Last news in Fakti

17 Април, 2018 09:15 1 432 6

Мантинела нямаше да спаси автобуса на ”Тракия”

  • вакерел-
  • тракия-
  • автобус-
  • катастрофа

При инцидента, станал в петък, загинаха шестима души, а над 20 бяха ранени и настанени за лечение в няколко столични болници

Най-голяма яснота за катастрофата с автобуса на АМ "Тракия" ще даде автотехническата експертиза.
Около това становище се обединиха ген. Румен Миланов и Николай Иванов, председател на Асоциация "Пътна безопасност", които гостуваха на БНТ.

На тази база може да разсъждаваме как е тръгнал механизмът за катастрофата, съответните фактори и защо автобусът е загубил управлението.
Миланов и Николай Иванов са категорични, че по норми в конкретния участък няма изискване за мантинела.

Най-вероятно е загубил управление автобусът, преди да попадне в отводнителния окоп - там е "полегнал". Но дали ако е имало ограда, тя ще го задържи - аз малко се съмнявам в случая, това е моето мнение, заяви ген. Миланов.

Стоят още някои въпроси за изясняване - какво е направила шофьорката на лекия автомобил - загубила е безопасното поведение на пътя или е загубила вниманието си, обясни още той.
Вчера Софийският окръжен съд остави за постоянно в ареста 29-годишната Цвета Таскова, обвиняема за тежката катастрофа с автобус на магистрала "Тракия".

При инцидента, станал в петък, загинаха шестима души, а над 20 бяха ранени и настанени за лечение в няколко столични болници.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 юрист

    5 2 Отговор
    Въпреки, че пик е жълтина, не е зле да се прочетат материалите в него по казуса. Защитникът на водачката на реното поддържа версията, че е осъществен СТРАНИЧЕН удар между реното и автобуса, а не е имало подпъхване на реното под автобуса, повдигането му и вследствие на това- обръщане на автобуса на дясната му страна в канавката. Защитникът на водачката ми се вижда сериозен колега, не представя някаква бомбастична защитна теза, която да няма никаква връзка с реалността и тя не е съшита с бели конци.
  • 2 832

    7 5 Отговор
    Стига са пазили фирмата превозвач.Удара на леката кола не фатален за обръщането на автобуса ,а завиването на шофьора на дясно и излизането на автобуса от платното и влизането в канавката,може би на натискане на спирачките.Собственика да плати за жертвите.

    Коментиран от #3

  • 3 юрист

    4 4 Отговор

    До коментар #2 от "832":

    Също така, защитникът на водачката на реното твърди, че тя веднага се е втурнала да помага на ранените, при това- в състояние на шок- за разлика от водача на автобуса, който ПЪРВИ излязъл от автобуса, тръгнал нанякъде и след неясно колко време се е върнал на местопроизшествието и чак тогава започнал да помага. Има доста неща, които тепърва ще се изясняват, но и защитникът на водачката поддържа версията, че е налице СТРАНИЧЕН удар и се мотивира точно с това, с което и аз се мотивирах- по дясната предна част на реното има поражения от удара с автобуса, а на лявата страна на автобуса й няма нищо- няма вдлъбнатини от удар, Значи- ударът не е бил толкова силен и мощен, колкото твърди водачът на автобуса. От самото начало считам,че водачът на автобуса лъже за причината за обръщането на автобуса и че специално обръщането на автобуса се дължи над 99% на паническите му действия. А те могат да са панически поради 1 важна причина- ако той е позадрямал на волана и за това е изгубил реална връзка със ситуацията на пътя, и след удара е осъзнал това и е реагирал панически.
  • 4 автобусния

    2 2 Отговор
    100% е виновен шофйора на автобуса,кола 1000кг-автобус 16тона.
  • 5 5555

    0 0 Отговор
    Като се има в предвид кой е собственика на ФИРМАТА, нищо чудно, ако "експертите" извадят версия,че и колоездач би обърнал автобус.....
    смееех.Ген. Миланов в едно е прав.При тия действия на водача и и барикада да имаше пак щеше да има жертви.
  • 6 1234

    0 0 Отговор
    Истинския УБИЕЦ Е : КАНАВКАТА !!! Ако канавките са плитки и широки,никога няма да се обръщат колите в тях,а ще продължават малко на вътре в нивите и ще спират и хората ще са ЖИВИ! Заради глупостта на някой техник в България има толкова катастрофи в канавките с фатален край. Защо са ни тия дълбоки и тесни канавки,като влезе някоя кола или камион той се забива и се обръща от голямата ДЪЛБОЧИНА на канавката и изхода е винаги един и същ ,ЛЯГАНЕ НА МПС,провлачване по ръба на циментовата канавка и който е отдолу се размазва ако ще да е с пет колана,даже в случая колана го задържа на седалката и така човека не може да се отблъсне от триещото се в канавката превозно средство.На последък много глупости се изприказваха от ,,отговорни началници"които не знаят защо са на работа в тоя бранш.Защо не направите един тест с кукли в една такава дълбока канавка и да ги опашете с колани и ще видите,че резултата ще е още по плачевен.Не се захващайте с поредната безмислица.Според мен,шофьорът на автобуса е забелязал ,че колата го изпреварва и е много близо до него,и неволно се е отдръпнал в дясно и тогава стъпвайки на банкета същия е поддал и автобуса е влязал в канавката и се е преобърнал защото наклона е много голям от тия ДЪЛБОКИ КАНАВКИ.Просто е едно стечение на обстоятелствата.А това дето го измислихте,че колата е блъснала автобуса са БОЛНИ ФАНТАЗИИ на хора на които мястото им не е в този бранш.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове