Last news in Fakti

3 Август, 2018 10:08 1 728 31

Джамбазки: Между Охрид и Черно море живее един и същ народ, който е разделен в две държави

  • македония-
  • зоран заев-
  • вмро-
  • българия-
  • герб

Между Охрид и Черно море живее един и същ народ, който е разделен в две държави. Мнозинството от хората в Република Македония пазят и помнят своите български корени. Роднините на Зоран Заев участват в управлението на град Петрич. Какви са те, на всичко е ясно.

Това каза в сутрешния блок на bTV евродепутатът от ВМРО Ангел Джамбазки, който коментира вчерашното общо честване на годишнината от Илинденско-Преображенското въстание от страна на премиерите Борисов и Заев. "Македонизмът е измислица на Сърбия. Той, като антибългарска теза, е мъртъв. Искам да поздравя Бойко Борисов и Зоран Заев за това. За нас е важно да бъдат демонтирани до край антибългарските настроения в Република Македония, които бяха насадени след 1945 година. Македония е една и тя е българска", категоричен беше той.

Джамбазки говори и по темата за стабилността на управляващата коалиция. "Няма причина правителството да не издържи до евроизборите. Има определено напрежение, но според мен е по-добре така, за да си казваме цялата истина в очите и да водим диалог. Непремерените приказки вредят. Ако искате да ви кажа честно, в Европа не се интересуват много какво се случва във вътрешнополитическите работи на България. Европа от време на време я хваща ишиаса. Допуснахме няколко грешки, но те се дължат на липсата на разговори между нас", разкри още евродепутатът.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 цистит

    25 2 Отговор
    македонияа е бугария, косово е србия
  • 2 булгарсопол

    4 23 Отговор
    Глупости. Ако джамбазина беше прав, македонците щяха да се пишат българи.
    Ама НЕ СЕ ПИШАТ.

    Коментиран от #4

  • 3 dragula

    4 1 Отговор
    В седем държави, и то без да признаваме косово
  • 4 историк

    31 2 Отговор

    До коментар #2 от "булгарсопол":

    80 години Македония беше под сръбска окупация, забранено беше да се пишеш българин, забранено беше да говориш български, забранено беше дори да четеш книги или вестници на български, забранено беше да слушаш българско радио. Това трудно ще се преодолее, но все някога ще стане.

    Коментиран от #5, #28

  • 5 булгарсопол

    6 21 Отговор

    До коментар #4 от "историк":

    Айде ся сърбите ти виновни. Хората не искат бе!!

    Коментиран от #10, #11

  • 6 jorj

    5 15 Отговор
    Цялата руско-българска русофилисифилистична сволач, трябва да се унищожи!!!! Иначе няма спасение и единение!!!!

    Коментиран от #8

  • 7 Хасан

    3 28 Отговор
    Абе Джамбазки ,вместо да правиш от македонеца,влаха,помака,гагауза,татарина,турчина българин,прави си деца бе човек...Ако македонците бяха българи ,Александър Македонски щеше да се казва Александър Български

    Коментиран от #14, #17

  • 8 jeus

    11 2 Отговор

    До коментар #6 от "jorj":

    Цялата наглосаксонска колониално сорософилистична пасмина трябва да се унищожи. Иначе няма оправяне!
  • 9 stupid dog

    4 10 Отговор
    Един народ,но ти го казваш ,Ангеле!!!Има и други,аз не мисля така!
  • 10 5ко

    11 2 Отговор

    До коментар #5 от "булгарсопол":

    Изчезвай употребена тоалетна хартия.
  • 11 историк

    17 2 Отговор

    До коментар #5 от "булгарсопол":

    Като не искат защо половин Македония вече е с българско гражданство? Що не вземат гръцко или хърватско или румънско, те също са в ЕС?

    Коментиран от #13

  • 12 jorj

    12 2 Отговор
    На тази хибридна сволач трябва да се противодейства, тя е противодържавна!!! Кой истински българин ще пише против България!!! Службите какво дремят, кога и те ще почнат да защитават България!!!!
  • 13 булгарсопол

    2 17 Отговор

    До коментар #11 от "историк":

    Имат и сръбско, че и албанско. Македонците никога не са били българи. Завладяни са със сила и са държани в робство и асимилация от българите.

    Коментиран от #15, #29

  • 14 историк

    10 1 Отговор

    До коментар #7 от "Хасан":

    По тази логика ти не си турчин, а османец. Ще правим ли османска нация и османски език?
  • 15 историк

    11 1 Отговор

    До коментар #13 от "булгарсопол":

    С това доказа, че си обикновен трол провокатор, няма смисъл да споря.

    Коментиран от #16

  • 16 булгарсопол

    1 16 Отговор

    До коментар #15 от "историк":

    Наистина няма смисъл да спориш. Македонците не са българи. Исторически факт.

    Коментиран от #20, #23, #25, #27

  • 17 А бе хасане

    6 1 Отговор

    До коментар #7 от "Хасан":

    не си открехвай така глупаво задната порта. Голям капацитет се изписа.
  • 18 гост

    7 0 Отговор
    Бивша република на бивша Югославия!,За какво говорим тогава?!Мързи ме да пиша повече!
  • 19 Фюрера

    5 1 Отговор
    А не не не, там са мешени с гадните албанци, плюят ни постоянно и са потомци на Сашко Македонеца. Айде мерси, стигат ни нашите гнусни цигани дето трябва да бъдат затрити
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Християнска Държава

    0 0 Отговор

    До коментар #20 от "Хасан":

    Така е, един ден и то скоро, ще сте най много.....но дали това е опасно
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 JPower

    11 0 Отговор

    До коментар #16 от "булгарсопол":

    Дай фактите!!! Анолно просветените чифтопитеци от анадола пак се разпръцкаха....тоз от лудницата изкочи!!!! Българите, никого не са заробвали, поне не както осмаците...Няма какво да се спори с вас, само се ебавате с българина, че да видим....втора безплатна екскурзия няма да има!!! Както сърбите ви прочистиха,така трябваше да стане тук.
  • 24 един от всички

    6 1 Отговор
    Да,един народ сме ,но странно защо и партията на Джамбазки дори,която е в управлението,и тя не се застъпи поне малко за защита на българските национални интереси около договора за приятелство с Република Сев. Македония.Та е ясно,че нито Джамбазки не го е еня за България.И неговата цел беше,да подпишем каквото и да е,та да могат да бъдат и те окупирани от НАТО,защото явно и тази територия му трябва на Алианса,явно следващата война я гласят да бъде тук,на Балканите -и Албания взеха,Черна Гора,Косово отдавна го взеха,на ред в Македония...! Жалкото е,че ние живеем тука,а те са си далече -за тях войната ще бъде само суха статистика -"..днес при падане на такава и такава бомби,загинаха 56 човека,други 78 са ранени." И точка. Защото това не са те или техните майки,бащи,деца,сестри или братовчеди -за тях са бройка! Така че,аз съм разочарован от Джамбазки, поне не се опитаха никой от тях да защити националните ни интереси, а виж,от Бойко никой и не е очаквал нещо добро за България,но от ВМРО лично аз очаквах. Уви...-:(
  • 25 Крокодил

    7 0 Отговор

    До коментар #16 от "булгарсопол":

    Да бе не са! Ами какви са, Марсианци с египетски произход???
    Един македонец като се окъпе и става чист българин!!!
  • 26 Иванов

    4 0 Отговор
    Значи за да се розличат от България при генетичното изследване преди години бюрмите взеха проби от повече албанци, но резултатите ги втрещиха и моминтално ги обявиха за държавна тайна- в Бюрм живеят БЪЛГАРИ. Само, че посръбчени. Тези толкова ни мразят, че в турска къща бих влязъл, но не и в бюрмаджийска!
  • 27 хаха

    3 0 Отговор

    До коментар #16 от "булгарсопол":

    От кога и "булгарСополите" започнаха да коментират тука?
  • 28 стой та гледай

    4 0 Отговор

    До коментар #4 от "историк":

    И какво направи България по този въпрос със забраните - НИЩО
    Даже помагаше, принуждаваше българи от пиринско да се пишат македонци - жалко но факт
    Така че каквото сме си надробили това ще сърбаме
    Не може да оставиш твои сънародници 45 години да ги малтретират и сега да искаш да сте приятели няма как да стане тая работа.
  • 29 стоян георгиев

    7 0 Отговор

    До коментар #13 от "булгарсопол":

    македонците са в основата на българския народ.от македонските говори е селектиран книжовния български език и българското възраждане започва в македония и е дело на македонец.интересно как паисии не е написал история славяномакедонска и не е викал о неразумни юроде поради що се срамиш да се наречеш македонец????явно родата му в банско не са му казали, че българите са го завладяли със сила и никога не е бил българин!!!!хахахаха!!!!иначе щом си сопол тия работи няма как да ги знаеш!
  • 30 Защото сте ИМПОТЕНТЕНТНИ В КУБЕТО

    2 1 Отговор
    Ние знаем отдавна това ! А ВМРО за толкоз години не успя на направи КРАЧКА за териториално, национално реабилитиране и възстановяване на историческата правда. НИЩО ! ЗЕРО ! НОЛЬ ! Само от един гранитен. конник - нашите запартъци - бугари, правят държава и народ. Само един Македонски! След този конник ИСТОРИЯТА ИМ ЗА ВРЪЗКАТА С НЕГО СВЪРШВА и нищо друго нямат след него дето да докаже че не са нашенци от село. Че се натурални бугари! Имена, обичаи, традиции, религия, писмо, реч, роднински връзки, - СИТЕ СА наши бугари, барабар с нафъканите им с осил патури. От главата до петите. И ВМРО е толкоз вредна и антибългарска ПРЕДАТЕЛСКА организация, която работи за отчуждаването на на.ода ни един от друг. Що плескавици и ДЪРЖАВНА пара бадева опапаха си личи по гушкана на Краси КАРАКАЧАНОВ. Добре ХРАНИ ДЪРЖАВАТА А де е свършената работа ? ГАНГРЕНАТА е горе в държавата. Националната ГАНГРЕНА убива България с всеки ден. НО Демократично.
  • 31 vasik atanasova

    2 0 Отговор
    И ТОЧНО ТАКА Е
    МАКЕДОНЦИТЕ ВСИТЕ СА БЪЛГАРИ ОТ ПИРИНСКИЯ КРАЙ
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове