20 Септември, 2018 19:43 3 677 28

Цацаров: Бавят връщането на Цветан Василев по политически причини

  • сотир цацаров-
  • цветан василев-
  • ктб

Пратени са всички необходими документи в Турция за връщането на Димитър Желязков-Очите, увери обвинител №1

При всички изключително коректни отношения с колегите от сръбската прокуратура, мисля, че забавянето на случая "Цветан Василев" е на моменти вън от техните правомощия и възможности. Toва каза главният прокурор Сотир Цацаров след изслушване в парламентарната комисия за борба със сивата икономика, цитиран от Канал 3.

"Това забавяне, на което сме свидетели, е необичайно, за който и да било случай на международната правна помощ. За мен то е резултат на съвсем друг тип влияние и то е политическо, заяви Цацаров. Той допълни, че процедурите в сръбския съд продължават без решение по същество. Цветан Василев е подсъдим задочно в Специализирания съд по делото КТБ. В момента се намира в сръбската столица Белград и чака решение за екстрадиция у нас.

Цацаров обясни още, че по отношение на екстрадицията на Димитър Желязков-Очите от Турция всички задължения, които е следвало да бъдат изпълнени от българска страна, са изцяло изпълнени. „Всички задължения, които е следвало да бъдат изпълнени от нас, от международния отдел на Прокуратурата и от Министерството на правосъдието, са изпълнени на 100%“, заяви той. „Нямам смелостта да заявя, че познавам турския закон. Освен това нямам смелостта да предвиждам действията на турските съдебни власти“, коментира Сотир Цацаров, цитиран от Агенция "Фокус". „Това, което виждам е, че в съответствие с изпращаните ни документи, те действат адекватно“, обясни главният прокурор.

„Що се отнася до времевия интервал, в който действат, не е нито в правомощията, нито във възможностите ни да им предписваме кога да си насрочват заседанията“, посочи Цацаров. „Имаше спекула в публичното пространство, че турците не били получили документите за Димитър Желязков-Очите. Ами като не са ги получили, великите адвокати да отидат и да го освободят от Истанбул, защото седи без основание“, каза още той.

По повод критиките на президента Румен Радев относно кандидатурата на Младен Маринов за вътрешен министър, главният прокурор каза: „Няма нищо необичайно, ненормално и лошо президентът да има мнение по тези въпроси и да го казва на глас. Трябва да свикнем с това. Няма и нищо лошо и ненормално това мнение да не се споделя от всеки“. „Оценката на президента за Младен Маринов е политическа, аз такива не давам и не мога да дам. С чиста съвест мога да кажа, че Младен Маринов е отличен професионалист“, заяви Сотир Цацаров.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Цецо симпатягата

    8 20 Отговор
    Явно Цецо КТБ-то или е подкупил солидно сръбски политици, а той има фабрика в Сърбия което значи че - Да - дал е нещо, или има компрометираща информация за сръбски политици които са играли заедно с КТБ

    Коментиран от #15

  • 2 Hhhhhhh

    13 1 Отговор
    Цаца.
  • 3 ЗЕВС

    24 3 Отговор
    Цветан Василев: - Атаките срещу банката започнаха през 2009-2010 г. с всички процедури в Брюксел по повод на уж неоторизирана държавна помощ.
    - След 2012 г. В Тандема Цветан Василев - Делян Пеевски възникват конфликти, които в по- късен етап са причината за фалита на КТБ.
    Ц. Василев: -За да пазя банката, аз трябваше да правя услуги през този период. Това е цената на компромиса и след пет години аз видях, че наистина, ако не прекратя с това, мога да изтърва и банката.
    Въпрос:
    -Вие чрез подставени фирми, източвате собствената си банка, отпускайки кредити на свои фирми…
    Ц. Василев: -Имам вина, че не съм имал достатъчен контрол, но с тези фирми са придобивани, пак казвам, активи за над 2 милиарда и половина евро, работещи активи. Те не са отивали в моя джоб. Те са отивали, за да се формират активи, с чиято капиталова печалба да могат да бъдат погасени задълженията.

    “Г*****е”

    -Какво казва по-късно на 6 април 2015 г. Цветан Василев:
    - Депутатът от ДПС Делян Пеевски е носил на главния прокурор Сотир Цацаров по 100 хил. евро на месец.
    "Лично той ми е казвал, че ги носи директно на обвинител номер едно", допълва още банкерът.

    "F******s"

    Коментиран от #10, #22

  • 4 ЗЕВС

    15 2 Отговор
    Ц. Василев: -Да допуснем хипотетично, че някакви пари са давани. Но техният сбор ще е 10, 20 дори 50 милиона. Тази сума не може да е основание за фалит. Банката е имала над 6 млрд. активи.

    "F******s"

    Ц. Василев: - През май и юни 2014 г. се срещнах с тримата лидери на трите водещи политически сили веднага след като бях заплашен в прав текст, че ако не прехвърля дялове от определени компании ще атакуват банката, и всички избягаха от отговорността. Аз ги предупредих и тримата…
    Третият е сегашният премиер Бойко Борисов. С него имах среща на 6 юни 2014 г. и го предупредих, че нещата могат да станат катастрофални. Не толкова за мен и за банката, колкото за държавата. Василев е разговарял и с Иван Искров за атаката срещу банката и всичко, което предстои да се случи в КТБ.

    “Г*****е”
  • 5 ЗЕВС

    16 2 Отговор
    Банкерът пояснява, че преди да бъде пуснат анонимния сигнал срещу него, е чакан отговор на „коректно поставените“ искания.

    "O*****s"

    Какви са били исканията на Пеевски?

    Цветан Василев: - Поиска ми безвъзмездно прехвърляне на пакети от акции от почти всички тези дружества, за които говорихме.

    "С**а"

    След като отговор от Василев не последвал, последвал арестът на трима души за подготвяното убийство на Пеевски по поръчка на банкера. В същото време в касата на Сотир Цацаров стоял друг сигнал – този на Василев срещу Пеевски, отново за поръчково убийство, придружено с рекет. Сигналът обаче бил разгледан едва, след като КТБ била затворена, а по случая са разпитани Пеевски, адвокатът му Ангелов и Бисер Лазов.

    "O*****s"
  • 6 ЗЕВС

    15 3 Отговор
    Цветан Василев: - Тринайсети юни е възлова дата. Тогава те ме обвиниха, че аз съм поръчал убийството на Делян Пеевски! Не мога да ви опиша какво последва. Имам доказателства за мачкане и притискане на клиенти, включително и заплахи. На някои им е обяснявано, че ако не си изтеглят парите от банката, ще пострадат. За да ви докажа, че всичко е било подготвено и определени хора са били предупредени какво се очаква, ще ви кажа един малък факт. Седмица преди началото на кризата от банката си е изтеглила парите Венелина Гочева…Около сто и петдесет хиляди евро. Изтеглили са си парите и още хора, които днес се крият, че са собственици на вестниците “24 часа” и “Труд”.
    - Също и Недялко Недялков от ПИК. Служители на определени фирми са били строявани да създават паника пред клонове на банката с искане да си изтеглят между петдесет и сто лева! По-голямата част от тях са били служители на
    “Булгартабак”.
    Сценарият включвал всяване на паника у вложителите в банката с нахлуването в офисите на фирми, близки до банкера, което било отразено от "поканените медии“, а кулминацията дошла с повдигането на обвинения на подуправителя на БНБ Цветан Гунев, като така било внесено допълнително напрежение, страх и паника у вложителите.

    "O*****S"


    Цветан Василев: - Пеевски и Цацаров ме извадиха от играта, за да плячкосат КТБ
    Целият този зле скалъпен сценарий на г-­н Пеевски и прокуратурата имаше една­ единствена цел – да ме извади от играта, за да стане банката много по­-лес
  • 7 ЗЕВС

    12 1 Отговор
    Цветан Василев: - Пеевски и Цацаров ме извадиха от играта, за да плячкосат КТБ
    Целият този зле скалъпен сценарий на г-­н Пеевски и прокуратурата имаше една­ единствена цел – да ме извади от играта, за да стане банката много по­-лесна плячка!

    "Официален личен сайт на
    Цветан Василев"
  • 8 Plovdiv

    11 1 Отговор
    Какъв е тоя очилатия с джендерски вид и затлъстяване?!

    Коментиран от #9

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 1944

    11 1 Отговор
    цацата и шофьорчето на мето - неочаквано добра комбинация. ако прибавим и селянчето с филиите с мас, имаме опг за отстрел.
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Анатоли 73

    12 1 Отговор
    До като са на власт ГЕРБ няма да има честен съд то дефакто те са го рекетирали и естествено че ще искат да го осъдят до като те са на власт
  • 14 Гьона

    1 2 Отговор
    Очите оставете в турския затвор ,тука дойде ли самоубил се е веднага с базука
  • 15 Кълвач

    8 0 Отговор

    До коментар #1 от "Цецо симпатягата":

    Пич, не са за твоята глава, тия работи! Гледай си вип Брадър и си свиркай.
  • 16 Западните Балкани

    9 0 Отговор
    Защо е здравословно да си седиш в Сърбия. А на бас, че ако Цветанов си дойде от Сърбия, ще умре от инфаркт в ареста, а Митьо ще го пуснат на втория ден.
  • 17 Братко Цецко, туй що хортуваш, нас не ни

    7 0 Отговор
    Е.е ! КТБ е ваше дело - момчето с вратле дебело ! Бойко Кехая , Делян един на мама, Горанов с документация безупречна , перфектно оформена и забулена ! Карай да върви Цацко, всичко е валс, ти не се напиняй да се отделиш от играча за деня. И ти си с тях в едно гърненце пръцкате ! Часа като дойде, никой не ще пита защо туските или сръбските власти - ние ще питаме що за п.тки са нашите власти ! Терминал 2 ще е затворен и Граничните КПП също ! Довело му е на народа да му танцуване на Х !
  • 18 Цецко Шопарски

    5 0 Отговор
    Започнат ли да гърмят оръдията в Европа - на теб и на момчетата с големите вратлето ще ви стане тясно и горещо, . Вместо имунитет - преследване зловещо ! За сега давай по сценария. Ние туй не го употребяваме, но за твое успокоение - продължавай ! Нито вреди, а и не помага !
  • 19 Гост

    3 1 Отговор
    Интересна работа е туй Живота . Ври кипи пени се .... и после продължава :)
  • 20 спец

    7 1 Отговор

    До коментар #10 от "Да да":

    За съжаление ЗЕВС каьа фактите. Цецко В. е угаждал на мафията, за да оцелее Бейнк, и да прави парици, но не може вечно да даваш хапки на вълците, те искат все повече и повече. Докато не се разстрелят досегашните кукловоди тук от 70 г. и управляващите до сега, тук добро няма да завирее. Ако искаха прозрачност тук щеше да я има, но мафиотите на постовете си я карат по мафиотски.
  • 21 Усмивката

    1 0 Отговор
    Цацата що не ме попита по рано ,щях да му го кажа още преди две години.
  • 22 123

    0 2 Отговор

    До коментар #3 от "ЗЕВС":

    Брех този Ц. Василев по тези "доказателства" направо като чиста росица, на доверие да примеме как всичко е легално щом отпускаш кредит на шофьора си за 1 млн. и след това му ги събираш за да направиш нещо си, защо не е минал по стандартния ред, през банката да си купи съответния актив, хем да му е чиста работата хем всичко да е легално и да се види какво точно е купено с тези пари. Така хем актива става негов, хем и отговорността за кредита носи този дето го е теглил. Самият факт, че е прилагана подобна стратегия говори за това как бизнеса му е бил повече в нелегалната страна отколкото на легалната. За това сега не могат да му хванат спатийте, защото огромна част от парите точно от тези кредити са давани за подкупи и туширане на напрежението сред депутати, политици и медии, да си кротуват и да не го закачат докато той, жена му и дъщеря му си лапкат и лапкат.
  • 23 Мишо Бирата

    0 0 Отговор
    Явно никой не вярва на ББ & ЦЦ и затова не ни бръснат и за слива !!!
  • 24 Лили

    0 1 Отговор
    Значи ние можем да помагаме на братята сърби да ги забележат в Брюксел и да ги бутаме в ЕС, а те по политически причини нямало да ни предадат крадец №1 на България!
  • 25 Петър

    1 1 Отговор
    Няма значение какви са причините, колко време вече ние не си вършим работата и сме пуснали един престъпник на разходка из чужбина..като гледам сега вече имаме и нови забегнали Арабаджиеви
  • 26 Борис

    0 1 Отговор
    Връщането на Василев се бави по икономически причини, просто не иска да върне заграбените милиарди.
  • 27 Вили

    0 1 Отговор
    А дали на са 4 милиарда икономически причини?
  • 28 875

    0 0 Отговор
    Няма да ги върне. Ще ги даде на ТРИМАТА ШИШКОВЦИ. Те за това този ш и ш к о така реве. Мисли си, че Сърбия като си "няма" армия си е съсипала и разузнаването. Гиди Ш О П А Р. Иде коледа и други хубави празници - 7-ми ноември да речем.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове