Last news in Fakti

30 Април, 2018 18:56 12 293 25

КАТ взима книжката при неплатени глоби

  • шофьорска книжка-
  • шофиране-
  • глоба-
  • глоби-
  • кат

Целта е да се увеличат събираемостта на просрочените задължения

КАТ взима книжката при неплатени глоби - 1

КАТ започва проверки за шофьори, които имат неплатени фишове и актове. Акцията ще продължи до края на седмицата. Целта е да се увеличи събираемостта на просрочените задължения. Ако се установи водач с неплатени глоби, ще му бъде отнета шофьорската книжка веднага. Документът ще му бъде върнат, след като плати задължението си.

Екипи на "Пътна полиция" ще бъдат разположени по пътищата в цялата страна и най-вече по шосетата, водещи към граничните контролно-пропускателни пунктове. Освен водачите, проверки за невръчени фишове, ще се извършват на пътниците, които притежават свидетелства за управление на МПС, съобщиха от пресцентъра на МВР.

От "Пътна полиция" напомнят на водачите, че е в сила нова точка, според която е предвидена принудителна административна мярка - временно отнемане на свидетелството за управление на моторно превозно средство (шофьорска книжка) на водач, който управлява моторно превозно средство с наложено наказание глоба, незаплатена в срока за доброволно заплащане. В такава ситуация свидетелството се отнема до заплащане на дължимата глоба. Това може да стане по два начина – онлайн от сайта на МВР или в офис на банка.

В проверките са включени и служители на Агенция „Пътна инфраструктура“, които ще следят за винетки.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Жужуба

    39 6 Отговор
    Ще принудът хората да започнат да карат и без книжки

    Коментиран от #17

  • 2 Пътник

    19 2 Отговор
    А точка за пътниците има ли или ще я пишат е движение
  • 3 бау

    25 6 Отговор
    Като бръкнеш в скъсан джоб какво ще хванеш МУРО ????????????????????????????????

    Коментиран от #10

  • 4 Софиянка

    28 2 Отговор
    И пътниците в колата, и баба им, дядо им и на кой още. Със събраните милиони ще почнем нови магистрали. А срязаните ми гуми от кого да ги удържим. На кого да вземем мандата. За санкции сме по европейски, но другото всички редови хора си го знаем, че го няма.......

    Коментиран от #6

  • 5 onq s konq

    16 5 Отговор
    Мене на село ме не спират щото знаят че съм нервен

    Коментиран от #9

  • 6 Nick

    29 3 Отговор

    До коментар #4 от "Софиянка":

    Че кое им е европейското на глобите? В никоя държава не държат сметка на пътниците, още повече за разни фишчета. В чужбина (за 2 години в Белгия) са ме спирали полицаи само след грубо нарушение от моя страна и са свидетели. Така покрай пътищата абсурд да видиш хайлази, пардон катаджии. Имах гости от там и като ги вземах от летището минахме покрай няколко полицейски "явки" и хората ме попитаха "Защо тези полицаи стоят на едно място и си чоплят телефоните и никаква работа не вършат?" Потънах от срам,честно.

    Коментиран от #7

  • 7 Nick

    18 1 Отговор

    До коментар #6 от "Nick":

    Хаха засегнах някое ченге, което не оправдава и 5лв от надника си с положения труд. Мръсна уста имам какво да направя
  • 8 2018

    19 1 Отговор
    В тая държава за това сме на това положение защото който трябва да отговаря за задълженията си за което получава заплата го товарят с други дейности. Като кат вместо да следят за спазване на правилата за движение от ВСИЧКИ като водачи и пешеходци които пресичат неправилно и изобщо не ги санкционират но водачите нали са им на гюме на пътя със книжките мотат да ги гласят винаги, и пунктовете за технически прегледи вместо да гледат техническото състояние на автомобилите първото което искат е квитанция за платен данък сякаш са данъчни а не технически лица.
  • 9 Помощ

    6 3 Отговор

    До коментар #5 от "onq s konq":

    В наше село нервните ефикасно ги лекуваме с масажи
  • 10 Яко ШИБА

    12 4 Отговор

    До коментар #3 от "бау":

    Абсолютно си прав, тия "управляващи" гроб на чело с тиквата се чудят от къде да крадът пари но в скъсан джоб като бръкнат могат да хванат на муро ку..о !
  • 11 6624

    8 1 Отговор
    Абе, не знам какво ще взимат, но снимката кърти. Много интелект се чете в лицата им.
  • 12 Гост 1976

    18 2 Отговор
    Колко е законно да се отнема свидетелство за управление поради финансови задължения към държавата, било то породени поради грешки и от шофиране ? В кой закон и по какъв начин е определено това?
    Мисля, че финансовите задължения са едни , а правото за управление се отнема при съвсем други обстоятелства (алкохол и др.)
    Отделен въпрос е и доколко Вие сте били информирани за задължението си...

    Коментиран от #13

  • 13 Nick

    11 1 Отговор

    До коментар #12 от "Гост 1976":

    С триножките,които залагат тук от скоро, са възможни изненади. Да са те снимали без да разбереш дори, от това ченгеджийско управление друго не може да се очаква. Единия път в Белгия като живеех, една сутрин към 6 без нещо карам по най-външния ринг на Брюксел, естестествено знам къде са стационарните радари, и на чист участък с един чичка фламандец се сдърпахме и с подобна тринога са ни снимали и двамата с по 225-226 км/ч ей така зад мантинелата някъде. Разбрах след като слезнах след няколко изхода и докато да си натоваря инструмента в багажника и дойдоха ченгетата и ни събраха с фламандеца заедно в участъка на квартала, да обясняваме защо ги правим такива неща. 1200€ глоба-гаранция, които след изтичане на определен срок ти ВРЪЩАТ, не можах да повярвам като ми ги преведоха по сметката обратно бях ги отписал

    Коментиран от #14

  • 14 Eee

    8 1 Отговор

    До коментар #13 от "Nick":

    В бг-то мечка мед не връща.
  • 15 Todik

    1 2 Отговор
    Не ми е ясно как може да се вземе нещо което не е тяхна собственост някой ако може да разясни в Германия за административни нарушения права не отнемат и ако това се налага то е планирано човек сам решава кога да се случи наказателното действие планирайки придвижването си до работа и друго за да не е ощетен като личност тези дето мислят тези простотии е добре да сменят местоработата си в парламента е доста ветровито вечни няма може бърже да ги издухат
  • 16 Todik

    4 1 Отговор
    Пропуснах снимката да анализирам събрали са се глутница лешояди вижте им лицата лица на болни обременени същества никаква лъчезарност кото башибозуци наострят си ятаганите не знам случай когато водач ей така спре да отмори от дълго пътуване при кука да поприказва да се разведри такъв филм няма то се общува с умни дето можеш да завържеш приказка с тъпанари кво да общуваш само ги вижте на един жена му не е пуснала другия кредитите си не може да плати следващия лозето му не изкопано комици КАТ да се закрива друго трябва неомаскарено от сегашните артисти
  • 17 Да да

    1 1 Отговор

    До коментар #1 от "Жужуба":

    А като хванат "хората" дето карат без книжки,какво ще ги принудят да на правят!
  • 18 Темиме дарий

    3 1 Отговор
    Требва и на лекарите да им земат дипломата ако не са си платили рекета към държавата ...можете ли да оперирате? Ми не щото не съм платил данък сгради и ше ви остава да умрете....диктат на парите тва е живо робство и бич...живота е некви цифрички
  • 19 Гост

    2 1 Отговор
    Геноцид спрямо бедните нищо повече.
  • 20 Божидар

    6 1 Отговор
    А бе как така ще ми отнемат книжката.то това е равносилно да ти вземат дипломата ако не си платил данъците.Мамицата им на Боко и компания Абе що си трае ме и не блокираме парламента.Аман от ректор ски закони
  • 21 Любима

    3 1 Отговор
    здравейте , днес ме спряха господата полицай за проверка , дрегер документи , всичко точно и ми казват след малк още ви пуснем , само д проверим за глоби , фишове и тям подобни . добре .имах глоба от миналата година на стойност 110 лв , която заплатих седмица след написването ѝ , имам платежни и всички документи. но в системата им все още това не е отчетено , казват ще ви вземем книжката!!! как така бе приятелчета !!! ще ми вземете книжката като всичко е заплатено ! добре разбрахме се с момчетата , казах им , че съм сменила колата и че всички документи са в папката която ми беше отредена за другата кола, и че в понедленик ще отида до съответното мвр
    въпросът ми е следния , ДО КОГА В ТАЗИ ДЪРЖАВА ВЪПРЕКИ ,ЧЕ СИ ПЛАЩАШ ВСИЧКО , ЩЕ ТЕ ЗАПЛАШВАТ !!!!И КОГА ПОДЯВОЛИТЕ , ТАЗИ "СИСТЕМА" ЩЕ ЗАПОЧНЕ ДА РАБОТИ !!!!!!!!!!!!1 СРАМ !!!
  • 22 Varhat

    1 1 Отговор
    Толкова много се оплакваме ама той пак е на власт.Защото сме страхливи и той го разбра,това е човек с много тъмно минало и настояще ,народе ние гледаме новини но не чуваме.Тои успя да всее страх у всеки един от нас и затова той още дълго време ще ни мачка.Гнус ме е дори и името му да споменавам.Един ден България няма да саществува тя ще баде преименувана на €Бориславия€.Бог да ни е на помощ.

    Коментиран от #25

  • 23 Пасат 110

    0 0 Отговор
    В Испания не ти взимат книжката ако не платиш доброволно,удържат ти ги от банковата сметка директно.Ти само получаваш известие във фирмата където те осигуряват.Ако го направиш пък доброволно в двуседмичен срок за плащаш половината от стойността на акта
  • 24 Fakt

    0 1 Отговор
    Приятелчета имам един важен за мен въпрос ако книжката ми е издавана в друга европейска държава но имам стари задължения към КАТ и НАП преди даси издам книжката от съответната държава естествено от ЕС могат ли да мия вземат благодаря :)
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове