2 920 3

Опасен басейн прати три деца в болница в Сандански

Мария Атанасова

Три деца са приети за един ден в Спешна помощ в Сандански с порезни рани на краката, получени при къпане в малкия басейн в Спортния интернат в курортния град. За това сигнализира баща на едно от пострадалите деца, Петър.

5-годишният му син си срязал крака от счупените плочки в басейна почти веднага след като влязъл във водата, уточнява struma.bg. Когато го завел в лекарския кабинет бил посрещнат с думите: „И вие ли? За днес сте третите, които идват с порезна рана”.

Дежурните обработили раната на малчугана и го освободили за домашно лечение. Това се случило в неделя. Веднага след този инцидент детският басейн е източен. Счупените плочки са отстранени и опасната зона отремонтирана.

Два дни басейнът за деца е бил затворен, а от вчера отново работи. Стана известно, че още на касата, докато купували билети за басейна, родителите са предупреждавани от спасителите, че има счупени плочки, и децата трябва да внимават да не стъпват върху тях.

През летните месеци юли и август и двата басейна в Спортния интернат в Сандански – голям и детски, работят като платен градски басейн и се ползват от местните жители и туристите.

България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Гост
  Отговор
  1 17:36  10.08.18
  да бе за възрастни да кажеш 'да внимават' ама детският.., щом има счупени плочки и те са остри и има опасност - трябва да се действа светкавично, не да се пускат деца вътре...
 • The TRAPPER
  Отговор
  2 19:21  10.08.18
  Аз затова си свалям кубинките само когато си режа ноктите.
 • Голям прос
  Отговор
  3 20:18  10.08.18
  Цял басейн поддържат, а едни плочки не могат да сменят. Сега има лепила и на мокро хващат

Напиши коментар:


Публикувай