Last news in Fakti

27 Март, 2018 10:34 2 344 20

Захариева: Ердоган подаде ръка

  • варна-
  • реджеп ердоган-
  • ердоган-
  • ес-
  • ек

ЕС и Турция са поели ангажимент за нормализиране на отношенията

Захариева: Ердоган подаде ръка - 1

Външният министър Екатерина Захариева заяви, че срещата във Варна е била много важна и историческа, както и с много добър тон.

Външният ни министър добави пред Нова телевизия, че на масата са били поставени и висящите между България и Турция въпроси.

Напрежение между Русия и Европейския съюз. Игра на нерви между Ердоган и лидерите на Европа. Гореща среща на върха във Варна, след която стана ясно, че българската граница остава защитена от бежанци. Пред евролидерите турският президент Реджеп Таийп Ердоган обеща да продължи да задържа мигрантите на турска територия. На каква цена обаче ще се случи това?

За Нова телевизия външният министър Екатерина Захариева заяви, че срещата е била много важна и историческа, както и с много добър тон.

„Ангажиментите, които чухте от ЕК, но и от Турция, което е изключително важно за това, че споразумението трябва да работи и всяка страна да изпълнява ангажиментите си по него”, каза тя.

Според нея, много важно е, че ЕС и Турция са поели ангажимент за нормализиране на отношенията, както и върху „позитивните неща и общите стратегически интереси, които имаме”.

„Като външен министър ми направи впечатление и финалът на изказването на президента Ердоган. Подчерта регионите, в които има нестабилност и подчерта: „Нека заедно с Европа работим за нормализиране на Сирия, Ирак, Афганистан, Пакистан.” Това е подадена ръка”, каза Захариева.

Тя добави, че са били поставени въпросите с правовата държава в Турция, както и турската военна операция в Африн.

„Продължава да има различия в позициите”, заяви Захариева, но добави, че различията се решават с дипломация.

Външният министър на България заяви, че на срещата си с Ердоган, Борисов е поставил висящите от години въпроси между България и Турция.

„Много е важно, че се разбрахме тази смесена комисия да се състои възможно по-скоро, за да се опитаме да решим тези двустранни въпроси, които съществуват от много години”, каза тя по въпроса за висящите въпроси като този за тракийските бежанци.

За случая „Скрипал” Захариева заяви, че България е солидарна с Великобритания, но страната ни не счита в момента, че е уместно да експулсира руски дипломати.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бат Саше

    34 8 Отговор
    Оффффф! Да хване да се скрие някъде, това бойково недоразумение! С тия очилца става за роля на секретарка в порно филм. Но за външен министър, ролята е трагикомична!
  • 2 3121

    28 4 Отговор
    Абе май друго ви е подал ама..........................
  • 3 ооо

    20 5 Отговор
    Ердоган знае как да накара някой да"кротнат"
  • 4 ПЕЕВ

    3 27 Отговор
    МНОГО ДОБЪР И ДИПЛОМАТИЧЕН ХОД НА БЪЛГАРСКИЯ ПРЕМИЕР.

    Коментиран от #12, #15

  • 5 Анонимен

    19 5 Отговор
    Защо ни лъжете?
    Ь-доган подава ръка само с шепата нагоре, да му сипят пари в нея.
  • 6 Иванов

    17 9 Отговор
    Ей м......, хвалете Ердо в турските сайтове. Ама май там не ви разбират турския...
  • 7 Нао

    20 2 Отговор
    За шепа жълтици и душата ще си продадат нашите евро-джендъри....
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Гост

    15 2 Отговор
    Май друго ти е подал амо айде....
  • 10 Баце

    21 1 Отговор
    Тя, че не става за външен министър - не става, но виновен е този който я е назначил. Бойко, ти ли си?
  • 11 Диди

    15 4 Отговор
    Отношенията между ЕС и Турция си остават влошени.
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Продължение

    6 1 Отговор
    ... И ти засмука двата пръста.

    Аз не обичам предатилите.
  • 14 Димитър Кънев

    8 3 Отговор
    На другаркарката Захариева ще кажа че Ердоган е подал ръка на Бойко и на нея,а не на нас.За Ердоган ние сме рая и роби и нищо друго.
  • 15 Димитър Кънев

    3 3 Отговор

    До коментар #4 от "ПЕЕВ":

    Пеев Митко дотам ли си се продал.
  • 16 Хасан

    4 4 Отговор
    Как не разбирате ..България печели от добрите отношения с Турция...Турския газ ,азерския газ ще минат през България...всички следващи държави по веригата ще плащат транзитни такси на България....а другия вариант е втечнен шистов газ от Сащ с танкери
  • 17 питащ

    4 0 Отговор
    "Публикувано във факти.бг: Продължава да има различия в позициите”, заяви Захариева, но добави, че различията се решават с дипломация."
    За агресията в суверенна Сирия и завземане на територията й, на Ердоган не му клатят и пръст дори, а За референдума в Крим лаят с пяна на уста и трупат войски и ядрени бомби.
  • 18 емо73канар

    4 2 Отговор
    След като феса ти е подал рака, целуни я, служи си бурката и марш в турция подлого. И не забравяй да вземеш и главният ибрикчия на султана, Виниту.
  • 19 Пешо

    0 1 Отговор
    Не плямпай глупости! Бойко ви е събрал една смесена порода неграмотни кокошки около себе си и се разхожда като петел между вас,а вие кудкудякате .Ердоган не го интересува България нито като партньор,нито като съсед.За него това е Булгаристан. Това мръсно йезуитско копеле се опитва да възроди исляма и отоманската империя. И само може да се радвате че го има Путин ,за да го спре. да не нахлуе в България.
  • 20 мамо аз съм пилот

    0 0 Отговор
    Дойдоха еврогей*вете, дойде и Ердоган, Боко ги нахрани и им посла, като в последствие Ердоган обезчести "европата" срещу заплащане- красиво. Боко е добра домакиня и прекрасен сводник, това разбрах аз от тази среща.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове