Last news in Fakti

28 Септември, 2018 19:48 1 546 16

Нинова призова за отпор срещу разграбването

  • корнелия нинова-
  • сделка за чез-
  • концесия-
  • разграбване

Ниските пенсии, сделката за ЧЕЗ, концесията за Летище-София, скокът на цените - всичко засяга живота на българите и е основание за обединение на народа срещу модела на разграбване на националното богатство. Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова в декларация от парламентарната трибуна, като взе за конкретен повод датата 1 октомври - Международен ден на възрастните хора.

Да не се държим само към своята партийна принадлежност, да потърсим единение за промяна, която минава през смяна на управляващата коалиция, призова председателят на БСП. Тя обеща ако българите дадат властта на левицата, да развалят концесията на софийския аеропорт, в която имало много противоречащи на правния мир положения.

Корнелия Нинова изтъкна, че милион и половина пенсионери живеят на прага на бедността и укори управляващите, че са отхвърлили предложението за преизчисляване на всички стари пенсии, закона за възрастните хора и редица други социални законодателни инициативи на БСП. Вместо обещаните 300 лв. минимална пенсия от Обединени патриоти, догодина увеличението на пенсиите щяло да е между 2 и 5 лв. по т.нар. швейцарско правило.

В същото време се предлага реформа в здравната система, според която трябва да се плащат 12 лв. допълнително застраховка, отбеляза Нинова.

Защо държавата и днес не плаща дължимите осигуровки за пенсионерите, ще плащате ли тогава тези 12 лв. допълнително, кога ще върнете онези милиард и половина, които Симеон Дянков прехвърли от НЗОК в държавата неизвестно за какво. Тези въпроси отправи Нинова към здравния министър Кирил Ананиев, който беше в пленарната зала за петъчния парламентарен контрол. Социалистите определиха предложенията за реформа като здравен геноцид.

Има и втора застраховка за старините на управляващите днес - сделката за концесията на Летище-София, посочи още Нинова. Тя се обърна към Обединени патриоти - къде са сега в политиката и защо мълчат за тази концесия. Защото сте във властта, отговори сама.

Констатацията на БСП е и за паралелна държава, власт, която на финала бърза, "докато са млади, да си осигурят старините".

Корнелия Нинова продължи и с цените на тока, газа, парното, водата през тази година.

Днес КЕВР е решила повишаване цената на природния газ с 14 на сто, как ще се отрази на живота на обикновения българин, на хляба - с ценови шок, коментира лидерът на левицата.

В декларацията се припомня за решението на ЕК "Газпром" да предоговори цените на доставките за България. Руската страна е поканила българското правителство, реакция няма, то нехае, обяви Корнелия Нинова. На прага на зимата, вместо това, получаваме 14 на сто ръст на цената на природния газ, допълни тя.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 балама

    14 1 Отговор
    Да не е излезе, че е срещу "приватизацията"!?
  • 2 Хасанчо

    8 3 Отговор
    Тая зима да си приготвите повечко пари и за данъци ,за застраховки , за......какво ли не и да бързате да не Ви изпреварят но опашката за 5 % отстъпка на 100 % увеличения. Бедните работещи и издържащи с масовката си от 510 лв основна заплата , получаващи 398 лв на които има още 20 % ДДС на всичко ,просто ще е безсмислено да ходят на работа. С 300 лв каква перспектива ,как да стигне на отдалечено работно място в града , Ще ядеш ли ,ще ги миришеш ли ,пустите му и пари ? Не е въпроса вече как ще преживеят зимата . Въпроса е защо да живеят и работят тук и къде да отидат ? Все ще се намери място под слънцето по-добро от това . А то, тези които са по-зле се броят на пръсти и там когато свърши война , за 5 години ни изпреварват от всякъде.
  • 3 Ангел

    18 3 Отговор
    Тази жена се оказа един от първите крадци по време на ,,демокрация". Точно тя ли излиза с такъв призив.
    Ако имаха поне малко мозък трябваше да изкарат да говори на тази тема някой от най—младите комунистически другари, за да има малкия шанс да е крал по—малко от другарите си стоящи във върхушкат.
  • 4 Офтамолог

    14 3 Отговор
    Нинова почвай отпора първо срещу себе си . Първо подай сигнал ,че др,Курнелка Приватизаторка е заграбила държавно предприятие и се облагодетелствала и после си удари камшика и право В Софийския Централен при Бай Ставри - Строг ,но справедлив.
  • 5 Отдел Човешки Реусрси

    6 1 Отговор
    Хасанчо ,крайно време е да решиш. Кеф ти оставаш ,кеф ти напускаш . Няма го милиционерския режим да държат семейството ти като заложник докато не се върнеш . Не чакай някой да ти реши проблема ,решавай си го сам. Времето на спането и лежането и мрънкането свърши. Каквото и да решиш ,аз ще те подкрепя!
  • 6 месара

    13 2 Отговор
    свръх цинизъм!!! партията която съсипа държавата България, открадна парите на хората,лиши ги от достойни пенсии,........, сега пропагандира за отпор срещу разграбването!
  • 7 Стамат

    11 3 Отговор
    Шапка и свалям на наглоста
  • 8 Попкорн

    8 3 Отговор
    Тая биволица бръсне ли е за слива някого!
  • 9 оня с питоня

    8 1 Отговор
    Крадеца вика дръжте крадеца.Да и ева….
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Джудже

    8 1 Отговор
    Това може да се тълкува като стига крадохте, че за нас не остана. Абе защо, като бяха на власт не мислеха за народа и си въртяха далаверките, а сега уж го правят? Корнелия защо не каже и за булгартабак? В България явно трябва да управляват само партиите, които са в опозиция, че като станат управляваши всите се ос...ат.
  • 12 Хасанчо

    1 0 Отговор
    Публикувано във факти.бг:
    № 5 --Отдел Човешки Реусрси --- Благодаря за подкрепата с последното изречение. Предпоследното изречение само малко ми навява спомените по " Дайте да ДадеТе ..." Но, си прав. Между изреченията казано - никой от тези 240 и влачещите се като черва след тях не му пука за работещия беден и целта им е да до унищожат малкото останала средна класа в страната за да ги превърнат в мнозинство от трудещи се роби молещи се за работа и съгласни на тези 510 лв на които са и масовите трудови договори. За жалост реални извън големите градове . А ,за себе си съм решил ,но не е това важното . Важното е ,че няма да има оправия по този начин вечно да товариш едни за сметка на малцина други. Просто не може и няма да излезе сметката. Най-много " Циганизацията " да се разрастне защото се обезмисля влагането на труд в някакво химерно благо. Излизане от системата. Пример- малко градче, къруца с магаре или конче , горски за 5 лв което ти е данъка на каруца , две каруци по 35 лв по 0,7 кубика, защото на хората искат 75-85 за метровки в кметствата и ако направиш 21 "работни дни " стават 1400 лв. Билки , орехи, малко риболов и готова "Циганизация " без жиците ,барче или магазин в двора дето данъчни не стъпват. Хем ще ти е втора или трета работа . Просто пример. Но следващите избори ще покажат мазохисти ли са Българите. По процентите на всички гласували ще ги познаете . В бюлетините ще е отбелязан основно знака краставица с два домата в един
  • 13 Другар

    6 0 Отговор
    То и "ТЕХНОИМПЕКС" беше държавен,демек наш,ама какво стана и до ден днешен не казва госпожата.Така нареченото от нея единение,минава през връщане на заграбения "ТЕХНОИМПЕКС"за да и повярваме,но аз лично не вярвам,че Кури държи на нашето доверие.
  • 14 Другар

    5 0 Отговор
    Другарката от Позитано да спретне първо редиците от внуци и синове да върнат златния резерв на БНБ изнесен в СССР по времето на Вълко Червенков с помоща на лелята на Луканов и на два пъти изнесените пенсионни фондове,завлеченото от Огнян Дойнов във Виена,да върне "Техноимпекс"и после да ми разкаже за "ВИЗИЯТА"и"ОПОРНИТЕ ТОЧКИ",иначе няма "ЕДИНЕНИЕ" другарко !
  • 15 Шаран БГ

    2 0 Отговор
    За да си политик / поне за сега/ у нашенско, в никакъв случай не означава, че трябва да вършиш нещо за страната си и нейните хора. Госпожата е само пример и е една от всичките . Политик /вероятно и в целия свят/ е да си: БЕЗСРАМЕН, АЛЧЕН, ЛИЦЕМЕРЕН И АРОГАНТЕН. Като гарнитура идват КОРУПЦИЯТА , ЖЕСТОКОСТТА И ГНУСНАТА РИТОРИКА !!!
  • 16 незнайко

    3 0 Отговор
    Има ли още какво да се ГРАБИ ??? Те, БСП заграбиха всичко след 1990 година а сега крещят "дръжте крадеца" !!! Страшна демагогия !!! Докато има такава опозиция в БЪЛГАРИЯ, която винаги е "КОНТРА" на управляващите независимо кои са те, няма да се оправим !!!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове