1 745 6

Кметът на Русе: Да открият замърсителя на въздуха в града

Пламен Стоилов с писма до РИОСВ и РЗИ

Кметът на Русе: Да открият замърсителя на въздуха в града
Мария Атанасова

От началото на август в Община Русе са получени многобройни сигнали за остра задушлива миризма в града на бакелит, химикали, масла и нефтопродукти и отговорните институции трябва да свършат работата си, за да могат гражданите да дишат чист въздух. Това пише кметът на Русе Пламен Стоилов на страницата си и показва писмата си до ръководителите на институциите.

От директора на Районната инспекция по околната среда и водите /РИОСВ/ се иска контрол над евентуалните замърсители и предоставяне в тридневен срок на данните от измерванията на атмосферния въздух с техен анализ.

От директора на Регионалната здравна инспекция /РЗИ/ се искат и данните от измерванията им за замърсявания през последните седмици. Пред областния управител на Русе Галин Григоров кметът настоява за сформиране на междуведомствена комисия за спешни проверки на предприятията.

Стоилов се обръща към министъра на околната среда Нино Димов за съдействие за осигуряване на мобилна измервателна инсталация за показателите на въздуха над Русе.

Съобщенията от РИОСВ-Русе от последните седмици са за извършени проверки на различни предприятия, но не е открит замърсител.

"Гражданите са прави в своето недоволство", пише още Стоилов, твърдейки че ще е безкомпромисен срещу предприятията - нарушители.

Русе / България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • 1 02:04  12.08.18
  Този коментар е премахнат от модератор
 • 2 02:32  12.08.18
  Този коментар е премахнат от модератор
 • Търси
  Отговор
  3 07:43  12.08.18
  Замърсителите ги търсите 40години. Икономиката в Русе изчезна, промишленост няма, а все търсите, търсите....
 • Монти
  Отговор
  4 08:38  12.08.18
  Замърсителя е ясен, не се правете. Работил съм там и да, завода затваря за две седмици ама не баш...
 • Ха ха ха
  Отговор
  5 10:30  12.08.18
  ,,да открият" Кого бе пенчо??? Кого да открият ? Че той никога не се е крил,че да го открият. 29-ет год.на тотално село го обърнахте тоя град. Хората бягат като обезумели от Русе,той нашия седнал писма на село за дядо да ми пише. А през зимите като вали сняг и няма в най-буквалният смисъл 10 сантиметра от къде и как да минеш и никой не почиства през ЦЯЛОТО време? Тогава на дядо коледа писъмца ли пишеш ? Доказани престъпници ни управляват вече 30 год. Това е ! Румънците излизат на бой,абсурдистанците правят гей-паради
 • ОБЕКТИВНИЯТ
  Отговор
  6 12:33  14.08.18
  ЛИЧНО АЗ СЪМ РАЗГОВАРЯЛ ПРЕДИ ТРИ ГОДИНИ С Г-Н СТОИЛОВ ЗА ТОЗИ ПРОБЛЕМ. ТОЙ ЯВНО СИ ТЪРСИ ПРИЧИНА ДА ПРИПОМНИ НА ЕЛЕКТОРАТА ЗА СВОЕТО СЪЩЕСТВУВАНЕ. ОБЯСНИХ МУ, ЧЕ КОНТРОЛЪТ ТРЯБВА ДА Е 24-ЧАСОВ, А НЕ КАКТО Е СЕГА - "АЛО ЩЕ ВЗЕМАМЕ ПРОБИ .... ААА ДОБРЕ...МЕРСИ". НАМЕКНАХ МУ, ЧЕ НЯМА КАК АДМИНИСТРАЦИЯТА ДА СИ СКРИВА ГЛАВАТА СЛЕД 17:30 ЧАСА И ДА СИ Я ПОКАЗВА СЛЕД 09:00. РАЗРОВЕТЕ СЕ ДА ВИДИТЕ КАКВИ РАЗРЕШИТЕЛНИ СА ИЗДАВАНИ, КОГА И ОТ КОГО - ТОГАВА НЕ ЧАКАЙТЕ НИЩО ОТ ТЯХ. АХ БОЖЕ, ПОКАЖИ НА ТЕЗИ ХОРА, ЧЕ И ЗА ТЯХ И ЗА НАС ГРЕЕ ЕДНО СЛЪНЦИ. НЕКА ДА СИ ПРИПОМНЯТ И ЗАКОНИТЕ НА ДИАЛЕКТИКАТА, В СЛУЧАЙ, ЧЕ ПАГОНИТЕ СА ГИ ЧЕЛИ...

Напиши коментар:


Публикувай