Last news in Fakti

2 Октомври, 2018 08:52 4 399 13

Марешки с още 5 млн. лв. задължения от горивата

  • веселин марешки-
  • горива-
  • бензиностанции

Глобиха го със 175 000 лева за дъмпинг, той не обжалва

Марешки с още 5 млн. лв. задължения от горивата - 1

Нови близо 5 млн. лв. задължения е натрупал Веселин Марешки заради бизнеса си с горива. Това показват документи от Търговския регистър.

От публикувания там финансов отчет за 2017 г. на фирмата му “ВМ петролеум” се вижда, че тя е натрупала задължения за 16,312 млн. лева. Година по-рано сумата е била 11,386 млн. лв., пресмята в. „24 часа“.

Компанията стопанисва бензиностанциите със същото име. Марешки има 13 такива обекта в страната.

Едва 77 000 лв. е печалбата за миналата година на “Трейднет Варна” - фирмата, която снабдява с горива бензиностанциите на политика бизнесмен. От публикувания в Търговския регистър отчет става ясно, че за 2017 г. компанията има приходи за 180,605 млн. лв. и разходи за 180,543 млн. лв.

Марешки не е подал жалба срещу наложената глоба от КЗК за дъмпинг при продажбата на горива, съобщиха от регулатора. Изтекъл е и срокът, в който е можел да направи това, поради което санкцията вече била влязла в сила.

В началото на август комисията го глоби със 175 000 лв. за нарушението. Сумата е равна на 0,1% от оборота.

От доклада на КЗК стана ясно, че дъмпингови цени е имало в бензиностанциите му в Павликени, Сливен, Разград, Русе, Силистра, Ямбол, Габрово, Свищов, Айтос.

При други като тези в Бургас, София, Пловдив, Стара Загора и Добрич е имало периоди, в които цената на бензина и дизела не е била под себестойността. Броят на обектите, където горивото се продава под размера на разходите, преобладава, е заключението на комисията.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гост

    10 8 Отговор
    На аптеките му информация и за цени гориво!Да се чуди човек,какво е това аптека ли,бензиноколонка ли!?

    Коментиран от #3

  • 2 Болгар

    35 3 Отговор
    В пазарната икономика, продажбата на по-ниски цени или на дъмпинг, е препоръчително, ако не води до дефлация, защото е в полза на масовия потребител и води до по-висок оборот. Глобявайки бизнесмен за това, КЗК извършва геноцид на фирмата и масовия потребител и обслужва интереса на монополи /тръст, картел, олигопол, монопол, конгломерат, обединение/, който умишленно държи и или и повишава цените на продукта, ускугата. За което, КЗК, обслужвайки интереса на монопола, олигопола, е редно да подаде оставки, за защита на монопол, защитен от държавни институции, умишленно оовишаваш цените на продукта, в ущърб на масовия потребител! В САЩ КЗК наказва олигопола ако вдига необосновано цените, а в България КЗК наказва свалящия цените в интерес на потребителя... Това трябва да доведе задължително, до ОСТАВКИ НА КЗК! Ако не бъде сторено, Главна прокуратура трябва да заведе дело за срастване на олигопол с държавна комисия КЗК! И да бъдат осъдени да заплатят разликата в цените между олигополна и дъмпингова и броя на продажбите плюс оставки!
  • 3 Болгар

    19 1 Отговор

    До коментар #1 от "гост":

    Не познавам Марешки, но не е ли редно да се осъжда човек бизнес ако има доказано престъпление, а не просто по нечии интереси за пафички и на конкуренти? Аз не пазаря от ВМ Петролиум, тук няма такава, но не е ли редно да се наказват рекетьорите когато необосновано вдигат монополно цените, а не, поддържащите по ниски цени, ако нямат други нарушения? Пазара е затова, да си намерии сам най-изгодната, цена продавач клиент, а не щрез държавен регулатор да се защитава олигопол с по-високата цена, мачкайки тия с по-ниската!???? КЗК служи на олигопола, а не на пазара и на масовия потребител. Оставки....!

    Коментиран от #4

  • 4 гост

    9 0 Отговор

    До коментар #3 от "Болгар":

    Сега има избор ,човек откъдето иска оттам пазари!Просто ме подразни,тази реклама на аптеката,няма нужда да познаваш Марешки,достатъчно го показват по медиите!Споко ,имаш 2 плюса !
  • 5 Бай Благой

    5 3 Отговор
    Абе голяма мистерия са тези бензиностанции на Марешки....
    Няма ПОС терминали за плащане с карта например...
  • 6 груйо

    9 5 Отговор
    Единствен Марешки се бори срещу картела и хайде да го смачкат. Те за това ни е такова дереджето.
  • 7 Dizzle

    10 13 Отговор
    Горивото им е пълна скръб! Със 100 октановия им бензин колата върви като с 95 от треторазрядна бензиностанция на междуселски път! Разликата между 100-те им октана и 95 V-power е от земята до небето. С последния колата е много по-пъргава, автомата превключва по-рано и не се чуди коя предавка ми трябва и се усещат всичките 208 "коня". Със 100 октановия сякаш мощността пада на 160-70кс и колата се усеща по-тежка и неадекватна. Хубаво, че продава на добри цени, но ако е за сметка на качеството - не, благодаря!
  • 8 коментар

    6 7 Отговор
    Абсолютен мошеник!Успя да намали бензина за да влезе в парламента побойника!Те това ще му е за първи и последно!
  • 9 А БЕ

    6 1 Отговор
    КЗК се е сраснала с олигарсите май , ПРАВОСЪДНАТА СИСТЕМА ако може да се нарече такава е в услуга на престъпността , цял свят се стремят да облекчат живота на хората само тук трябва да ти колкото си може по гадно и трудно за оцеляване ?!
  • 10 Синоптик

    4 3 Отговор
    Ако го нямаше Марешки сега цените щяха да са двойни.
  • 11 Иво

    3 0 Отговор
    Като гледам така бензина му върнаха старата цена, а не двойно!!!Все пак разни там го вкараха в парламента и неговия електорат пак си плаща за бензина 2лв и 20/30 Ст.
  • 12 Хасанчо

    0 0 Отговор
    Не бойте ся, като изхвърчи от парламента ще го оправят и едните и другите. Ще риве по телевизиите докато е жив. Колкото до това колко дължи ,само мога да кажа ,че за 300 лв. натрупани за пет години от не платени данъци за имот ,без да си уведомен и "Не са длъжни да те уведомяват" данъчните те пращат съдия изпълнител за да ти запорира мижавата заплата поради която не си могъл да платиш или когато нямаш да ти вземе нещо което да продаде. Запор на каквото намерят и каквото си решат. Колко нули е разликата и как на тези партийни олигарси не могат да им вземат нищо. Те правят законите ,верно.
  • 13 незнайко

    1 0 Отговор
    А кой определя себестойноста ? Нали е пазарна икономиката и сама се регулира ? Зощо няма глоби за НАДУТИ цени ??? По всякакъв начин ни показват, че ДЕМОКРАЦИЯ не съществува !!!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове