патриарх Неофит? (ОБНОВЕНА)

  • гинка върбакова-
  • патриарх-
  • договор

„Инерком“ ЕООД слага ръка върху 2744 кв.м. от имотите на Софийската митрополия срещу месечен наем от 15 000 лева

Нов скандал се заформя около Гинка Върбакова от Пазарджик и нейната фирма "Инерком".

Оказа се, че тя е сключила договор и със Софийската света митрополия.

На 22.12.2016 г. Софийската света митрополия подписва договор от 3 страници за наем на двете сгради на патриаршията – на площад "Света неделя" 16,откъм площада и откъм ул. "Съборна", с фирмата "Инерком" ЕООД на Гинка Върбакова. За неин пълномощник е вписан съпругът й Славчо Върбаков, пише "Епицентър".

От страна на БПЦ по договора е вписан лично Негово Светейшество Неофит, митрополит Софийски и Патриарх български с гражданско име Симеон Николов Димитров.

Негов представител, подписал договора, е Негово Преосвещенство Бранитцки епископ Григорий - Викарий на Софияския митрополит, с гражданско име Красимир Маринов Цветков.

Според договора фирмата на Гинка става наемател на партерен, първи, втори, трети и четвърти етажи от Митрополитската сграда на пл. "Света Неделя" 16 с обща разгърната площ 1436 кв.м.

Както и на приземен, трети, четвърти, пети и шести етажи с обща разгърната застроена площ от 1309 кв.м, представляващ част от митрополитска сграда на пл. "Света Неделя" откъм "Съборна".

Или общо "Инерком" слага ръка върху 2744 кв.м. от имотите на Софийската митрополия срещу месечен наем от 15 000 лева!

Задължението на фирмата на Гинка е да извърши "обследване на сградите и изготвяне на количествена сметка за видовете строително-ремонтни дейности". Изпълнителят на "обследването" ще бъде избран от наемателя, пише в договора.

В чл. 4 е записано, че "Средствата, необходими за ремонта на сградата и таксите за строителните разрешения относно частта, която е за сметка на наемодателя, ще бъдат осигурени от наемателя, който в деня на пописване на договора за строително-ремонтни дейности следва да преведе цялата необходима за ремонта сума по специално открита за целта банкова сметка на името на наемодателя. Сумата ще служи за задатък по договора за наем".

Чл.5 от договора уточнява: "Средствата за ремонта на сградата, които са за сметка на наемодателя, ще бъдат приспадани от дължимия наем в размер на 15 000 лева на месец, а разликата до пълния размер на наема ще бъдат прихващани по погасителния план с платените от наемателя средства за ремонт."

Наемната цена е от 7 евро на квадратен метър без ДДС!

В деня на подписване на договора по сметка в Сибанк е преведен на наемодателя депозит от 150 000 лева без ДДС, за който не се издава фактура.

Срокът за наема е 10 години с клауза за автоматично продължение още четири пъти по толкова, а след това и за неопределен срок!

Още една скандална клауза в договора посочва, че наемателят може да преотдава части или цялата площ за жилища и офиси!

Ден преди подписването на този договор – на 21 декември 2016 г., фирмата е сключила договор за 5 650 000 евро кредит от ОББ, като по същото време банката подписва предварителен договор за продажба на активите си на СИБанк, отбелязва сайтът "19 min". Горе-долу това е сумата на гаранцията от 5 милиона евро, с която Върбакова влиза в преговорите за ЧЕЗ, плюс лихвите за продължителността им от повече от година.

Интересни са няколко обстоятелства по този скандален договор.

Първото от тях е как неизвестни бизнесмени от Пазарджишко, могат да имат достъп до среща с патриарха на Българската православна църква, който е вписан в договора и с гражданското си име? Още повече, такава среща, която да доведе до мащабен договор – отдаване на общо 2744 кв. м в супер центъра на София при цена 16,80 лв. на квадратен метър.

Кой би могъл да уреди такава среща?

Единственият разумен отговор е: Министерският съвет, чийто председател е приципал на дирекцията към МС, която ръководи вероизповеданията и ги администрира, особено в гражданската и публичната област – всичко извън духовността.

Никой друг, освен Патриарха и неговият представител по договор Браницки епископ Григорий не е бил в течение на контракта от 22.12.2016 г. – 2 дни преди края Коледния пост и де факто последен работен ден за седмицата, а за повечето хора – и за годината.

Защо ли никой не е знаел?

Ами, защото в нарушение на правилата на БПЦ договорът е докладван едва на 19 юни 2017 г. на останалите митрополити, подчертава "19 min". Договорът въпреки изискванията на закона, не е качен и в публичните регистри.

Интересно е как иначе биха минали клаузи като например наемателят да заплаща само 15 000 лв. на месец, т.е. реално малко над 5 лв. с ДДС, въпреки установената цена от 8,4 лв., която без друго е скандално ниска за тази сграда и за тази локация. А останалото да му се приспада за ремонти. Хубаво, но в същия договор пише, че тепърва ще се обследва състоянието на сградите, т.е. напълно неясно е с какво се оправдава значителната отстъпка от цената.

Интересно е също, че в договора, като във всеки друг за наем, се забранява преотдаване на площи, но е вписано също така „освен за жилищна или офис сграда”. Е, още в края на миналата година в зданието на пл. Света Неделя отвори бутик на "Дискуеърд" . Според осведомени намеренията на съдържателите му са да отворят и бар в същия стил. В Патриаршията!

Ако следваме пазарните цени, само наемът на търговската – не жилищна, не офис площ, която е преотдадена, би трябвало да покрива целия наем на двете сгради от 15 000 лв. месечно.

Интересно е още, да не кажем нещо повече, че договорът е сключен „за 10 години с клауза за автоматично продължаване още четири пъти по толкова”. Не следват никакви условия, т.е. автоматичното продължаване е гарантирано. Дотук стават 50 години, при разрешени по Закона за вероизповеданията, за който трябва да следи Министерският съвет, максимален срок от 10 години!

Само, че в предварителния договор е записано още: „Ако след изтичане на договорените срокове използуването на вещта продължи със знанието или без противопоставяне на наемодателя, договорът се счита за продължен за неопределен срок”.

Т.е., ако Гинка и Славчо Върбакови или тогавашният собственик на фирмата Инерком ЕООД реши да не дава Патриаршията, тя остава нечия, но не на Българската православна църква за вечни времена.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Валя

    131 12 Отговор
    Супер,ще има сега парички за вазелин че в семинарията е дефицит,както и за гориво за мерцедесите и т.н. и ни една стотинка данъци няма да платят. Миряните трябва да идат сега и да ги понацелуват
  • 2 KAAPINA

    165 45 Отговор
    БОИКО ПРОДАДЕ СИЧКО ВЬВ (БГ) КАДЕСТЕ ПАТРИОТИ БОИКО ВИ ПРОДАДЕ ЦЕЛАТА ДЬРЖАВА А ВИЯ САМО ЦГ МРАЗИТЕ НЕ ЦГ ОБРАХА ДЬРЖАВАТА А ВАШИА БОИКО.

    Коментиран от #28, #37

  • 3 висок

    63 28 Отговор
    Не са компютри, а компоти..... Коментирате предварителен договор, който днес е отхвърлен от патриаршията!!!!! Та Гинка НЕ НАЕМА!
  • 4 А честито ново КТБ

    108 16 Отговор
    Това е дългата ръка на Независимата Съдебна ВЛАСТ. Ялови закони , които никой не спазва, неработещи хиени, които вземат бомбастични заплати, изобщо една голяма безнаказана ламя, поглъщаща всичко. И начело сикаджия-пожарникар с патерица физкултурник.
  • 5 Гост

    144 13 Отговор
    Няма ли ден без далавера в тази държава? Има ли машинист този влак, с който летим към 9-та глуха?
  • 6 Перко Кекерков

    80 12 Отговор
    Гина на Върба от Татар Пазарджик, май ще става архонтин .Търговците влязоха в храма, църковната власт коленичи пред светската.Бог да пази меркантилните, че тяхно е царството земно, че служители са на Мамона...и на Янус Двулики.
  • 7 Андрешко

    59 37 Отговор
    Единствения факт във "факти" е , че няма факти.
    Тук се влиза само за да четеш коментари , които са като сапунен сериал , лионсио и изаура , кой е добрия , кой лошия.....
    - общо взето ... ташаци на рояци хахахахахааа
  • 8 sadisty

    19 3 Отговор
    хАХААхахХаха
  • 9 Ресто

    56 4 Отговор
    Заделяла е от джобни и тая, предполагам...
  • 10 ЗЕВС

    105 9 Отговор
    В България политици, министри, депутати действат като организирана престъпна група срещу Българският народ! Свикване на Велико народно събрание, смяна на парламентарното с президентско управление, двукамарен парламент.
  • 11 истината

    55 6 Отговор
    В края на 2016 година е подготвен предварителен договор за наем и споразумение чрез пълномощници от двете страни. Българският патриарх Неофит категорично се е противопоставил на подписването на какъвто и да е договор с Гинка Върбакова, заявиха от патриаршията пред БГНЕС.
  • 12 Клюкарка

    83 8 Отговор
    Тази Гинка по баща Пайтакова ми омръзна да я гледам и слушам.Аман от крадци
  • 13 Геле

    89 3 Отговор
    Абе коя е тая персона на кого парите пере ало журналистите спители ако беше някои бедняк да открадне зада нахране децата си досега да бяха го обесили ама неисе журналистите има една стара поговорка страх лозе пази резледваите бе кажете на народа НАКОГО ПАРИТЕ ПЕРЕ
  • 14 Геле

    42 8 Отговор
    Абе коя е тая персона на кого парите пере ало журналистите спители ако беше някои бедняк да открадне зада нахране децата си досега да бяха го обесили ама неисе журналистите има една стара поговорка страх лозе пази резледваите бе кажете на народа НАКОГО ПАРИТЕ ПЕРЕ
  • 15 една такава с жилетчица

    65 8 Отговор
    Брейййй тая Гинка, ще излезе по алчна и от ШишиБойко,... ти да видиш !!!!
  • 16 бесният язовец на оня с коня

    15 7 Отговор
    Такава е Божията воля! Хахаха
  • 17 незнайко

    12 33 Отговор
    Значи Гинка е трябвало да отиде на прощада пред народното събрание и да каже по мегафона, че сключва договор за ползване на някакъв имот . В случая имота е на патриаршията . Нищо скрито няма !!! ДА ВИДИМ СЕГА КОЙ Е ПО СИЛЕН !!! ПАТРИАРХА ИЛИ ПРЕЗИДЕНТА !!!
  • 18 наблюдател

    39 24 Отговор
    Нагледен урок, как се прави фалшива новина:
    1. Жълтите "19 min" намират един предварителен скандален договор и го представят като нещо истинско, като намесват МС, патриаршията и самия патриарх. Разбира се не показват никакво факсимиле, защото там подписи няма.
    2. На минутата най-жълтите издания петел, кокошка, жаба и пр. фауна преписват новината като я доукрасяват.
    3. След час два се вслючва "тежката артилерия" "новинари" на Пеевски като слагат по една срамежлива питанка на заглавието, което иначе изобщо не е написано като въпрос.
    4. Веднага излиза опровержение, че този договор не е подписан от никого, защото патриарха се е противопоставил, но всички горепосочени мълчат, правейки се на расеяни.
    Е, на това какво му викате?

    Коментиран от #38, #63

  • 19 шип

    19 2 Отговор
    а с бат сали има ли?
  • 20 NNN

    53 1 Отговор
    Гинчето от Пазарджик знае какво прави.Ние незнам за къФ Х... сме в таа държава.Въобще, ако може да се каже сме държава.
  • 21 арджентата

    42 4 Отговор
    Жалко! Мафия и в Патриаршията ! :(
    Реалният наем е няколко стотин пъти пъти по-висок ! Дори и ако наемът беше 15 000 евро !!! Голяма игра се е заформила... Току виж след 10 години собствеността се прехвърли на Инерком. Жалко за нашата църква ! Изкуфяли старци!

    Коментиран от #57

  • 22 Анета

    7 44 Отговор
    Какъв е проблема?! Имат договор, нищо нередно няма, къде и в какво виждате скандал?
  • 23 Гинка

    32 8 Отговор
    ... то и патриарха е една Гинка
  • 24 Брей

    33 3 Отговор
    Брей, тази Гинче много оправна. Както е тръгнала, далече ще стигне. Аферим, Гинче, машала!
  • 25 тато

    33 4 Отговор
    Само си пишете ..не е виновна жената договорила си е процента с когото трябва..да я поплюват известно време..А НИЕ ДЕТО СЕ НАРИЧАМЕ БЪЛГАРСИ НАРОД СИ ПИШЕМ ЛИ ПИШЕМ....ДЕЙСТВИЯ СЕ ИСКАТ НЕ ПИСАНИЯ

    Коментиран от #27

  • 26 Мутко

    40 4 Отговор
    1.Това не е договор за наем ,а е пладнешки ОБИР. 2.Къде е прокурора . .3.Пълна ревизия на Интерком.Най-важно е да има забрана за каквато и да е дейност за замесените в АФЕРАТА лица. Няма да се учудя ако има уговорка за право да го залагат като гаранция за някой баснословен заем от финансова институция.

    Коментиран от #29

  • 27 Rambaldievskievichus

    4 12 Отговор

    До коментар #25 от "тато":

    А ти тогава защо пишеш, бе, а!? Защо?
  • 28 Шматката

    27 4 Отговор

    До коментар #2 от "KAAPINA":

    Браво пич ! Евала много си прав !
    Събодете се българи . патриоти !
    Човеко продъни държавата !
    Кво стаа с тия така наречени патриоти къде им е патриотизма. Комунисчетата дето дядовците им убити от кумунизма разкатаха държавицата !
  • 29 Rambaldievskievichus

    2 9 Отговор

    До коментар #26 от "Мутко":

    А бе ти да не си си збъркал първата буква на ника си, бе!? Я провери.

    Коментиран от #46, #47

  • 30 Гостапън

    51 13 Отговор
    Трябва пълна и тотална промяна !
    Президенска република .
    Да се премахнат партиите.
    Пълна национализация на всички стратегически отрасли.
    Две атомни и премахване на вдички други централи и волтаици.
    Телекомите държавни.
    Тютюневата и алкохола единстено държавни.
    Рафинериите държавни.
    Оръжейните заводи държавни.
    Житницата на България държавна.
    Ерпетата вън от България енергетиката държавна.
    Видяхме до къде ни докара приватизацията. От както започна започнаха бедите на народа.
    Образованието безплатно.
    Здравеопазването безплатно.
    Всичко това е възможно от нас зависи !
    Една банка . БНБ.
    ТОТАЛНА ПРОМЯНА. СТИГА СМЕ ТЪРПЕЛИ.
    ПЪЛНА РЕВИЗИЯ НА ЦЯЛАТА ДЪРЖАВА.

    Коментиран от #31, #39, #48

  • 31 Мишока

    36 3 Отговор

    До коментар #30 от "Гостапън":

    Така е трябва тотална промяна ! Стига са ни клатили. Време е да кажем стига !
  • 32 987

    1 9 Отговор
    НЕ Е ДО 1 КВМ НО СА 2745 АКО НЯМАТЕ КАЛКУЛАТОРИ ПОЛЗВАЙТЕ СМЕТАЛА
  • 33 док

    16 5 Отговор
    И Минка да земе ЧЕЗ,циганетата ще си крадат ток без проблем,а ние плащаме.тия от енергото го знаят,ама нема какво да им вземат и си затварят очите...А иначе глобално,трябва да се гласува за партия ,реално организирала намаляване на депутатите най-много на 150,по-малко лапачи ни трябват,дано Слави измисли нещо,той си има достатъчно пари
  • 34 зомпи

    19 4 Отговор
    айде гинке тая година ток и църква догодина премиерка на БГ
  • 35 Bategogo и кво,кучетата си лаят кервана

    9 1 Отговор
    Като е кратък хвани ме за ХУЯ
  • 36 Невъзможнев

    7 13 Отговор
    Това може да е само едно: много фалшива новина, защото клаузите са просто невъзможни! Да не говорим, чи от към площада без ет.2 всичко е заето повече от 22 години вече. От към ул." Съборна свободни са етажите, заемани някога преди повече от 18год от българската търговско- промишлина палата" . Квадратурата и в случая двойно по-малко и наемът за тази по-малка площ изглежда много по-реален. Очевидно и предвид буквално идиотските клаузи в полза на гинкината фирма - наемател-те просто са неприемливи- всичко това логично говори за обща нелогичност и голяма неприемливост на такъв лош предварителен наемен договор.
  • 37 Иван

    17 5 Отговор

    До коментар #2 от "KAAPINA":

    Боко тиквата и никой от тези гадове- гербери пак нищо не знаят и не познават!те падат от марс,но май ще избягат някъде натам скоро!
  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 Сеч за нереза

    3 11 Отговор

    До коментар #30 от "Гостапън":

    Тогава ще е още по-лесно и няма да делиш с никой! Тази схема се нарича Путинизация!
  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 Аз Варна

    17 2 Отговор
    Само не разбрах,тази Гинка Върбакова или Пайтакова -все мие там, от тия от малцинствените групи ли е,(да не казвам ц...нка-на такава прилича,гена не може да се сбърка),които стават собственици на кухи фирми.Държавата си изми ръцете с ЧЕЗ,като си намери подставено лице,пооблече я малко с някое друго парцалче,че да не става за резил пред чехите и да видим до къде ще я докара.Сега и далавера с Митрополията???Бойко,ухилен като идиот около нея;току виж купила за жълти стотинки цялата държава.Бог да пази България от такива като нея!
  • 42 ТМВ

    23 0 Отговор
    Ще дойде Видовден,Гинчето и всички които ограбиха и разграбиха България ги чака съд като този през далечната 1944 година!!!
    Който доживее ще бъде свидетел!
  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 Интересно

    7 9 Отговор
    Като риба в рибарник се хвърляте, когато я храниш. Един документ с подпис няма. Малко помислете, преценете, а не като кучето на Павлов първосигнално да блъскате клавиатурата. Това са фалшивите новини, които се използват за опростачване на интернет потребителите.
  • 45 Валери

    14 0 Отговор
    Когато избираха подставено лице,да се бяха огледали повече.Поне по визия да го бяха избрали.Откаде я изкопаха тази дива селянка .Щом това / незнам как да го нарека/ НЕЩО ще е собственик на ЧЕЗ майка ни жална
  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 Сахиб

    0 1 Отговор

    До коментар #29 от "Rambaldievskievichus":

    "збъркал"??? Неграмотен си! Аре беги!
  • 48 Българин

    10 1 Отговор

    До коментар #30 от "Гостапън":

    "Една банка. БНБ." - Това е много важно за България! Да, обаче.........нямаме достатъчно силна армия! Ирак, Сирия, Либия..... нямат ЦБ(центр. банки) и вижте какво се случва. А всички ЦБ по света са на ротшИлд. МВФ, ФЕД -също. Искам да видя една финансова институция, която не е собственост на "развалената кръв"(ротшилд), да отпусне заем на която и да е държава без да и се "случи" война. На държавата - позволила си да тегли кредит не откъдето трябва.
    Най-мръсната, гнусна и кръвожадна сган на света са евреите! Да измрат като гниди от нечувана и непозната на хуманитарната медицина болест! Браво на Адолф!

    Коментиран от #58

  • 49 Гина от Космоса

    13 0 Отговор
    Гинке , Гинкеееее за затвора сте !!! Мръсните ви сделки и алчноста ви до къде ли ще ви доведат ?! Ама ,вие нямате наяждане !!!
  • 50 marquise

    12 0 Отговор
    Госпожа Върбакова се е прецелила много по на високо. Кандитат е да стане основен акционер на Bank of America, a някой ни занимава с някакви проекти на договор за наем със Светия Синод.
  • 51 ГинКА

    8 0 Отговор
    щЕ И СВЕТЯТ МАСЛОТО И НА НЕЯ НЯКОЙ ДЕН ! ГИНКЕ МНОГО ОПЛЕСКА РАБОТИТЕ
  • 52 Koko

    5 1 Отговор
    15000 лв ÷ 2750 кв = 5.5 лв на кв
    А не 14 лв както пише
  • 53 Гост

    7 8 Отговор
    Освен, че е неграмотно написана, тази статия е и пълна с фактически грешки. Което идва да покаже, че авторът и не е грамотен и не разбира нищо от тази тема, но пък си драска нещо.
  • 54 BG 8888

    6 3 Отговор
    ХА ,ГИНКА СИ ИМАЛА СЛАВЧО!
  • 55 гост

    11 0 Отговор
    КОЙ е Гинка ?

    Коментиран от #61

  • 56 РЗС

    9 0 Отговор
    Досега стреляха по мутри, но откакто навлязоха джендъри и ква ли не педа_ка паплач, мутресите дойдоха на мода, и тая ще я проснат след време
  • 57 ванката

    8 2 Отговор

    До коментар #21 от "арджентата":

    жалко е че чак сега осъзнаваш каква измама е църквата но по-добре късно от колкото никога!!!
  • 58 ванката

    2 0 Отговор

    До коментар #48 от "Българин":

    ЕВАЛА баце това е 100% истина дано се сбъдне желанитето ти което споделям
  • 59 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 60 Бай Джендър

    6 0 Отговор
    АЙДЕ ХАЙРЛИЯ ДА Е....УТРЕ ДОНДУКОВ Nr.1, А ВДРУГИДЕН ДОНДУКОВ NR.2 ......
    ДЕТО СЕ КАЗВА ЧЕСТИТО НА ПЕЧЕЛИВШИТЕ!!!!!!
    НЕЩО НАМИРИСВА.... ДАЛИ КАКА ГИНКА НЕМА ДА СЕ ОКАЖЕ БАЙ ГИНКО!!!!!!
  • 61 Бай Джендър

    4 0 Отговор

    До коментар #55 от "гост":

    "Кой е Гинка"

    Ами БАЙ ГИНКО!!!!
  • 62 Боричков

    0 3 Отговор
    Гергинкеее, смачкай ги.
  • 63 ХаХа

    2 0 Отговор

    До коментар #18 от "наблюдател":

    Договорът и предварителен да е, пак е истински. Така, че ти манипулираш драги. А и е влязъл явно в сила, щом има нанесли се наематели.
  • 64 Колю

    1 0 Отговор
    Всичко е в Си Банк . Няма да се учудя ако и парите на патриаршията се окажат там. За другото е ясно - Намирате договора на наемателя "Дискуеърд " с кого е и пишете пак има ли Гинка сделка или не ? Ако няма значи тогава като не може да завърти парите на някого с тази далавера ,що да не си купят ЧЕЗ. Пък и там само с 3 лв да ви надпишат сметките и хоп -има няма 6 милиона лв. Нали знаете какво става с едни коефициенти в самите електромери дето не остава следа след манипулация която се извършва дистанционно и след като се възтанови няма следа и доказателства. То не че някой ще провери защото закона е такъв ,че да се жалваш за измама на измамника който няма контрол на уредите от независим източник .
  • 65 Пазарен Либерализатор

    0 2 Отговор
    Мишки, които не са постигнали нищо в живота си, завиждат на Гинка, която с труд и интелект постига целите си.
  • 66 Шматка

    1 0 Отговор
    Пък на мен ми се ..е как Гинка!
  • 67 Язе

    1 0 Отговор
    Преди няколко години се прави ремонт на сградата или поне на първите два етажа.Едва ли толкова бързо се е похабило за да е отново за ремонт.
  • 68 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 69 jambazina

    0 0 Отговор
    Получила ли е и безплатна индулгенция?
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове