791 2

Искат отстраняването на зам.-министър с обвинения

Софийска градска прокуратура (СГП) е внесла в Районен съд гр. София (СРС) искане за отстраняване от длъжност на заместник-министъра на транспорта Ангел Попов.

Искането за отстраняването му идва няколко месеца, след като стана ясно, че спрямо него има внесен обвинителен акт. На 29 март 2018 г. прокуратурата го обвини в измама - престъпление по чл. 209, ал.1 от НК.

Тогава обаче магистратите не настояха той да напусне поста си в транспортното министерство. Попов е известен във ведомството с прякора Геле Линейката.

Заместникът на Московски се смята за назначение на НФСБ.

Въз основа на внесения от Софийска градска прокуратура обвинителен акт е образувано съдебно производство е Софийски районен съд, насрочено за разпоредително заседание.

В хода на досъдебното производство е установено, че на неустановена дата през месец август 2012 г. в град София, с цел да набави за себе си имотна облага в размер на 8000 евро Попов е възбудил у собственик на транспортна фирма заблуждение, че срещу горепосочената сума служители от Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията, ще му уредят управляваната от него фирма да получи допълнително четири броя ЕКМТ/СЕМТ разрешителни. ЕКМТ/СЕМТ представляват разрешителни за облекчен режим на международен товарен транспорт, съобщават от прокуратурата.

Макар деянието, за което е предаден на съд Попов да е извършено през 2012 г., от новопостъпила информация по делото към момента на Попов е възложен контрола по изпълнение заповедта на министъра за реда по издаването и условията за разпределение на ЕКМТ/СЕМТ разрешения за транспорт.

България
Поставете оценка:
Оценка 0 от 0 гласа.

Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Гост
  Отговор
  1 18:10  12.09.18
  Кольо Босия ще излезе много прав за това министерство.
 • хаха
  Отговор
  2 18:27  12.09.18
  ГАРАНТИРАНО ОТ КОАЛИЦИЯ ГЕРБ!

Напиши коментар:


Публикувай