Last news in Fakti

28 Януари, 2012 15:11 1 231 0

Пуснаха движението и за тежкотоварните коли

  • пътна обстановка
Пуснаха движението и за тежкотоварните коли - 1
Снимка: БГНЕС

От 14 часа днес се възстановява движението на тежкотоварните автомобили над 10 тона и в областите Добрич, Варна, Бургас и Силистра. При необходимост и по преценка на места ще бъдат въвеждани временни организации на движението.

От 15.00 ч. днес започна пропускането на вход и изход на моторни превозни средства с тегло над 10 тона през ГКПП Силистра, Кардам и  Дуранкулак. Заради засиления трафик колона от тирове се е образувала на ГКПП Дунав мост. За да не се получи струпване на тежкотоварните автомобили, те ще бъдат спирани за изчакване на териториите на Велико Търново, Плевен, Стара Загора и Русе.

Продължава работата на екипите за поддържане на републиканската пътна мрежа, както и за разчистване на пътищата до откъснатите населени места в страната. Няма сигнали за бедстващи хора.

Обстановка на територията на страната

Варна:  Със заповед на кмета на община Ветрено бедственото положение там е отменено.
 

София Област:
В община Годеч пътят Годеч-Губеш е проходим. До махала Бърдо - с. Гинци все още е непроходимо. Подсигурена е моторна шейна от ОУПБЗН-Монтана, с която да се доставят продукти от първа необходимост на жителите.
В община Своге няма достъп до селата: Буковец, Церецел, Добърчин. Няма бедстващи хора, осигурено е всичко необходимо. Трудно проходими са и пътищата: Миланова - Дружево, с.Осеновлак, с. Гара Лакатник-с. Лакатник.
В община Етрополе – пътят е разчистен до километър от махала Оселна в с. Брусен. За с. Лопян е насочена високопроходима техника, след пробиването на пътя за селото, машините ще се насочат към махалата.
В община Драгоман няма достъп до с. Долно Ново село, с. Вишан и мах. Слепиок - с. Калотина.
В община Костенец няма достъп до с. Голак, пробиването на пътя ще започне утре.
Поради ниските температури и опасността от заледяване на пътната настилка в някои участъци, пътна полиция отново припомня на шофьорите да тръгват на път с автомобили, които са оборудвани за зимни условия, да карат със съобразена скорост и повишено внимание, да спазват указанията на контролните органи.
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА