Last news in Fakti

27 Март, 2018 16:29 3 767 12

Жена без крака роди 10-ото си дете и го изостави

  • жена без крака-
  • дете

Десетото дете на 35-годишната Асенка от видинското село Върбово се е родило преди няколко дни във Видин. Жената е инвалид, с ампутирани крака и пръсти на едната ръка. Бебето е дошло на бял свят във видинската болница, но заради ниското си тегло – около един килограм е преместено в неонатологичното отделение на болницата в Монтана, пише bulnews.bg.

Асенка казала, че не го иска – дарява го на държавата да го даде за осиновяване, така ако оцелее новороденото ще поеме по пътя на деветото дете на Асенка, което тя също така благородно е дарила на държавата.За последната си, десета бременност жената не разбрала до шестия месец. Новината, че е бременна и казали лекарите, когато по спешност я оперирали заради язва.

Бащата Пламен живее с Асенка без брак, неотдавна той е излязъл от затвора във Враца, след като е излежал четвъртата си присъда за кражба. Пламен не работи, той е личен асистент на жената-инвалид и баща на децата.

Три от децата на двамата роми са настанени в дома за деца без родителски грижи „Надежда” в Белоградчик. Две са осиновени, след като са били настанени в приемни семейства в Монтана. При майката са две от децата – момиче, което учи в шести клас и 18-годишен син, който е назначен по програмата за младежка заетост. Той единствен носи в къщи по 500 лв. на месец.

Деветото дете, родено през 2015, е оставано за осиновяване. Същата съдба чака и последното. Едно е починало при раждане. В същото време Асенка не иска да се предпазва, а и не иска да прави аборти, защото я е страх. „Значи, аз не съм виновна, че раждам, страх ме е от абортите и затова ги раждам. Как да се пазим?!“, обяснява тя.

Пламен и Асенка са дошли преди години от Белоградчик. Настанили са се в ромска къща, която рухнала от начина на живот в нея. Същото се случило и с втория им дом, пак на роми. Третата къща била на българи, но останала необитаема. И нея потрошили. Сега са се настанили в четвърта. Собственикът и живее в друго село и идвал при кмета да моли за съдействие за извеждането им. Но се разболял и повече не се върнал. Асенка и Пламен не купуват къщите, просто се настаняват в тях и ги обявяват за собствени.

От социалната служба в общината многократно са искали да помогнат на Асенка, но тя отказва всякаква помощ. Имаме си всичко, нищо не ни трябва, отговаря тя и продължава да произвежда деца, които обаче не отглежда.

В същото време Асенка е медийна звезда, като всяко нейно раждане обстойно е описвано като сензация в медиите.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 СЪДИЯ

    44 2 Отговор
    НЕ ГО ИСКАЛА КАТО НЕ ГО ИСКА НЯМА ЗНАЧЕНИЕ ЦИГАНЕ ТУРЧЕН БЪЛГАРИН КОИТО ГО ОСТАВЯ ЩЕ ВНАСЯ ВСЕКИ МЕСЕЦ ПАРИ ЗА ТОВА ДЕТЕ СКАПАНА ДЪРЖАВА СМЕ
  • 2 Pompev

    1 18 Отговор
    Атай да има войници против империализма,като няма къде да живеят има И апартаменти необитаеми дето собствениците в чужbina
  • 3 Pompev

    5 3 Отговор
    Слагайте ми минуси на горния коментар а не +сове
  • 4 Inog

    61 0 Отговор
    Колко струва кастрацията на два индивида?
    Плащам, скопете ги!
  • 5 Гоуст

    30 0 Отговор
    На тази май доста често и "вдигат краката" щом има 10 деца
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 ооо

    37 0 Отговор
    Прекалено толерантни сме всички!Щом не можеш да си гледаш децата НЯМА да раждаш и готово.Ейгати и лилавата сг@н,все някой и е виновен!
  • 8 Бат Саше

    17 0 Отговор
    Проблемът с циганите винаги е бил нулев. престъпниците отиват в затвора, а на другите просто им се спират помощите и здравеопазването и естественият подбор ще ги нагласи за 10 години максимум.
  • 9 riko

    17 0 Отговор
    Толкова прости хора, но какво да кажа цигани. Чували ли са тези за думата презерватив. Но може би и за това нямат мозък и не знаят как се ползва. Единственото решение и мъжа и жената да се кастрират и повече да не произвеждат паразити. Инвалид била, а да си вдига краката и да я ..... за това не е инвалид.
  • 10 Све

    7 0 Отговор
    Боже, каква простотия……
  • 11 Някой си невеж

    9 1 Отговор
    Един виц на който се смеехме в зората на демокрацията : Писали 2-ки в училище на българчето,турчето и циганчето . Родителите на българчето и турчето не са се трогнали от оценките с думите : няма нищо,ще ги поправите ! Но дъртият циганин побеснял и смлял малкото циганче от бой с думите : българите като избягат на запад а турците се върнат в турция,кой ще управлява тази държава, на нас ни трябват умни управници . Та скъпи сънародници ,ромите мислят за своето бъдеще, не живеят ден за ден както ние си мислим . Усилено си раждат качествен гласоподавателен материал !
  • 12 БЪЛГАРИН

    10 0 Отговор
    Циганската ЦИГАНКА!!!!!!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове