Last news in Fakti

31 Май, 2018 11:37 12 090 31

Андрей Райчев: Русия е тежко обидена

  • андрей райчев-
  • социолог-
  • бойко борисов-
  • владимир путин-
  • русия-
  • газ-
  • турски поток

Социологът коментира визитата на Борисов в Кремъл

Андрей Райчев: Русия е тежко обидена - 1
Снимка: БТА/АР

Социологът Андрей Райчев разтълкува по свой начин визитата на министър-председателя Бойко Борисов в Москва.

"Газта няма да тече през България, а през Турция и България, а това е голямо отстъпление спрямо Големия шлем на Първанов. Процесът е невидим и подмолен. Изобщо не става дума за България. Главна точка е пукнатината, която се появи между САЩ и Европа. Европа се е решила на самостоятелна политика спрямо Съединените щати. Първото нещо, в което ще се излее тази политика, е Руският въпрос. В този контекст нашият премиер се опита да се впише в посредническа роля. Да се окаже подходящият човек за предварителен диалог между Европа и Русия", започна Райчев.

"Руснаците обаче са тежко обидени. Ние видяхме поведение на тежко обидени хора. Получихме студена реакция и причината се казва Росен Плевнелиев. Тази цена плащаме сега", констатира в ефира на БНТ социологът.

"От руска страна имаше много ясна студенина", бе заключението на Райчев.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 АЛОООООО

    28 44 Отговор
    АБЕ АЛООО КВО МИ ДАВАТЕ ГЛАС НА ТИЯ ПРОДАЖНИЦИ !!!! ЕЙ БЪЛГАРИЯ Е ЗА БЪЛГАРИТЕ !!! ПРОКЛЕТНИЦИ !!!

    Коментиран от #8

  • 2 Просия

    20 44 Отговор
    .Публикувано във факти.бг: Газът ще е за газовия ни хъб "Балкан" край Варна.....“ Малиии, руските тролове се наакаха сега:D ГАЗОВ ХЪБ БАЛКАН ЩЕ ИМА, В НЕГО ЩЕ ИМА И РУСКИ ГАЗ, НО И БЪЛГАРСКИ СПОТ ПАЗАР ЗА РЕАЛНО ТЪРГУВАНЕ НА КОЛИЧЕСТВА РУСКИ, АЗЕРСКИ, АМЕРИКАНСКИ, КИРГИЗСТАНСКИ И ПРИРОДЕН ГАЗ НА ДРУГИ 2 ДЪРЖАВИ! И ВИЕ, СМЕШНИЦИ, НЕ МОЖЕТЕ ДА ПРОМЕНИТЕ ТОВА! А ТАКСИТЕ ОТ ТЪРГОВИЯТА НА ГАЗОВИЯ СПОТ ПАЗАР В ХЪБА, ЩЕ СА ЗА ДЪРЖАВАТА БЪЛГАРИЯ, като се очаква те да са до 3 ПЪТИ по-високи от транзитните такси за руският газ, преминаващ през нашите газопроводи за Западна Европа. Такъв ви го сложи България, че ви остава единствено да избере смъртта за вашата родина путлерова русия:)

    Коментиран от #5, #11

  • 3 Борис

    31 14 Отговор
    И аз съм тежко обиден че такива идиоти ги дават по телевизията
  • 4 БЪЛГАРИЯ

    37 36 Отговор
    ДА ЖИВЕЕ БЪЛГАРИЯ И ЕС !!!!

    Коментиран от #9

  • 5 Бесен Язовец

    23 21 Отговор

    До коментар #2 от "Просия":

    Тоя газ в консерви ли ще го слагаме бе? Кой ще взима газ от БГ. Бе? Поредната тъпотия на Борисоффф и глупци! Кон за кокошка!
  • 6 onq s konq

    17 31 Отговор
    Райчев твърди,че Русия била "тежко обидена",НО НЕ СПОМЕНАВА НА КОГО!И точно тук е уловката за русофилски наивници които остават с грешното впечатление че е обидена на България.Истината е,че РУСИЯ Е ОБИДЕНА НА ЕВРОПА,защото България се отказа от Ю.Поток ИЗКЛЮЧИТЕЛНО ПО НАСТОЯВАНЕ НА ЕВРОПА предвид тогавашната геополитическа обстановка в света!И не еднократно бяха чути руски реплики при посещението както на Радев така и на Борисов,че "РУСНАЦИТЕ ОТЛИЧНО РАЗБИРАТ ПОЛОЖЕНИЕТО НИ НА ЛОЯЛЕН ЧЛЕН НА ЕС И НЕОБХОДИМОСТТА ДА СЕ СЪОБРАЗЯВАМЕ С ЕВРОПОЛИТИКАТА НА СЪЮЗА".Кой да чува обаче тия неща,след като НЕ ИСКА?:)
  • 7 Червената шапчица

    21 14 Отговор
    Скоро ще направиме и един Хъб за русофоби и ще продадеме на западна европа 20 ст.за 2 бр.а може и коментар на цената
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Димитър

    34 9 Отговор

    До коментар #4 от "БЪЛГАРИЯ":

    България да живее, но за ЕС не ми пука въобще, защото на ЕС не му пука въобще за мен и България!!!

    Коментиран от #10

  • 10 АЛО АЛО

    8 22 Отговор

    До коментар #9 от "Димитър":

    Подложка, отивай да ядеш картофи с Просия тогава.
  • 11 Незадоволена юристка и полудоктор

    14 1 Отговор

    До коментар #2 от "Просия":

    Алооу,
    Дай го само с един "ник", че се повтаряш.
    Снощи писа същото в съседната статия с "ник" - юрист

    Коментиран от #14

  • 12 Българин

    12 17 Отговор
    Ами като е гневно какво дремят руските гниди? Да лижат по усърдно задника на Путин, та белким се успокои.
  • 13 Иванов

    17 8 Отговор
    Реално България нищо не е спечелила от посещението на Борисов.
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Незадоволена юристка и полудоктор

    3 1 Отговор

    До коментар #14 от "Просия":

    Абсолютно сигурен съм ,че е един човек:)))
    Ще ме питаш ли от къде?
  • 17 Прав си Райчев

    22 10 Отговор
    Но проблема не е само в Плевнелиев.

    Путин посочи, че загубите на Русия от Южен поток са 800 мил € , като с това намекна и за една цена която този който сложи точката на този проект трябва да прлати.

    Същият ТОЗИ на тази среща се държа дебелашки тъпо и глупаво, правейки несполочливи опити да ГУШКА ПУТИН.

    ПОСОКАТА НА ВЯТЪРА СЕ ОБЪРНА И ДА СЕ ПРОДЪЛЖАВА УПРАВЛЕНИЕТО НА ДЪРЖАВАТА С ТОЗИ ЕКИП Е НЕ САМО ГЛУПАВО , НО И ВРЕДНО.

    Време е да бъдем по прагматични , а не зависими от чуства и емоции.

    БОРИСОВ СГРЕШИ И ЗАТОВА ТРЯБВА ДА СИ ПОДАДЕ ОСТАВКАТА , А НЕ ДА СЕ ДЪРЖИ КАТО КЛОУН ПОКАЗВАШ НИ НЯКАКВИ ХЪБОВЕ ПРИ КОИТО ГАЗТА ОТ ТУРЦИЯ ЩЕ МИНАВА ЗА СЪРБИЯ ПРЕЗ ВАРНА ЗА ПО НАПРАВО.

    Стига с дебелашки простащини.
    Да се маха и идва някакво правителство на националното съгласие!!
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 мамо аз съм пилот

    14 5 Отговор
    светът в момента се разкъсва на парчета от силните на деня, а Боко търчи като малка кокетка напред-назад и се чуди в чий скуд да седне и на кой да пристане. Накрая ще е от два стола на земята. Не трябва да си политоког за да го прозреш.

    Коментиран от #23

  • 20 Просия

    8 13 Отговор

    До коментар #15 от "Незадоволена юристка и полудоктор":

    Не ми се обяснява на такива като теб, а много добре си е написано !
    И по-точно, ти не разбираш руски или не разбираш изобщо като цяло как Русия искат пак да ни го слагат. Евала, че това няма да се случи !

    Коментиран от #21

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Да да

    7 11 Отговор
    Русия е тежко обидена ! Преместих си го от другата страна! Газпром вече не може да мръдне! На майка да ги псуваме,пак ще дават газ,че ЕС глобява лошо! А като дойде газ от юг,може и ние да им се обидим че 50 години ни цакат с цената!

    Коментиран от #24, #25

  • 23 Да да

    4 10 Отговор

    До коментар #19 от "мамо аз съм пилот":

    Ясно е че в скуД няма да сяда,но може да поеме Путя в скуТа си! Докага с тва робско мислен? Вчера един фен на СССР и турция ми обяснява че сме били втора ръка хора! Аз съм Човек и си плащам! Не чакам на социални помощи и не мизерствам с 250 лв.на месец! Ако русофилите сте втора ръка,променете се!
  • 24 един от всички

    15 2 Отговор

    До коментар #22 от "Да да":

    Не си в час нещо! Нито от юг,нито отникъде не може по-евтин газ от руския да дойде.И НЯМА ДА ДОЙДЕ!Това са приказки за лека нощ,спуках се от смях,когато смешникът Р. Плевнелиев беше в Катар и от там обяви,че Катар е готов да ни дава газ-:))) Тук тогава аз написах,че той поне на идване да си напълни джобовете и две кофи с газ да донесе-:) Тъпаците ми сложиха минуси ,ама днес,няколко години по-късно,къде е тази катарска газ,де! Празните приказки лесно ги усещам! Да,всеки е готов да ти дава,но въпросът е на каква цена,а и по-важно е кой е готов ТРЪБА да ти построи,да ти плати...! Единствен Газпром на света.Никой друг на света няма да ни финансира и строи подобно нещо.Така както и никой не може да се бори по ниска цена с Газпром.Ако ставаше,те турците толкова ли са глупави,та купуват руски газ,а не от техните събратя азери,киргизи,катарци,американци и т.н. дето си написал,"умнико" -:)))
  • 25 Симо

    9 1 Отговор

    До коментар #22 от "Да да":

    Можеш смело да им пр ъднеш зад къщата. ЕС ще глобява докато Русия не им заяви че при тези условия доставката на газ за ЕС е не изгодна и е безсмислена. Разликата в цената на газ от Русия и от САЩ така ще шамароса ЕС че ще лежи 3 месеца в нокаут преди да издъхне.
  • 26 Бай Иван

    5 5 Отговор
    боли ме оная работа че Русия била обидена-И АЗ СЪМ ОБИДЕН ЧЕ ЛУКОЙЛ НЕ ПЛАЩА ЕДИН ЛЕВ ДАНЪК ПЕЧАЛБА НА БЪЛГАРИЯ а аз плащам всеки месец
    !

    Коментиран от #27

  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Бен Гурион

    2 1 Отговор
    Бат Бойко хвани го вратлето и му кажи да не праща хора за подривна дейност в България.
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Марин Колаксъзов

    2 1 Отговор
    Брей- тоя писюр Кънчо Райчев се затъжил за Русия , Ама как така ще обиждат Евразийците бе другари. Тоя дебелосерец социопат-бизнесмен заедно с оня неврастеник Кънчо са такива червени боклуци каквито историята непознава . А Кънчо е депесарска подлога , с Доган са дупе и гащи . Великия голфер на България.
  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове