1 722 8

Как училищен бус преминава през жп прелез (СНИМКИ)

Проверява се случай в община Разлог, при който училищен автобус, пълен с деца, е преминал жп прелез при спусната бариера и червен светофар. Проверката е започнала, след като в социалните мрежи е разпространен видеоклип.

Малко след 7.00 часа тази сутрин ученици от помощното училище в село Горно Драглище са тръгнали с училищния автобус към дневния център за деца с увреждания в Разлог. На жп прелеза на теснолинейката край село Баня шофьорът е преминал през релсовия път при спусната бариера и сигнализиран в червено светофар. Това се вижда много ясно и на клипа, който е заснет от други хора, чакащи с автомобилите си на пътя.

След като случаят стигна до институциите, отговорни за учебните заведения и безопасността на децата, местната власт в Разлог, полицията и Регионалното управление по образование са започнали проверка. Какви са били първоначалните обяснения на шофьора пред областния началник на Образователното министерство Ивайло Златанов:

"Беше дал едни устни обяснения след моето обаждане. Бариерите са били повредени, те са спуснати, а времето, в което той преминава, е далече от времето, в което преминава влака. Това му е дало основание да се търкаля с автобуса през жп прелеза".

България
Поставете оценка:
Оценка 0 от 0 гласа.

Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • коки
  Отговор
  1 15:51  08.06.18
  сега шофьора се търкаля през прелеза с автобуса,другия път влака ще търкаля автобуса през прелеза, да видим тогава какви обяснения ще има
 • Бравус
  Отговор
  2 15:53  08.06.18
  И като знаем, че по малките градове, всичко що е държавен служител , е назначено от ГРОБ - нищо няма да му направят на тъпият калъф. Предлагам, родителите на децата от автобуса, да си го "респектират".

  Коментиран от #6

 • Ники
  Отговор
  3 15:55  08.06.18
  Не ме разбирайте погрешно , всеки път стоя по над половин час а минимума е 10 минути висене на подобни прелези ... случвало се е и да не дойде влак ... Хората не са тъпи !!! Ако като падне бариерата в рамките на минута минава влак .. никой никога няма да минава така ... и аз минавам ... веднъж минах един приятел обаче не мина .. и му звъннах от вкъщи и той ми каза , че още чака ... значи и представете си това на по натоварена линия и по минимум 2 пъти да трябва да минаваш. В Европа пада бариерата броиш до 10 и влака е заминал вече ...

  Коментиран от #5


 • Нормален човек
  Отговор
  4 15:56  08.06.18
  Нямам думи! Това е супер безотговорно поведение на шофьори-убийци!
 • 5 16:07  08.06.18
  Този коментар е премахнат от модератор
 • Суйо
  Отговор
  6 16:09  08.06.18

  До коментар #2 от "Бравус":

  А, Горна Оряховица не е малък град, а всички служби са за "моми" на партийци. Диплома от ВТУ, бакалавър задочно, платено - сещай се! Ако ти е трудно да се сетиш - спомни си един скандален запис на преподавателка по философия от ВТУ, с изказване за студентите. Всичко в него е истина, да знаеш...
 • Шаран БГ
  Отговор
  7 20:33  08.06.18
  Правилно! Автобусът с децата не е трябвало да преминава при спуснати бариери, червен мигащ светлинен сигнал и съответния звуков !!! В коментар № 3 "Ники" се опитва да ни каже,колко е тъпа и безотговорна организацията на БДЖ по въпросните прелези !! Като всичко държавно / и БДЖ също /и работниците и служители в него,се отнасят най-безотговорно към времето на обикновения гражданин. За всеки държавен служител времето на гражданите е нищо и никой не го осчетоводява !!!??? Защо нито един от заснелите преминаващия през прелеза НЕПРАВИЛНО автобус, не ни информира: КОЛКО МИНУТИ СЛЕД ПРЕМИНАВАНЕТО НА АВТОБУСА, ПРЕМИНА И ВЛАКА ПО РЕЛСОВИЯ ПЪТ ???

  Коментиран от #8

 • аууууууууу
  Отговор
  8 14:34  09.06.18

  До коментар #7 от "Шаран БГ":

  Аз ще ти кажа- мое и след 2 часа да е минал. На мен ми се е случвало същото. БДЖ са си още в социализма и там само се краде и не се работи нищо.

Напиши коментар:


Публикувай