22 Септември, 2018 11:01 7 645 36

10 млн. лева на ден губят заводите на Миню Стайков

  • карнобат-
  • заводи-
  • миню стайков

Три от фабриките за производство и бутилиране на спиртни напитки край карнобатските села Венец и Церковски спират работа. Причината са запечатаните за 48 часа данъчни складове от Агенция "Митници".

20 тона грозде в десетки камиони стоят блокирани пред портала на "Винпром Карнобат" край село Венец. Загубите само за днес възлизат на 10 милиона лева, заяви един от директорите Танчо Драгиев пред БНР.

Производствената база е собственост на задържания в ареста алкохолен бос Миню Стайков. Част от затворените фабрики преминават на авариен режим, което крие опасност от взривове, предупреди още Танчо Драгиев.

По-рано вчера близо 150 работници протестираха пред производствената база на “Винпром Карнобат“ край село Венец. Три цистерни и десетки камиони с продукция бяха блокирани пред и във оградената територия, тъй като в 9 часа сутринта жандармерия и митнически служители ограничиха достъпа до заводите. Няколко завода и три данъчни склада има на територията на “Винпром Карнобат“.

Контейнер с продукция за клиенти от Япония е спрян тази сутрин от митнически служители. Запечатването на данъчните складове е незаконно, категорични са двама от директорите на предприятието Танчо Драгиев и Йовко Йовков. Блокират ни правото на труд, казаха протестиращите служители на “Винпром Карнобат“.

“Не ни оставят спокойно да работим, жандармерия, митници, ние работим, а отвсякъде има кордони. Голям стрес е! Няма ли да ни оставят на мира? Работодателите са ни много точни хора, ние нямаме оплаквания“, казаха протестиращи пред “Хоризонт“.

„Притесненията ни са от това, че загубваме прехраната си. Тези хора тук имат ученици, имат студенти. Искаме да знаем по чие разпореждане от вчера складовете на Винпром „Карнобат” и „Сис Индустрис” бяха запечатани. Питайки вчера представителите на Агенция „Митници”, на нас ни казаха, че по устна заповед се запечатва от най-високо ниво. Искаме да знаем кое е това най-високо ниво”, каза пред бТВ една от протестиращите.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 dsdd66j9

    50 4 Отговор
    10 на ден 300 на месец 4,6 млрд на година? откъде толкова хартия,как позшолиха на 1 чошек толкоша много?

    Коментиран от #11

  • 2 БЕНЗИНДЖИЯ

    42 4 Отговор
    Той печели толкова за да има да плаща на ченгетата и най-различни проверяващи който минават за заплата при него на всеки месец

    Коментиран от #29, #34

  • 3 Иван

    52 3 Отговор
    Къде е Първанов да се снима с Миньо Стайков?От години всички знаеха за далаверите на СИС ИНДЪСТРИС ,но мълчаха заради финансови зависимости.
  • 4 335

    50 7 Отговор
    и ние трябва да го съжалим ли, какво ? Хората явно не си дават сметка, че работят за измамници.
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Инат

    51 1 Отговор
    Работодателите ни са мно го точни хора.Само от това изречение се разбира,защо сме в това положение.

    Коментиран от #10

  • 8 vvvvv

    33 8 Отговор
    И накрая ще осъдят държавата, НАС, да плати за произвола и безхаберието на ГЕРБ. То бива разчистване и изтръскване, ава има и други. Но те си плащат.
  • 9 гробар

    37 0 Отговор
    И сега ми кажете,че решил и да изкара и 1-2 млн.от цигари,е за какво са му на фона на тия печалби.
  • 10 Спец

    38 12 Отговор

    До коментар #7 от "Инат":

    Не познавам Стайнови. Но след такава дандания, ми прилича на Цецова разработка - много врява и нищо. Нито са глупави от Жандармерията, нито са малки, но да изпълняват такива дивотии за кой ли път е жалйо. Тия шефовете им слугуват на Боковите дивотии. Вярно по служба, но ефекта е виден. Трябваше да пратят една група от десетина човека с 2 счетоводителя одитора, няколко спец ченгета да охранявАат, събират шефовете и започват проверка. Ако се докаже престъпление, канят шефовете на ресторант, цункат секретарката да не страда, че не я вземат на купона и отиват в Прокуратурата. А тия вдигнаха врява до небето, направиха и за резил и прдд японците. Тотално сбъркан Боковизъм, наследство от Татовизма. Аз не се чудя на гефбефите, те се доказаха като поредните враговд, ами се чудя на специалистите дето удисват на гиквурниците? Такива вряваджийски акции направиха с КТБ и не Василев срина КТБ, а управляващите, Цацаратурата и оперативните, вдигащи с врява и показни арести рдномето. Направо абсурд.

    Коментиран от #16

  • 11 Член

    27 7 Отговор

    До коментар #1 от "dsdd66j9":

    Да бе мозък той гроздобера е 365 дни във годината.Много убъркаха тука ченгетата удариха го точно преди да е изкарал парите.И за чий му е да произвежда цигари при такива печалби,бият им на кухо обвиненията.

    Коментиран от #30

  • 12 политическо е всичко

    26 4 Отговор
    Ако беше гравитирал към герб, нямаше да го закачат.
  • 13 бедняка милионер

    10 1 Отговор

    До коментар #5 от "JulieGottlieb":

    Вземи си последната заплата и опитай да я навиеш на руло (като на филмите) сложи един или два ластика (колкото е необходимо). Направи ли го? а сега вземи едно бурканче с вазелин и натопи рулото вътре, от тук нататък ще ти е по-лесно, остава само да си свалиш бельото и да набуташ последната си заплата там от където излизат най-големите мръсотии от теб.
  • 14 вер

    28 0 Отговор
    Май се оказа че само обикновения човек плаща акциз като вари ракия.
  • 15 пешо тракториста

    28 3 Отговор
    Президента е прав, че управляващите не спазват законите. Няма такъв закон с устна заповед да се затвори склад или завод. В моменна сме свидетели на война между две мафии, а не между държава и частна фирма.
  • 16 Iv Nik

    9 5 Отговор

    До коментар #10 от "Спец":

    Кат та гледам, как пишеш, бая акъл имаш ... Утре ще искаш повече кинти, иди си ги искай, от таквиз Минюфццци ...

    Коментиран от #21, #22, #23

  • 17 балъци

    11 1 Отговор
    Искате да кажете, че за да излезе на нула трябва да изкарва по 3.6 милярда на година ? И печалба като добавиш излиза че правят по 4-5 милярда оборот ?
    Как така ги направихте тези сметки през компютъра бе, защо не им кандидатствате за счетоводители ?
  • 18 Густо Майна

    16 3 Отговор
    И Миньо както "мудните" ще стане ортак с Боко и ще го оставят да работи. В България мафията си има държава а кръстникът е премиер.
  • 19 КККК

    7 0 Отговор
    Взривовете ядрени ли ще са ,че не сте уточнили ?
  • 20 русия

    5 5 Отговор
    Да

    живее русия
  • 21 Спец

    8 3 Отговор

    До коментар #16 от "Iv Nik":

    Признавам, че ме е срам, заради правописните грешки. Не е хубаво. Но като прочета, за поредният геноцид простотия н властта и не се стърпявам да коментирам. А шрифта на телефона ми е много блед и не ми се вфъща на тоя малък дисплей да редактирам. ИЗВИНЕНИЕ ЗА ГРЕШКИТЕ! Обещавам шовече да не коментирам. Държа да подчертая, че не симпатизирам на нито една партия. Който иска справедливост, не търси партии, а справедливи закони и дела. Затова, ще не съм платен коментатор, нито партийно лоби. Още веднъж ИЗВИНЕНИЕ!
  • 22 Спец

    6 2 Отговор

    До коментар #16 от "Iv Nik":

    Само ще допълня за последно, че съм на 5.5 инча Ксиоми. 4 чудесно работи. Но в настройките няма промяна плътността на шрифта. А преди бях на Самсунг Галакси и клавитурата е трепач. Всичко се настройва. Новите 5.5 инчови телефони са големи, но асимегрични, дълги, но тесни и не са добре. За мое учузване, на 4 инча Галакси Айс се пише много по-добре отколкото на гоюемите. Ще си купя лаптоп, това е Пътя... ИЗВИНЕНИЕ, ЗА ГРЕШКИТЕ! А, относно България, докато не се арестуват и осъдят жестоко всички управляващи от 1989 г. и досега, няма да започне да се оправя. Ванга е екстрасенс, а аз лоцика. С калпави прасета, чиста кочина не се получава! Просто факти от опита в историята.
  • 23 Спец

    1 3 Отговор

    До коментар #16 от "Iv Nik":

    Не се стършявам и ще лайкна за сбогом. Прокуратурата и жандармерията нахлули без прокурлрска заплвед шо устно нареждане са за затвора! Те нарушават закона и са извънзаконови терористи, частни лица, нахлули в чужд имот извън рработно време. Те не са легитимни, те са терористи, без съдебна заповед. Сам си отговори, дали Тиквата е по-добър от предните бандити? Няма разлика. Не може законовоустановен ьържавен слу ител да действува извън регламента! Айде сбогом! Умофих се от тоя мой блед шрицт. Лаптопа е друго.
  • 24 Гост

    16 1 Отговор
    Стига сте ни занимавали с разни платени статии. Губел по 10 мил. на ден,хахаха! Ако това е истина дайте да видим какви данъци е платил.? След като вади на ден 10 мил. значи трябва да плати 1 милион данък.

    Коментиран от #27

  • 25 гост

    4 2 Отговор
    да си казва по - бързо цената (или да приема предложената му ), да идва някое герберче и да се успокояват нещата
  • 26 народопсихология

    8 2 Отговор
    Поради същата причина, коради която тези работници си искат шефа бандит навън, поради същата причина и избирателите на ГЕРБ си избират и искат Боко на власт !?!? Не малоумно, ами направо дебилно, 80% дебилно затова и никога няма да се оправим, никога !
  • 27 Василев

    6 2 Отговор

    До коментар #24 от "Гост":

    Започва нов сериал КТБ 2. Целта е да се открадне всичко , да се сложи ръка на бизнеса им. Кой , кой ли може да е Той , ами Кой....
  • 28 Ах как прекрасна е демокрацията

    2 0 Отговор
    Тя отприщва инициативите и възможностите ! Тъй ве !
  • 29 Алкохолик

    4 1 Отговор

    До коментар #2 от "БЕНЗИНДЖИЯ":

    10млн на ден , за да има да плаща на проверяващите . Айде бе. Бе вий тез пари за нищо ги нямате. Съгласен съм ,че положението за работещи и доставчици е сложно ,но да ми го защитават . А бе те и от мутрите в Слънчев бряг са доволни ,тези които работят в онея алармаджийските заведения, ама това не значи ,че не са престъпници.
  • 30 Трезор

    0 1 Отговор

    До коментар #11 от "Член":

    Това е целта.Да го стиснат там където го боли.Алчността край няма
  • 31 сджсж

    4 1 Отговор
    стига плюли бе. Ако и нас вас ви предоставят възможности за всичко това ще станете измамници и ще цокате колкото може повече. Тва ни е вродено кръвно на цялата нация. Тия дето са нямали шанс плият тези, които са го имали. Същото е и в парламента, докато не дойдат други да ни управляват, които и да дойдат все ще се краде
  • 32 Буко Баламата

    5 1 Отговор
    Така се "купува" бизнес в България.И на изборите нали знаете!!
  • 33 Работник

    5 1 Отговор
    мафията е пуснала пипала навсякъде.
  • 34 Най гомия

    3 0 Отговор

    До коментар #2 от "БЕНЗИНДЖИЯ":

    Не става само да взимаш без да вкарва пари в държавата
    Само схеми и измами. Откъдето са дошли парите там и ще отидат.
  • 35 Съдия

    1 0 Отговор
    А пещерняците кога?
  • 36 hmhmhm

    1 0 Отговор
    10 милиона загуби на ден? Изи бе цезаре леко
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове