Last news in Fakti

28 Март, 2018 10:27 2 164 27

Местан: Омръзна ми да веят Турция като плашило

  • лютви местан-
  • дост-
  • турция

Лидерът на ДОСТ е категоричен, че южната ни съседка трябва да влезе в ЕС

Местан: Омръзна ми да веят Турция като плашило - 1
Стопкадър: bTV

„Срещата ЕС – Турция е сериозен геополитически пробив на българската дипломация”, смята лидерът на партия ДОСТ Лютви Местан.

По думите му този пробив може да стане исторически, но само ако се състои втора среща между ЕС и Турция. „След като на тази среща се реши въпроса за финансирането, следващата среща може да бъде разговор за ценностите”, коментира Местан в сутрешния блок на bTV.

„Турция трябва да стане член на Европейския съюз”, категоричен е Лютви Местан. Според него присъединяването на Западните Балкани включва Турция и Украйно също. „Едва тогава европейският проект ще бъде пълен – Европа ще остане един затворен християнски клуб и няма да бъде достатъчно силен в новата глобална конкуренция”, смята Местан.

На въпрос дали човешките права са застъпени в съседна Турция, Местан коментира, че едва когато сме изпълнили и ние критериите за демократични стандарти, тогава можем да коментираме ситуацията в други държави.

„Турция днес води тежка война с терора”, каза още Местан, но не отговори директно на въпроса за човешките права.

„Аз ще се радвам да чуя, че сърцето на българският президент се простира до Бурса, където живеят няколкостотин хиляди граждани. В тази теория няма никакви териториални претенции. Моите душевни граници се простират, където има и един българин. Моят призив е тази теза да не се смесва с някаква заплаха за териториални претенции. Омръзна ми Турция да се размахва като плашило”, коментира Местан по повод изказванията на Реджеп Ердоган за Казанлък.

„От тази гледна точка съм казвал Бурса е България, Анкара е България”, допълни лидерът на ДОСТ.

„В тази теза няма териториална претенция”, каза Местан.

По повод другата коментирана тема около посещението на турския президент у нас, а именно обезщетенията за тракийските бежанци, лидерът на ДОСТ коментира, че да се търси определението „геноцид” за всяка трагедия е прекалено неприемливо”.

„Най-важното е тези проблеми да не се политизират излишно”, каза Местан.

„Ако ние възприемаме като геноцид всяко трагично последствие от която и да е война, то мисля, че само ще влошим двустранните отношения”, допълни още лидерът на ДОСТ.

„Ако в България имаше реална свобода на политическата дейност, ако в България не бяха нарушени конституционните права на българските граждани да участват свободно в изборите, днес ДОСТ щеше да бъде парламентарно представена политическа партия”, смята Местан.

Той коментира, че партията има огромни проблеми с финансирането, защото се издържа само от дарения и членски внос. „Не получавам заплата като лидер на партията”, каза още той.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Анонимен

    25 4 Отговор
    Дъртият козел се е обръснал.

    Коментиран от #15

  • 2 dynamo

    37 7 Отговор
    Местан- ВЪН ОТ БЪЛГАРИЯ! Престанете да го популяризирате! Не Ви е срам! А уж всички автори във fakti.bg сте българи. Толкова ли нямате идеи за друга статия, госпожа Атанасова? Че и снимка на анадолската му мутра все изтипосвате!
  • 3 Резаняк

    30 6 Отговор
    Тоя боклук още ли е в България, да си ходи в Турция
  • 4 ПЕЕВ

    28 2 Отговор
    КАТО ИЗБЯГА В ТУРСКОТО ПОСОЛСТВО ЗАЩО НЕ СИ ТЕ ВЗЕХА В ТУРЦИЯ.
  • 5 Хасан

    7 29 Отговор
    Той побърка Хекимиян..колко е босо арменчето ..няма никаква основа,понятие от журнслистика..
  • 6 Хасан

    7 31 Отговор
    Аполитичен съм ,но трябва да си признаем че е най добрия оратор и политик в България..използва българския много по добре от даже български патриот...

    Коментиран от #7, #11

  • 7 Гост

    24 5 Отговор

    До коментар #6 от "Хасан":

    А бе заминавай за Анадола.

    Коментиран от #9, #10

  • 8 мнение

    12 25 Отговор
    Научете се да уважавате хората. С обиди, просташки подвиквания и враждебност нищо не се постига, освен омраза. Турция по отношение на нас е толерантна, търпят цялата ни заядливост, простотия и нискокултурие, снизходителни са към нас и то благодарение на премиера. Не търсете под вола теле, защото лошото поведение, сеенето на омраза и интриги рано или късно се обръщат срещу извършителите на такива долни дела! Уважавайте съседите, не сме по-силни от тях, такива заяждания най-много да доведат до конфликт, от който няма да излезем победители. Поне това трябва да ви е известно. Всяко търпение има граници!

    Коментиран от #16

  • 9 Гого

    18 3 Отговор

    До коментар #7 от "Гост":

    Да заминава ама не го искат в туркей за какво им е акъл да дава както тука ма кой ли го слуша лютивия
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 dynamo

    15 4 Отговор

    До коментар #6 от "Хасан":

    Ефенди, да не си експерт по български език и литература?;)

    Коментиран от #13

  • 12 Мазен тарикат

    10 10 Отговор
    Браво Местане - со кротце и со благо - да живее Туркия! А?
  • 13 Хасан

    4 20 Отговор

    До коментар #11 от "dynamo":

    Не съм ама погледни сам така наречения български политически елит...едни простаци,фъфлещи,не се разбира какво казват...Местан е ерудиран ,изразява се,..
  • 14 реалист

    11 2 Отговор
    Европейския проект ще бъде пълен и сигурен само тогава когато в ЕС и НАТО бъде включена Русия/имаше разумни наченки за това през 90 години-за съжаление запада се отметна въпреки съгласието на Русия/.А Местан е излишно да го коментирам.
  • 15 Пеньо

    13 2 Отговор

    До коментар #1 от "Анонимен":

    Добре, че се обръснал, че брадата му приличаше на космати топки. Но това му е най-малкият недостатък на агент Павел.
  • 16 Анонимен

    13 5 Отговор

    До коментар #8 от "мнение":

    Ако случайно ни нападне това ще е краят на турската държава защото след това ще бъде разкъсана като Австро Унгария, но това турците това го знаят и затова си траят.

    Коментиран от #21

  • 17 Краен

    8 1 Отговор
    НОВИЧОК
  • 18 хахахааа

    9 2 Отговор
    местан дьонмето го изритаха от Турция и стана кьосе.
  • 19 Салам Алеко

    6 5 Отговор
    И накрая ще влезе! 17% турци в Кипър и взеха половината остров! Сигурно и с растящите проценти цигани и турци ще вземат и половин България, а с 3% в европа искат да са центъра на европа! А македонците 2 % знаят езика на Александър, 22 % албански, останалите говорят български диалект, пишат с нашата азбука, и искат да са македонци! А лютви, иска да събира точки, за да получи турски паспорт, да ходи безвизово до китай, за да носи в бутика си "ДОСТ" пискюлчета, да ги раздава на избирателите, и да стане голям политик! Много луда работа!

    Коментиран от #22

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Хасан

    4 11 Отговор

    До коментар #16 от "Анонимен":

    Защо да напада?Защо се боиш толкова че чак пълниш памперсите от страх?
  • 22 Хасан

    4 8 Отговор

    До коментар #19 от "Салам Алеко":

    Иди на доктор..никога не е късно...

    Коментиран от #24

  • 23 пак ли

    9 0 Отговор
    Лютви ефенди загладил бузките
  • 24 Салам Алеко

    7 3 Отговор

    До коментар #22 от "Хасан":

    хахахаха. истината е болково определение, и болката при него расте в геометрична прогресия! Само константата не знам колко е?
    Ходих при лекаря дето излекува плъха, и каза че съм здрав като бик, иди и ти да го посетиш! хахаха, геометрична прогресия!
  • 25 681 БЪЛГАРИЯ

    7 0 Отговор
    Защо като ? турция си е плашило и аз ще сложа във лозето и царевицата по един червен турски парцал с полумесец и звезда да плаша циганите и дивите прасета !
  • 26 Mестане смешен си!

    3 1 Отговор
    На НАС ти си ни ОМРЪЗНАЛ, да хленчиш и да ревеш постоянно за тая пуста Турция, като дете СИРАЧЕ без МАЙКА си!
    Не разбираме МАЗОХИСТ ли си?!, като толкова ти е мила качвай се на "Ориент Експрес" и си заминавай!
    На сила НИКОЙ не сме ЗАДЪРЖАЛИ, и теб на сила няма да те ЗАДЪРЖАМЕ да отидеш и да живееш там, където ти е СЪРЦЕТО!!!
    И друго...като отидеш да кажеш на приятеля на Борисов, че пак се намесва във ВЪТРЕШНИТЕ РАБОТИ на БЪЛГАРИЯ!!!, той тръгнал да има ПРЕТЕНЦИИ към имотите на Мюфтийството в БЪЛГАРИЯ?!
    Да му НАБЛЕГНЕШ да не се излага!!!!!
    Това Мюфтийство е Българско!!!!!
    Както БПЦ е Българска!!!!!!!
  • 27 сталин

    0 0 Отговор
    този турски боклук незабавно де бъде изгонен от БЪЛГАРИЯ
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове