22 Април, 2018 10:49 10 821 76

Мобилизират при война мъже и жени до 55 г.

  • война-
  • мъже-
  • жени-
  • армия-
  • мобилизация

Военно положение се обявява в два случая - ако има нападение срещу страната ни или при необходимост от неотложно изпълнение на международни задължения

Тлеещият конфликт в Босна и Херцеговина, а не разширяване на войната в Сирия е истинската заплаха за сигурността на България. Това обясниха български дипломати и военни експерти пред в. “24 часа”.

Военните удари на САЩ, Великобритания и Франция в Сирия увеличиха тревогата, че се разпалва конфликт, който може да се пренесе в съседните страни и дори да стигне до България. Това е невъзможно, доста по-сигурно страната ни ще бъде засегната от нова война в Босна. Тя обаче ще е в по-далечно бъдеще, обясниха те.

И все пак актуален остава въпросът какво прави България в случай на война и кой би трябвало да се мобилизира, след като задължителната наборна казарма отпадна през 2007 г.

Обявяването на военно положение е уредено в Закона за отбрана и въоръжените сили на Република България. Това става с указ на президента или с решение на депутатите от Народното събрание. Гражданите се информират по всички средства за масово осведомяване.

Военно положение се обявява в два случая - ако има нападение срещу страната ни или при необходимост от неотложно изпълнение на международни задължения. При внезапно въоръжено нападение пък не се чака обявяване на военно положение. Тогава незабавно се предприемат мерки.

В ситуация на война отбраната на страната и вътрешният ред преминават под ръководството на върховния главнокомандващ. За да подпомогне дейността му, президентът сформира Върховно главно командване, в което участват премиерът, всички министри, началникът на отбраната и др.

В случай на война ще бъдат мобилизирани всички мъже и жени от 18 до 55 години, които обаче са преминали военно обучение. Това са хората служили в армията, изкаралите наборно или доброволно военно обучение. Задължително се мобилизират и редки специалисти като лекари.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 nonamenofacenonumber

    207 2 Отговор
    Те да ни мобилизират ние знаем по кого трябва да стреляме. Тогава както се казва ще си разчистим сметките
  • 2 Георги

    105 1 Отговор
    а съкратените военнослужащи от така наречената реформа, които са без право на пенсия, тях ще ги мобилизирате ли! А военнослужащите. които сега взимат заплата и пенсия едновременно и стоят в армията до 60 годишна възраст, тях какво ще ги правите при нападение?

    Коментиран от #35, #36

  • 3 Бат Саше

    155 7 Отговор
    Каква заплаха, каква държава, каква мобилизация? Това е може би единствената причина да емигрирам с цялото си семейство още преди мобилизацията. Световните играчи си въртят несметните богатства и влияние, нашите мекерета чинно им служат, за някое и друго милионче, а аз ще ходя да се бия в "името на Родината". Да бе, да!!! Държавата на Тиквата, Пеевски, Доган и останлите от фирмата Америка за България...
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Набор 1976

    146 4 Отговор
    .... или при необходимост от неотложно изпълнение на международни задължения.
    --
    Аз съм положил военна клетва пред Народна република България. Не съм се клел да служа под командването на ФАЩ, Микробритания и Меркеландия. Та свирят ли сбор, нашите продажни политици ще имат конфигурация от пръсти, с преобладаващ среден.

    Коментиран от #37, #65

  • 6 Живко Тодоров

    153 2 Отговор
    Аз съм се клел да служа на една държава, която вече е в историята - НРБ. Две години и шест дни от живота си съм дал на тази държава. Сегашната държава няма нищо общо с онази, за която се клех да дам живота си. Навсякъде цари хаос, предателите на Родината са на всяка крачка, да не говорим за разните сополанковци, които не са и помирисвали барут, но са много компетентни по всички въпроси. За такава държава не бих дал живота си, него ще го дам за защита на моите близки хора.

    Коментиран от #8, #67

  • 7 ут селу

    105 2 Отговор
    Кво ! Да ма застреят зарди натуфците евруатлантици ? Е..те си майкята......
  • 8 стар хъш

    108 3 Отговор

    До коментар #6 от "Живко Тодоров":

    Да колега. И аз съм се клел в онази истинската държава България а не в тази демократично приватизационно седераско ограбена територия носеша все още името българия.
  • 9 jambazina

    84 1 Отговор
    Искам да вида "еуито" на нацията и техните деца на първа линия, па после ще видим дали ще помагам и аз.
  • 10 Еее

    60 2 Отговор
    Е тогава спокойно ще мога да си гърмя по враговете без някой да ме осъди.
  • 11 Един друг

    97 1 Отговор
    Силно одобрявам такава мярка - раздайте оръжие на всички до 55 г., пък да видим после какво ще стане.
  • 12 Аааа

    84 0 Отговор
    Значи , 55 годишния , ходил в казармата , ще бъде мобилизиран , а по младите не ходили в казармата , няма да бъдат мобилизирани ...
    (Дано не се налага )

    Коментиран от #13

  • 13 Един друг

    14 48 Отговор

    До коментар #12 от "Аааа":

    То и аз не съм ходил в казармата, обаче тичам по 7 км сутрин, имам пистолет за самоохрана и 2 АК-та - едно скъсено 7,62 и едно дълго 5,56 с разрешително за спортни цели. Доста добре стрелям и с трите. Приятели, ходили в последната казарма са изстреляли средно по 2 пълнителя. Строевата подготовка не я коминтирам даже.

    Коментиран от #18, #21, #28, #69

  • 14 Bahti

    64 2 Отговор
    Сетете се ако ми се даде оръжие, кого ще застрелям! Xaxaxaax
  • 15 Аятолах Хомейни

    56 16 Отговор
    Които има заводи фабрики футболни отбори молове разни там олигарси там депутати да ходят и да си защитават заграбеното ...аз няма да ида да им защитавам имането напротив даже ако доиде Ердоган тук ще ида да се сражавам за него против българите щото виждате до къде ни докараха...българското робство е наи страшно
  • 16 Бог

    103 2 Отговор
    На първа линия да бъде Солумон Паси, където ни набута в НАТО . Тая проджна подлога чак плака от радост тогав.

    Коментиран от #19

  • 17 А така

    59 2 Отговор
    Явно Западните ни "партньори" ни готвят за стръв , за си изразходят бомбите и патроните по нас, а после те лекичко да ги атакуват без съпротива
  • 18 бивш военослужещ

    62 3 Отговор

    До коментар #13 от "Един друг":

    И ще се наакаш от страх при първите гърмежи на оръдия и автомати. Това със седемте километра ще ти е от полза като духнеш.
  • 19 Хаха

    66 3 Отговор

    До коментар #16 от "Бог":

    Сополчо Паси ще е на първа линия на Терминал 1 или 2!!! Тоз освен простотии да говоли и даапа с тая голяма уста, за друго не става
  • 20 Кат

    76 0 Отговор
    Имам предложение- да мобилизират футболните агитки, хем могат да правят бомби,хем са нахъсани за бой, е повечето няма да се върнат,но загубата няма да е голяма.
  • 21 кучето шаро

    23 3 Отговор

    До коментар #13 от "Един друг":

    Ти си малко психично болнав , дано не прекаляваш с енергийните напитки !
  • 22 Селянина с колелото

    65 1 Отговор
    Пфффффф, само да мобилизират народа и да му дадат оръжие и тогава гледайте какво ще стане с всички вас продажни мърши които окепазихте живота му. Току виж всички се присъединили към нападащите и тогава започва ерата на политически Бухенвалт в България и Кремиковци ще отвори врати за мършата.
  • 23 Селянина с колелото

    36 16 Отговор
    Каквато и война да стане, 100% ако някой друг завладее държавата ще е по-добре от сега ние сме във война от 1989г. а и преди това още 40 г. пълна деградация. Тази държава няма история от както свърши 2-та световна война. Сигурен съм че 90% от народа мисли като мен а другите 10% са оставащите подлоги на имащите се за властващи тука. Властващи ли казах те са токова смешни че сградата Народно събрание е най-големи цирк в света. А ако някой си мисли че народа ще защитава именно тези полупримати си е в гооооооляма грешка. А искам и на затворниците да им дадете оръжие лееееелееее къв цирк ще стане. КОЙТО И ДА НИ ЗАВЛАДЕЕЕ ЩЕ Е ПО - ДОБРЕ ОТ СЕГА ДА ЗНАЕТЕ! АКО ВМЕСТО РУСНАЦИТЕ ГЕРМАНЦИТЕ ОСТАНАХА ТУКА ЕДНО ВРЕМЕ ЩЯХМЕ ДА СМЕ ПЪТИ НАПРЕД! И НОРМАЛНИ!

    Коментиран от #25

  • 24 Селянина с колелото

    50 3 Отговор
    С най-голяма радост още утре бих се отписал като гражданин на България и им връщам личната си карта, няма какво да загубя по-добре да ме пишат бежанец в някоя бяла държава, тука сме в концлагер и край няма. Не се чувствам длъжен да дам живота си за да могат купчина лайна отново да пият кръвта на децата ми и на вашите деца. Болницата е Морга за всички които нямата пари да си платят да живеят...по голям геноцит няма никъде......тези полупримати ще мобилизират народа хахахахаха. Май забравиха как пълзяха през тунелите от народното събрание когато народа им каза че са МЪРШИ и. СЯ МУ ДАЙТЕ ОРЪЖИЕ И ГЛЕДАЙТЕ МОБИЛИЗАЦИЯ.......ООООООО YEAAAAAAA!
  • 25 Един от хората

    23 4 Отговор

    До коментар #23 от "Селянина с колелото":

    Нали ги видяхме и ,,германците" и те са като нашите п-ки!!!!

    Коментиран от #26

  • 26 Селянина с колелото

    3 23 Отговор

    До коментар #25 от "Един от хората":

    100% ще е по-доброто зло от Русия(СССР- Сашо..с.ре...сутрин..рано) да знаеш
  • 27 Един друг

    10 22 Отговор
    Ей, охлювите по-горе, кое ви звучи невероятно, че даже ме мислите за луд? Само пълни загубеняци и смотаняци не могат да изкарат разрешително за самоохрана, а за спортни цели ако не могат, значи имат пробелм със свидетелство за съдимост или са на отчет в психото. Иначе е лесно - записваш се в някой от стрелковите клубове и после вече ако искаш - нещо на платформа на М16 или на АК.

    Иначе, знам ги връстниците какво правиха в казармата и как си губиха времето. Да стрелят - никога не са можели, а 20 лицеви опори са нещо непостижимо.

    Мисълта ми е - стига с тези легенди за казармата. През 70-те и 80-те може и да е било нещо по-сериозно, но след това е чиста парлама. Колкото турският аскер става за нещо, 3 пъти по-зле е украинската армия, а нашата е поне 2 пъти по-зле от тяхната - говоря реално.

    Пък дето съм щял да се уплаша ако гръмнело оръдие - ха, ха. По професионално линия имам пряко впечатление от основните европейски армии. Пълна подигравка и разложение са всички. Само специалните части стават за нещо, но масовката е по-зле от пушечно месо. Единствените, чиято редовна армия може да направи нещо, ако не ги блъскат чрез въздушно превъзходство са сърбите и с много уговорки - гърците и турците. Всичко останало е пародия.

    Коментиран от #30

  • 28 Суйо

    33 5 Отговор

    До коментар #13 от "Един друг":

    Завърших 5годишно ВВВУ Д.М-я 2001г., като имам 9патрона с Макаров и 12патрона с АК, 3от които на Николаево- "нощни"!!! Смях!!! Никой(и аз дори) не знае дали съм уцелил нещо...ако да - пълна случайност. Иначе ги разглабях, сглабях, въртях се по плаца с картомата на гърба. Пародия. Ръчна граната не съм ВИЖДАЛ на живо и в окоп не съм влизал. Самолите, които "учих" да обслужвам са свалени от въоръжение, поради изтекъл ресурс. Взех "Макаров", имах право, продадох го преди година за 50лвс пълнителите и патроните. Беше ми в тежест, с него не съм стрелял. Аз съм съкратен 2003г. плана Свинаров, а точно сега съм И безработен на помощи. До 08месец. Оттам незнам как ще е - не мога да се справя, по кофите ще е. Та, ако ще раздават оръжие... искам да ВЗЕМА!!! :)

    Коментиран от #32

  • 29 Селянина с колелото

    39 0 Отговор
    Като чета коментарите на хората....ЗАЩО ЛИ СИ МИСЛЯ ЧЕ ВСИЧКИ ЧАКАМЕ МОБИЛИЗАЦИЯ.......ЗА ПО- ДОБРО БЪДЕЩЕ НА ДЕЦАТА НИ? А?.......за мършите НА ВИСОКО с гениалните военни разпоредби мога да им кажа само -----! АРЕ САМО НИ МОБИЛИЗИРАЙТЕ ...МЪЖЕ И ЖЕНИ ДО 55Г. ....а и някой друг танк ако е останал...поне 1....все ще има кой да го кара.....и жална ви майка тогава!----
  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Тракиеца Спрартак

    25 2 Отговор
    ..."или при необходимост от неотложно изпълнение на международни задължения."!!! :
    Мобилизирайте ни час по-скоро и ни раздайте оръжие, че имаме за изпълнение неотложни МЕЖДУНАРОДНИ ЗАДЪЛЖЕНИЯ и НЕОБХОДИМОСТ от въдворяване на "НОВ СВЕТОВЕН РЕД-БЪЛГАРСКИ"-
    Майката Земя на СПРАВЕДЛИВОСТТА и СВОБОДАТА на НАРОДИТЕ!!!!!!!!
  • 32 Един друг

    14 2 Отговор

    До коментар #28 от "Суйо":

    Съдружникът ми е от вашите - лейтенант от военната академия. Тамън завършил му биха шута по твоето време. Веднага се преквалифицирал в моята област, след време го назначих при мен и после станахме съдружници.

    Там бяха стреляли, колкото да отчетат дейност. От военното имаше "С" категория, а не можеш лека кола да кара и т.н. Сега в "цивилния живот" си накупихме пистолети и деривати на АК, та барем вече на частно си вдигаме подготовката, нищо че патроните са по 0,60-0,90 лв. парчето.

    Както казах - това е нивото. Ще те чакат теб да ходиш за пълнеж когато отсреща запукат с РСЗО, както навремето в Донбас блъскаха украиниските наборници, след което не можеха да им съберат парчатиите тяхните.

    Много поздрави имат от теб и от нас - ние се бием само за идеал или по лични мотиви. Първото звучи нелепо по отношение на сегашната ни държава и общество, а второто е ясно срещу кого ще е насочено, стигне ли се дотам.
  • 33 Василий Иванович Чапаев

    17 1 Отговор
    Най- важното е всеки да си изкопае окоп с нужните рззмери 2х1х2 м. Задъжително банкнота от 50 лв. в найлонов плик, та все някой да хвърли няколко лопати пръст отгоре. Всичко останало ще научите по време на боя. Кураж юнаци!
  • 34 Един друг

    9 5 Отговор

    До коментар #30 от "886":

    Мишките се разцъркахте. Вместо да пишеш тук, ходи удари една бира със шкембе в кварталното капанче и лягай да спиш.

    Нагледно потвърждавате това, за което говоря - човек да има оръжие и да е компетентен с него, за вас било рамбовщина. Егати мършите, пък онези треторазрядни бандити в изпълнителната власт щяли да ви мобилизират... Вие сте толкова демобилизирани, деморализирани и разпасани, че вече и един кръчмарски бой не можете да спретнете. Ясно, че винате е само отчасти ваша и наша общо, че се докарахме дотук, но въпреки това тези политици от този народ се излъчени и той за съжаление явно не е способен да надскочи себе си. За успокоение, не сме само ние така разкашкани. Единственото жалко е, че няма да си заминем с гръм и трясък, ами просто ще се спихнем. Турчолята да побързат, ако ще правят нещо, защото все повече и те заприличват на нас.
  • 35 Киркор

    4 1 Отговор

    До коментар #2 от "Георги":

    Памперси и на фронта!
  • 36 Киркор

    5 1 Отговор

    До коментар #2 от "Георги":

    Памперси и на фронта!
  • 37 Пешо

    36 1 Отговор

    До коментар #5 от "Набор 1976":

    Браво! И аз не съм се клел да служа на НАТО! Да вървят на май... та си.
  • 38 Гнида

    34 1 Отговор
    Първи мобилизирайта Монката Паси , жена му и децата му , защото ривеше , че нато ще ни пази ! После мобилизирайта всички депутати от герб , б.б. цв.цв. и другите управляващи в парламета , защото продадоха невето ни на НАТО да го пази , после накарйта всички от БСК и другите чорбаджии да си пазят предприятията ! Киро-парахода да е пръв-и децата му ! Е после и ние редовите граждани ще пазим ! НА ВСЕКИ МУ СВОЕТО !
  • 39 gnida

    25 1 Отговор
    Публикувано във факти.бг: или при необходимост от неотложно изпълнение на международни задължения .... Аз българин ли съм или ибрик на НАТО ? Срамота бе управляващи ! Ние ще си дадем живота за родината , но не и за ВАС ! Ще се намери кой да ви съди !
  • 40 МЪРА

    25 0 Отговор
    ЩЕ ИДА ДА ВОЮВАМ,АКО ЖИВЕЯ ДОБРЕ.НО ТОВА НЕ СТАВА В БЪЛГАРИЯ ЗАЩОТО МИЗЕРУВАМЕ И ГЛАДУВАМЕ,ДОКАТО ОНИЯ ГОРЕ СИ УДЕБЕЛЯВАТ БАНКОВИТЕ СМЕТКИ НА НАШ ГРЪБ.БИХ СТАНАЛ КАТО РОБИН ХУД.
  • 41 ЩЩД

    30 0 Отговор
    21 век ще ми говорят за мобилизация,аре си ебавайте майката. На всички е ясно за кви световни схеми става въпрос,това да не е 19 век прости необразпвани хора да ги впрягат да се избиват помежду си. Аз като цивилизован човек не мога да посегна ни на турчин,ни на сърбин.Те животните вече ги убиват хуманно ,па те ше ми пускат партенки за мобилизация, е там банкери политици олигарси да со ходят къде си щат.
  • 42 Гоуст

    4 28 Отговор
    Чета и се смея: русофилите тръбят да не били луди да ходели да се бият за Държавно-американската страна на Бойко, Доган, Пеевески...радвайте се, че го няма някой от вашите вождове, че а отстъпите една крачка назад и ще получите куршум в главата... като в доброто старо време, а?

    Коментиран от #43

  • 43 Бог

    19 2 Отговор

    До коментар #42 от "Гоуст":

    Изказа се един натовец
  • 44 зомби килър

    24 1 Отговор
    Кого да защитавам,за кого да се бия,за кого да умра?За мутрите бизнесмени,за фолк певиците,за боико и цецо ли,за пеевски ли за кого да се бия и за какво.Моля някой да ми каже.
  • 45 123

    24 1 Отговор
    Това правителство може да ме хване за грездея да се бия за него... срещу тях съм съгласен
  • 46 Василий Иванович Чапаев

    31 2 Отговор
    Дано управляващите да прочетат вашите коментари и да се опитат да размислят, дакъде аджеба са докарали страната и народа си. Народ, който се моли на турци и руснаци да го нападнат, за да го спасят от политиците му, избрани чрез "демократични" избори.
  • 47 танкист

    24 0 Отговор
    Бях танкист.Още му разбирам.А да ме мобилизират...да видим кон боб яде ли ???
  • 48 Абестрия

    23 3 Отговор
    Клел съм се да служа и да дам живота си за НРБ за което винаги сам бил готов ама до 1989г тази америсаноевропейска подлога сегашната демек българия не сам се клел на 60 г съм и ако ме мобилизират ще ида и както е казал некой по горе има по кой да се стреля имаме много сметки за разчистване ама пушечно месо заради евроатлантическите им ценности нема да стане на първа линия генерал бойко тиквата цц цец и всички които имат какво да защитават
  • 49 Абестрия

    25 2 Отговор
    Най после да прочета смислени коментари браво с вас съм момчета клел съм се на 12 10 1976 г в танковата школа в Сливница ама не за тази България
  • 50 сойкаПРИСМЕХУЛКА

    21 1 Отговор
    Ще ми мобилизират дедовия. Някакви нищожества добрали се до властта ще си чешат егото и ще избиват комплекси, предизвиквайки войни по света, а аз ще ида да се трепя заради тяк... Как ли пък не. Ако стане военно положение, то тогава си стягам куфарите и напущам. На мене живота ми е ценен, а пък вие си се бийте колко си щете.
  • 51 vasik atanasova

    20 4 Отговор
    ДОБРЕ ЧЕ СМЕ НИЕ СТАРИТЕ ПУШКИ
    ГРУДОВО ЕЛХОВО ЗВЕЗДЕЦ БОЛЯРОВО
    ДА СПАСЯВАМЕ ПОЛОЖЕНИЕТО
    ИЗПРАВИ СЕ ГОРА ОТ СТОМАНА НАСОЧЕТЕ СЕ БОЙНИ ДУЛА
    НАСОЧЕТЕ СЕ ГНЕВНА ЗАКАНА КЪМ ВРАГА КОЙТО НОСИ ВОЙНА

  • 52 vasik atanasova

    16 4 Отговор
    НО ТОЗИ КАРАКАЧАНОВ НЕ МОГА ДА ГО ТЪРПЯ
    БОРИ СЕ БОРИ СЕ ДА ВЛЕЗЕ ВЪВ ВЛАСТТА И НАКРАЯ УСПЯ
    ЕДНА ТОРБА ДА НЕ КАЖА С КАКВО Е
  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 54 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 55 vasik atanasova

    8 2 Отговор

    До коментар #53 от "знам":

    ТОЧНО И ПРАВИЛНО ГО КАЗА
    МНОГО Е ТЕЖКО НАВЪН
    НО ЕТО НА
    ЯЛ ЯЛ ЧЕ НЕ СРАЛ
  • 56 1234

    10 1 Отговор
    Който е подписвал международни задължения той да ходи да се издължава ,а не някой друг вместо него.
  • 57 КИРЕТО

    2 5 Отговор
    Аз съм на 70 г и с желание ще отида да защитавам България.Но искам на първа линия да са депутатите и правителството,ама без Бойко Борисов.Защото без слънце може ама без Бойко не.
  • 58 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 59 DEZERTOIRA

    11 1 Отговор
    ХУБАВО ЩЕ НИ МОБИЛИЗАЦРАТЕ.ПРАВИ ТЕ ЛИ СИ СМЕТКА ,ЧЕ КАТО МИ ДАДЕТЕ АК 47/5.65 НЯМА ДА ДОЙДА ПРИ ВАС ГОСПОДА МИНИСТРИ И ДЕПОТАИИ И ДА ВИ ПОТЪРСЯ ОТГОВОРНОСТ ЗА 28ТЕ ГОДИНИ СТРАДАНИЯ,МЪКИ,ОГРАБВАНИ ИЗВЪРШЕН ГЕНОЦИД.МОЛЯ.НЕ МЕ ТЪРСЕТЕ ЗА ВАШЕ ДОБРО Е.ЧЕ КАТО ДЪРЖА АК СЕ СЕЩАМ ЗА ПИНОЧЕТ,ТРЯБВА ДА НАПРАВИ ТЕ РЕСТО И ЗА РОДАТА НЯМА ДА ЗАБРАВЯ.УМНАТА Г-ДА БОКЛУЦИ
  • 60 НЯКОЙ

    9 1 Отговор
    много се съмнявам че някой от ново управляващите политици би въоръжил хора служили по времето на социализма това би означавало да сформира армия против своето управление .никой не самозалъгва кой в момента е врагът на българите не случайно първата работа на американците след демокрацията беше да обезоръжат армията иначе никога това не би се случило зеленчуци да управляват държавата под чуждо влияние .
  • 61 Plovdiv

    6 1 Отговор
    Какво значи "Необходимост от неотложно изпълнение на международни задължения"??? Ако това означава някакви задължения към Мафиотската организация НАТО, то аз ще дам живота си, за да навредя максимално на тия Джендемосани, Джендеросани изроди! Които убиха Българската армия и държавата България!
  • 62 чесън

    4 1 Отговор
    в момента в който се раздаде оръжие пунктовете за вторични ще станат арсенал хахахаххх
  • 63 Мартин

    2 2 Отговор
    То хубаво да ни мобилизират, но с какво оборудване - мотики и лопати ли ще си носим от вкъщи?!?
  • 64 По Вражеската фронтова линия!!!

    5 1 Отговор
    Мобилизация и щурм!!!
    Напред Народе!!!
    Урааааа...по пет на нож...към коптора дето пише "Съединението прави Силата"!!!
  • 65 no name no face no number

    4 0 Отговор

    До коментар #5 от "Набор 1976":

    Аз също моята родина умря 1989 година
  • 66 1970

    1 1 Отговор
    Дано не се налага че като ти почука врагът на вратата искаш не искаш ще нарамиш пушката и аз съм се колел за НРБ а 15г. се бих за чужди интереси идея си нямате какво е война 80%от големите мъже ще се и покрие те в миши дупки иначе знаете да пишете колко велики стрелци сте само не забравяйте че това не е Ком и няма рестартира
  • 67 младеж

    3 0 Отговор

    До коментар #6 от "Живко Тодоров":

    Аз , в нищо не съм се клел, но съм напълно съгласен с теб.За мен България е семейството ми и домът ми.За тях ще се бия ако бъдат нападнати, но за интереса на някой друг, мога да им покажа за каде да ме хванат да ме поразкарат
  • 68 мамо аз съм пилот

    1 0 Отговор
    ще ми яде царевицата тази държава. Да мобилизират разпорените дето влизат в армията само за да вземат майчинството.
  • 69 един от всички

    1 0 Отговор

    До коментар #13 от "Един друг":

    Това е хубаво,че се подготвяш и се надявам да защитаваш Родината от истинските й врагове. Но да знаеш,че в казармата имахме много учебни дисциплини -освен стрелби и физическа подготовка (при които ти си добре подготвен) ,има и тактика ,има и специални (според родовете войски, в които служиш),има и дисциплина "Чужди Армии" т.н.

    Коментиран от #71

  • 70 гост

    1 0 Отговор
    Тогава дали няма да има,кой с каквото свари, всеобщ бяг на запад.
  • 71 Един друг

    1 1 Отговор

    До коментар #69 от "един от всички":

    Наясно съм с тези неща. Имам стаж в разни международни институции в Босна и в Косово, та съм запознат как работи системата, вкл. съм запознат как изглежда обстановката преди и след война.

    Какво да ти кажа - онези доктрини от времето на двуполюсния НАТО - ВД са неактуални.

    Бъдещите конфликти все повече ще приличат на граждански войни и все по-малко на това, за което са ви готвили. То и в момента вече е така - от Магерба, та до Ирак и нагоре към Украйна е все такъв нискоинтензивен и изтощителен батак. Да не ти разправям босненците масово какви отклонения имаха след като ги укротиха там. И сърбите, и помаците, масово не бяха съвсем наред с главите.
  • 72 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 73 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 74 некойси

    2 0 Отговор
    Направо си представих как мунчо ни вкарва в някакъв безсмислен конфликт и малкото застарели хора в държавата отиват да мрат за глупости и за нечия световен или финансов интерес ... тръпки ме побиват.
  • 75 гОСТ

    2 0 Отговор
    А г-н Паси ще го мобилизират ли? Или той е чужд гражданин.
  • 76 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове