Last news in Fakti

23 Септември, 2018 18:32 4 544 13

Шеф на "Винпром Карнобат" опроверга Митниците за открития кран

  • винпром карнобат-
  • миню стайков

Технологът и административен директор на "СИС Индъстрис" инж. Йовко Йовков опроверга Агенция "Митници" за откритите тръби и кран, през които се източвали нелегално големи количества алкохол от "Винпром Карнобат".

Това разкриха по-рано днес на брифинг от Митниците, но според Йовков това всъщност е кран за проверка на системата и ако бъде отворен, може да бъде много опасно, което автоматично изключва вероятността оттам да се пренася алкохол.

"Тръбата, за която говорят митниците, че са открили във винзавода в гара Церковски, е монтиран преди две години кран. Ако случайно го отворим, както твърдят митничарите, ще гръмне и ще вдигне във въздуха целия завод и гара Церковски. Тези 70 % пари ще се изпарят в атмосферата, цялото помещение ще се насити с алкохолни пари, а както всички знаете, те са силно взривоопасни”, обяви инж. Йовков за "Флагман".

"Тръбата всъщност е обикновен кран за проверка на херметичностни съоръжения. Целта ѝ е с нея да проверяваме дали няма изтичане на алкохолни пари. През тръбата, на която е монтиран кранът, циркулира течностно-парна смес с темп 80-85 градуса. Приблизителното съотношение на алкохолни пари и алкохолна течност е 70 към 30. При вземане на проба от митниците пробните им шишета се деформираха, защото температурата е над 80 градуса. Това се прави, за да се пречисти максимално спиртът. Тоест да предложим на хората спирт и спиртни напитки с максимално качество. Прословутият кран технологично стои постоянно затворен, иначе ще нарушим режима на работа", обясни административният директор на "СИС Индъстрис".

Както вече е известно заводите на Миню Стайков са запечатани от Агенция "Митници", а самият бизнесмен е в ареста. Спирането на работата на винпромите предизвика и протести в Карнобат, тъй като на практика множество хора стоят без работа и то точно в сезона на гроздобера.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 пацо

    25 8 Отговор
    Който иска да прави частен бизнес- ето така е в България.
  • 2 onq s konq

    18 20 Отговор
    "Прословутият кран технологично стои постоянно затворен,иначе ще нарушим режима на работа".След като е така,ЗАЩО ИЗОБЩО "ВИНПРОМЪТ" СЕ Е НАБУТАЛ ДА ГО КУПУВА И МОНТИРА?А ако предположим че просто в началото не са знаели дали ще им трябва или не и са го монтирали "за всеки случай" ПОСЛЕ НЕ СА ГО ДЕМОНТИРАЛИ,УСТАНОВЯВАЙКИ ОТ ПРАКТИКАТА ЧЕ НЯМАТ НУЖДА ОТ НЕГО?Има и друг феномен в случая:Защо работниците толкова самоотвержено защитават Завода,след като работят за 510лв и буквално слугуват на Собственик-КАКТО ТВЪРДЯТ РУСОФИЛИТЕ?Ами те тия нещастни 500лв могат да ги вземат навсякъде!А възможно ли е РУСОФИЛИТЕ НАГЛО ДА ЛЪЖАТ за въпросното минимално заплащане на труда в България,и ако "ДА"-"от време на време " ли го правят,или "постоянно и непрекъснато" с ЕДИНСТВЕНА ЦЕЛ-ДА ДЕСТАБИЛИЗИРАТ ПРАВИТЕЛСТВОТО И РЕСПЕКТИВНО ДА ВЗРИВЯТ ОБЩЕСТВЕНИЯ МИР?
  • 3 Умозаключител

    31 8 Отговор
    Преди бяха СИК и ВИС , сега са НАП и Митници.
  • 4 чай ся

    26 12 Отговор
    значи директора твърди че крана не можел да се отваря иначе взривявали половината град....но после разбираме , че все пак митниците взели проби от крана които били с 80 градуса температура!!! е как са взели проби без да отварят крана и без да предизвикат взрив ??? директора май за канарчета ни взема !!
  • 5 1944

    12 2 Отговор
    а един мармот...
  • 6 А БЕ

    17 7 Отговор
    Как се монтира нещо, което не е нужно? На тая простотия невиждам как да и се вярва ?

    Коментиран от #11

  • 7 Ефтини сензации

    17 6 Отговор
    Започнаха нелепите оправдания, монтирахме кран който, не ползваме, ама ако отворим ще гръмне.
    Това за пред комунистическото простолюдие е прекрасно оправдание, нормални хора на тая глупост няма как да повярват.
    Монтажа на такъв кран е в порядъка на 10 хиляди евро, предвид изискванията и стандартите които трябва да покрива. Кой е тоя дето щемонтира това за толкова пари и няма да го ползва?
  • 8 До Коня и Ефтини сензации

    9 1 Отговор
    Какви анализи, какво чудо!!! Не помня да ни обяснихте нищо под статията за ТЕЦ Варна. Що така??? А???
  • 9 незнайко

    6 4 Отговор
    Не е удобен за някого, който има власт и е пратил митничарите ! Но както знаем, болшинството от тях са некадърници . Скоро ще ни стане ясно кой е ПОРЪЧАЛ това !!!
  • 10 azko

    10 3 Отговор
    До сега не се интересувах особено от темата понеже не ме интересува,но след като видях по тв репотажа с въпросния кран и чета глупостите на тоя „главен” технполог,леко се изнервих.„Тръбата всъщност е обикновен кран за проверка на херметичностни съоръжения. Целта ѝ е с нея да проверяваме дали няма изтичане на алкохолни пари.”
    Как ще проверяваш за херметичност с кран монтиран на нивото на пода бе ей,и при 70 на 30 пара/течна фаза ша чакаш от там пари да излизат та чак да гръмнеш.....тая пара да не е по тежка от течното бе,или е няква специалка карнобатска алкохолна пара като тебе....видяхме ний ко тече от кранчето...
  • 11 Дабе

    2 1 Отговор

    До коментар #6 от "А БЕ":

    Човека отговори.
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Фандъка

    1 0 Отговор
    Човека е направил вече капитала и дори е изнесен от БГ ,така че му дреме на шпеку!След някой ден ще бъде пуснат под гаранция ,ще замине за БГ-2 или Южна Африка и всички ние пак ще пием по една студена вода и няма да ни намалят ддс-то!ОВЦЕ ,СТРИГАНИ ОВЦЕ!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове