Last news in Fakti

20 Юли, 2018 09:53 2 905 17

Домусчиев категоричен: БМФ е инвестирала 800 млн. лева в компанията

  • кирил домусчиев-
  • бмф

"Компанията "Български морски флот" е инвестирала над 800 милиона за нови кораби. Средната възраст на флота от 23,5 – 24 години през 2008 г. в момента е под 8 години".

Това заяви пред bTV председателят на КРИБ Кирил Домусчиев.

Така бизнесменът коментира странното изказване на вицепремиера Валери Симеонов, насочено срещу него и българския бизнес.

Домусчиев отговори и на абсурдните обвинения, че не спазва приватизационния договор по отношение на екипажа.

"Тeзи кораби не плават без екипаж. Твърдението, че имаме само 123 човека екипаж не е вярно, ако изчислите броя на корабите, се получават над 2000 човека екипажи, които плават на смени на нашите кораби", категоричен е бизнесменът. Кирил Домусчиев каза още, че не следи решенията на парламента и отрече, че компанията ще спести пари: "Аз 58 милиона лева не виждам от къде и за какво ще трябва да ги плащаме и как точно са стигнали до тия цифри".


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Инкогнито

    34 3 Отговор
    За този до 2009 г.нищо не се знаеше изведнъж изплува от нищото покрай ГЕРБ и напоследък се държи като потомствен Шейх! Лошото е че не може да скрие манталитета си на прясно първеню!
  • 2 Дедо Грую

    28 2 Отговор
    Той, Домуса да обясни най - напред как се докопа до БМФ и за колко кинта го прилапа. Интересно какъв ли червен е произходът му?! Да вземе тел и да се обеси.

    Коментиран от #3

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Реалист

    6 16 Отговор
    Вижте сега - разминаването идва от факта че преди администрацията в БМФ беше раздута до невъзможност. По времето на продажбата/приватизацията плавсъстава беше по-малко от цялата накичена администрация. Домуса първото което направи беше да разрита ония от бюрцата и да разкара неприсъщи дейности където изтичаха милиони. Втория факт който никой не може да отрече е, че в момента на най-тежката криза в корабоплаването спаси компанията и компанията работи и плаща заплати. Истина е че повечето кораби по време на приватизацията бяха ръждясали кофи които едва плаваха. Тогава и моряците се водеха на договор с българска заплата - около 200лв плюс около 200 долара. Сега МИНИМАЛНАТА заплата е около 1400 долара но няма български лева. Разликата е ясна и на слепия. Да, господин Домус има "червено" минало, но същия тоя е на километри напред от боклуци като Павлов, банев, кюлев, моллов, гергов и т.н. ТОЗИ РАБОТИ И ИМА АКЪЛ. Преди да критикувате, помислете колко от вас щяха да се справят на негово място. ЗА ДА Е ЯСНО - НЕ РАБОТЯ ПРИ ДОМУСА. ПРОСТО СЕ СТРЕМЯ ДА СЪМ ОБЕКТИВЕН!

    Коментиран от #8, #13

  • 5 vvvvv

    12 3 Отговор
    А колко е инвестирал в политици? Че няма БМФ всички знаем. Но има политическа подкрепа в кражбите и инвестирането.
  • 6 Красимир Петров

    8 3 Отговор
    Този епос защо не е в затвора
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 БМФ

    2 5 Отговор

    До коментар #4 от "Реалист":

    Заплатите никога не са били по 200лв и 200 долара след 95 година. Явно не си работил там.

    Коментиран от #9

  • 9 Реалист

    3 1 Отговор

    До коментар #8 от "БМФ":

    Работил съм. И то преди 95г. И заплатите бяха 200 на 200.

    Коментиран от #10

  • 10 БМФ

    4 2 Отговор

    До коментар #9 от "Реалист":

    Тогава знаеш, че при пристигането на Домусчиев, заплатите не бяха такива. И той не е променял нищо, освен да намали плаващият състав и персонала в централата, като разпродаваше кораби. Сега трябва да си плати гяволъка, макар, че няма да е достатъчно

    Коментиран от #11

  • 11 Реалист

    3 2 Отговор

    До коментар #10 от "БМФ":

    Ако договора е бил така направен, ще трябва да си плати. Но хайде сега избери си вариант - фалит на БМФ или намален състав но работа с нови кораби (по-малко). За мен лично, евала на домуса че опази хляба на хората. Половин Варна се издържа от моряклъка, а другата половина от туризма. Преди циганина костов имахме и работещ корабостроителен завод но вече НЯМАМЕ. Ето ти го примера - КЗ и БМФ - едните работят и плащат заплати, другите разпродадоха всичко без крановете. Затова преди да плюете по домуса, помислете какво щеше да е "без него". Крадците "братя генови" помниш ли? Такива ли искаш да управляват? По темата - аз бих осъдил домуса да плаща, АКО Е НАРУШИЛ ДОГОВОРА, но бих му разсрочил плащането за да му дам възможност ДА УВЕЛИЧИ ФЛОТА И РАБОТАТА ЗА ХОРАТА. А срещу Домусчиев обикновено плюят хора които той е изритал (като добър стопанин) от хранилката БМФ - разни шипшандърчета, администрация, тех отдел по ремонтите или политкомисари. Обикновения мучо на борда е доволен да има добре заплатена работа. Изброй ми фирмите които вземат на работа ИЗПЪЛНИТЕЛСКИ СЪСТАВ И КОЛКО... Добре че е БМФ че има работа за мотористи и моряци във Варна.

    Коментиран от #12

  • 12 БМФ

    7 0 Отговор

    До коментар #11 от "Реалист":

    Единственото време, когато БМФ беше в не чак толкова добро състояние, е времето когато решиха да възстановят корабостроителният завод Булярд. Това е единственият случай, в който парите им отиваха да възстановят производството. По това време на власт беше НДСВ, а един от главните действащи лица беше Живко Ников (лека му пръст ) претседателя на НДСВ Варна. А Домусчиев получи предприятие в добра кондиция и на печалба и без просрочени задължения. -Той нищо не е оздравявал и нищо не е спасявал! А това за което говорим е само едно! - Има договор с конкретни параметри, които явно не са изпълнени! Повече ме притеснява факта, че причината за повдигането на въпроса не е че Домусчиеви явно не изпълняват договора, а начин да накарат Домусчиев да плати на ръка на Валери Симеонов и Борисов едни пари. Иначе пазарът е труден и в това няма спор. Но една от причините е тъпана от Банкя, който реши да строи път към чужди пристанища, вместо към своите. -Сега никой не минава Босфора а разтоварват в Гърция и Турция. За какво им е да разтоварват тук? Но това е друга тама! Домусчиев е крадец като всички приватизатори. Дето се вика нямаше 30 години когато взе да приватизира разни предприятия. На такива хора трябват решетки , а не реверанси. Никога и по никакъв начин не бих го защитил! - Разбира се той не е единствен! И Гущеров и Масларова и Гергов и Донев. Няма да ми стигне мястото да ги изброяваме участниците в кражбата на държавата. Но така или иначе има договор, който трябва да
  • 13 Madmax

    6 1 Отговор

    До коментар #4 от "Реалист":

    Е,след като не си работил при него,защо се изказват неподготвен. Няма друг работодател, който не е работил и един ден на кораб,а да му подарят наготово фирма с вековна история известна в цял свят. Как ще ми обясниш факта,че от първа категория на труд,ни приравниха с трета категория на труд,и то ако сам се осигуряваш.

    Коментиран от #16

  • 14 Све

    1 0 Отговор
    Гласувайте за ГЕРБ, ДПС, ОП !!! Дайте територията на престъпниците
  • 15 Гого

    2 0 Отговор
    Инвестирал е ама с парите на данъкоплатеца всички знаят кой му налива кинтите селянина от Банкя
  • 16 Реалист

    0 3 Отговор

    До коментар #13 от "Madmax":

    Стига глупости! Корабните фирми се управляват от мениджъри наясно с факторите влияещи на пазара, а не от хора "БИЛИ НА БОРДА". Това, моряк да управлява корабна компания, го нямаше даже и при социализЪма. А категориите труд в държавата не се определят от Домусчиев. Да, има много какво да се желае по въпросите на осигуряването и пенсионирането на моряците в България, но нека да ти напомня - осигуряването е свързано с данъците върху доходите в "белите държави". Имаш ли информация колко % плаща един германец - моряк към държавата? Защото аз имам. По-добре не започвай дискусия ако не си подготвен!
  • 17 фдг

    3 0 Отговор
    Тоя става все по-нахален! Държавата му дава гаранции за заеми, сега му отменя задължения...Аман от комунистически синчета.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове